Tsa'helu miedzy osobnikami Na'vi
Napisano 27 luty 2010 - 09:26
Zastanawia mnie ten temat. Osobniki Na'vi ł cz się przy pomocy tych wypustek z warkocza z innymi zwierzętami lub roślinami. Natomiast w całym filmie nie ma ani jednej sceny, jak tymi wypustkami ł cza się dwa osobniki Na'vi. Nawet w poczatku sceny erotycznej - resztę wycięto czy nie dokręcono, chętnie bym zobaczył - nie dochodzi do poł czenia !!.
Jeśli jest to uniwersalne ł cze, to właśnie ono powinno być szeroko stosowane miedzy Na'vi. Warto zauważyć, że właśnie wagę zbiorowości podkreśla przyjecie Jacke'a do klanu Omatica.
Pozdrawiam
WW
Napisano 27 luty 2010 - 12:09

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 27 luty 2010 - 14:55
Poruszając kwestię Tsa'haylu z tego co mi wiadomo to rzekome łączenie się dwóch osobników Na'vi jest czymś w rodzaju stosunku, a nawet więcej. Łączenie ciała i duszy, tworzy coś w rodzaju "więzi na całe życie". Tak więc w przypadku Jake'a i Neytiri połączenie takie musiało mieć miejsce, gdyż ewidentnie dała nam o tym znać główna bohaterka: "I am with you now, Jake. We are mated for life." - "Teraz jestem z tobą, Jake. Stworzyliśmy więź na całe życie."
Czy oprócz tego połącznia tsa'haylu przy stosunku mają miejsce jeszcze jakieś inne "udziwnienia"? - nie wiem, aczykolwiek również mnie to ciekawi.
Napisano 27 luty 2010 - 15:13
Cytat
Jeśli Eywa uzna, że para nie rokuje nadziei na zgodne wspólne życie, przerywa połączenie. W przeciwnym razie, para zasypia. Mówi się, że w czasie tego snu, przyszli małżonkowie odbieraja przekazy, mówiące o ich dalszym, wspólnym życiu.
Połączenie poprzez tsaheylu nie wiąże się z reprodukcją. Aby dać życie nowemu Na'vi, potrzebny jest stosunek seksualny, podobnie, jak w przypadku żywych istot na Ziemi. Dzięki połączeniu neuronalnemu, wrażenia, odbierane podczas tego aktu przez partnerów są nieporównywalne z niczym znanym na planecie Układu Słonecznego.
Cytat
(...)
Sex Na'vi został usunięty z filmu.
Zapożyczone z Avatar Wiki
Napisano 27 luty 2010 - 17:53
Napisano 27 luty 2010 - 18:48
W.W. napisał:
Kto ogl� dał film "Człowiek demolka", ten widział scenę takiego seksu z poł� czeniem neuronowym z Sandr� Bullock i Sylwestrem Stallone.
A co ma piernik do wiatraka? Rozmawiamy o Avatarze a nie o Człowieku demolce, przecież to są dwa różne filmy
Po za tym skończcie już offtopa, jeśli forum wam źle działa zgłaszajcie swoje problemy tutaj.
Napisano 03 marzec 2010 - 11:42

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 15 marzec 2010 - 21:33
Napisano 16 marzec 2010 - 07:54
Cytat
Ma to swoje dobre strony. Jesteś jak terminator. No pain, no fear let's kill
Napisano 16 marzec 2010 - 14:13
Użytkownik damkol224 dnia 16 marca 2010 - 07:54 napisał
A także całkowity paraliż i pozbawienie się całej reszty uczuć. Nie wiesz kiedy jesteś głodny, kiedy chce się pić, kiedy coś jest nie tak z twoim i ciałem. A nawet gdybyś wiedział, to ten paraliż...
Napisano 16 marzec 2010 - 15:04
Przykład tego o czym mówię jest podczas nauki Jake'a jazdy na Pa'li(Mrocznym koniu), kiedy to Neytiri mówi żeby Jake poczuł jego oddech, silne nogi i bicie serca.
To samo połączenie powstaje w przypadku Na'vi, zwierząt czy roślin.
Napisano 08 kwiecień 2010 - 18:52
A utrata Tsahaylu musi być bolesna, jednak nie wydaje mi się, żeby po tym Na'vi był sparaliżowany. Po prostu nie wyobrażają sobie życia bez Tsahaylu, nie umieją bez nich ujeżdżać zwierząt.

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox