Jakie są wasze ulubione zwierzęta?
Napisano 28 luty 2010 - 22:04

Retired
Napisano 01 marzec 2010 - 10:30
A ziemskie też wilk ew orzeł czy jastrząb
poprawiłem 2 linijkę
damkol bo myslałem że wyświetli to na poprzedniej stronie pod silemanem czy jakoś tak

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon

Napisano 04 marzec 2010 - 00:20

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 05 marzec 2010 - 20:01

Napisano 06 marzec 2010 - 09:29

Retired
Napisano 09 marzec 2010 - 21:08

Z naszych zwierzaczków zdecydowanie uwielbiam koty - są prawdziwymi indywidualistami (jak ja ;P). Każdy kot ma swój wyraźny charakter i to mi się podoba. Jedyne co mnie w nich przeraża to ich sadystyczna strona (zabawa w kotka i myszkę nie jest wcale taka zabawna). Za tym nie przepadam. Lubię też bardzo pająki, ale to już głównie z uwagi na ich wygląd.

Napisano 11 marzec 2010 - 20:30
No ale co do tego jednego,oczywiście,że Thanator .Ta jego zwinność mimo rozmiarów,no naprawdę uwielbiam takie zwierzęta i w nim wszystko mi się podobało.A na drugim miejscu postawiłabym Ikrana albo tego ich konia

Ale mam pytanie,w filmie widziałam tylko jednego(no był pokazany dwa razy ale czy to ten sam nie mam pewności)on był jeden czy było ich więcej ?Zakładam,że przynajmniej kilka ale nie jestem pewna,jakoś musiały się rozmnażać

Napisano 11 marzec 2010 - 20:59
Użytkownik Banshee dnia 11 marca 2010 - 20:30 napisał

Jeden Palulukan podobnie jak Toruk na całą Pandorę to bardzo mało prawdopodobne. Z książki i gry wynika, że jest ich więcej.
Napisano 12 marzec 2010 - 07:11
Napisano 12 marzec 2010 - 22:14

Napisano 13 marzec 2010 - 09:49
Użytkownik Luke dnia 12 marca 2010 - 22:14 napisał

Taaak.. Wiatr we włosach i muchy w zębach

Mnie jednak bardziej interesowałaby więź z Thanatorem. Dlaczego? Król lasów Pandory. Niezwykła szybkość i siła. Praktycznie niewrażliwy na ostrzał. Zastanawiam się czy tak jak z Ikranem, Thanator może mieć tylko jednego jeźdźca.
Co do pytania czy Toruk i Thanator były jedyne na całej planecie to z pewnością nie... W filmie nie została ukazana cała planeta. Poza tym. Musi być ich więcej. Nie są nieśmietelne i jakoś muszą się rozmnażać. Wątpię, żeby Toruk czy Thanator żyły po kilkaset lat.
Poza tym Thanator zginął więc co teraz? Największy drapieżnik Pandory poległ i wszystko jest nagle bezpieczne ^^? Może Toruków było z 5 na Planetę a Thanatorów kilkanaście ale z pewnością nie byly jednymi jedynymi na cała planetę.

Retired
Napisano 14 marzec 2010 - 15:22

Co do teorii o ilości tych stworzeń, opowiadam się za taką, która zakłada terytorialny podział na tereny łowieckie. Coś w rodzaju naszych, dajmy na to - tygrysów syberyjskich. Samotnik broniący swojego terenu przed innymi Thanatorami. Prawdopodobnie łączący się w pary w okresie rozrodczym. Coś w tym stylu :]
Napisano 18 marzec 2010 - 12:39

Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia