Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Uniwersum Avatara
  • > Pandora
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (7 strony)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • →
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jakie są wasze ulubione zwierzęta?

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 28 luty 2010 - 22:04

Thanator. Wszystko oprócz toruka i ikranów (bo latały) drżało na samą myśl o spotkaniu z nim. Ponadto był czarny(bardzo lubię ten kolor), miał bardzo fajne kolce/igły na tyle głowy(właściwie dookoła niej). Jego szybkość i zwinność jak na jego rozmiar stały na niezwykłym poziomie. Siła-goniąc Jake'a niszczył dosłownie wszystko bez najmniejszego problemu. Nie za bardzo podobały mi się te 2 płaty skóry na pysku, które podnosiły się gdy szczerzył zęby. Są bardzo dobrze widoczne w momencie kiedy pozwala się "dosiąść" Neytiri. Niestety Quaritch go zdjął a szkoda... Co do ikranów... Motyw szarży na śmigłowce na'vi dosiadających ikranów był znakomity jednak same w sobie jakoś nadzwyczajnie mnie nie urzekły. Toruk... Potęga Pandory. Ogromną, latającą maszyna do zabijania. Brakowało mu trochę zwinności a jego dziób nie za bardzo przypadł mi do gustu ale... Zdecydowanie mój ulubiony "stworek" zaraz po Thanatorze.
Dołączona grafika
Retired
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto 

• Dicko Macto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 481
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 01 marzec 2010 - 10:30

Ikran, Toruk, Jaszczurka wachlarzowa,Tanthor...
A ziemskie też wilk ew orzeł czy jastrząb

poprawiłem 2 linijkę
damkol bo myslałem że wyświetli to na poprzedniej stronie pod silemanem czy jakoś tak
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 03 marzec 2010 - 16:22

thx za ,,przetłumaczenie" bo nie jażyłem za bardzo o co ci chodziło w tej linijce.

Użytkownik Johnas edytował ten post 07 marzec 2010 - 15:57

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 03 marzec 2010 - 16:24

Aziemskie też wilk ew orzeł czj jastrząb= A ziemskie też( nie wiem po co to też) wilk ewentualnie orzeł czy jastrząb.
Dołączona grafika
Retired
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 04 marzec 2010 - 00:20

Mi najbardziej do gustu przypadł Ikran I Toruk- nie będę oryginalny ;P ...ale zaraz po nich plasuje się na moją "top liste" Procak. Bardzo intrygujący stwór wyróżniający się nietypową techniką polowania, choć trochę to przykre dla "reszty ciała"...
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   promil 42 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 21:19

Ikrany wymiatają. śą super ubarwione itp. ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Bejbe713 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja 2010-03-05

Napisano 05 marzec 2010 - 20:01

A mnie podobały się zarówno Ikrany, Toruk i Thanator, ale zwierzęciem, które najbardziej przypadło mi do gustu był Toruk. Dlaczego? Bo był duży, groźny, znajdował się na szczycie piramidy pokarmowej Pandory [a przynajmniej jej przestworzy] i można było sobie na nim polatać tak samo jak na Ikranach [no, w każdym razie jeśli udało się go okiełznać:D]
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 06 marzec 2010 - 09:29

Dla jasności Thanator stał na szczycie piramidy pokarmowej. Toruk był większy i latał ale jakoś nie widzę go w walce z tytanoderem(które były głównym obiektem polowań thanatorów). Był legendą i wiadomo dlaczego. Latając na ikranie nie ma praktycznie szans aby go pokonać(chyba, że jest się Jake'iem), tylko 6 os(łącznie z Jake'iem go dosiadło)co mówi samo za siebie. Jednak IMO thanator znacznie ciekawszy. Poruszał się po jungli jak po własnym domu(niestety chyba nie umiał pływać.. bał się skoczyć w przepaść za Jake'iem, albo wiedział, że się utopi w pierwszym przypadku był tchórzem a w 2gim był inteligentny ^^)
Dołączona grafika
Retired
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 06 marzec 2010 - 22:45

Z Ziemskich zwierząt najabrdziej zachwycają mnie Orły, Sokoły (drapieżne, bez żadnych uczuć atakują ofiarę, zeby nakarmić swoje młode) oraz głębinowe stworzenia oceaniczne generujące własne światło np. meduza.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Galeandir 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 47
  • Rejestracja 2010-03-04
Napisano 09 marzec 2010 - 21:08

Ja też jestem za Thanatorem. Wielki, silny, szybki, groźny. Doskonały. ;) Choć Toruk też przypadł mi do gustu, zwłaszcza jego kolorystyka.
Z naszych zwierzaczków zdecydowanie uwielbiam koty - są prawdziwymi indywidualistami (jak ja ;P). Każdy kot ma swój wyraźny charakter i to mi się podoba. Jedyne co mnie w nich przeraża to ich sadystyczna strona (zabawa w kotka i myszkę nie jest wcale taka zabawna). Za tym nie przepadam. Lubię też bardzo pająki, ale to już głównie z uwagi na ich wygląd. ;)
Peace Love Empathy
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Banshee 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 11 marzec 2010 - 20:30

A mi sie podobały dosłownie wszystkie zwierzęta ;D
No ale co do tego jednego,oczywiście,że Thanator .Ta jego zwinność mimo rozmiarów,no naprawdę uwielbiam takie zwierzęta i w nim wszystko mi się podobało.A na drugim miejscu postawiłabym Ikrana albo tego ich konia :D
Ale mam pytanie,w filmie widziałam tylko jednego(no był pokazany dwa razy ale czy to ten sam nie mam pewności)on był jeden czy było ich więcej ?Zakładam,że przynajmniej kilka ale nie jestem pewna,jakoś musiały się rozmnażać :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o 

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 976
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 11 marzec 2010 - 20:59

Wyświetl postUżytkownik Banshee dnia 11 marca 2010 - 20:30 napisał

Ale mam pytanie,w filmie widziałam tylko jednego(no był pokazany dwa razy ale czy to ten sam nie mam pewności)on był jeden czy było ich więcej ?Zakładam,że przynajmniej kilka ale nie jestem pewna,jakoś musiały się rozmnażać :D

Jeden Palulukan podobnie jak Toruk na całą Pandorę to bardzo mało prawdopodobne. Z książki i gry wynika, że jest ich więcej.
Fìkifkey alor yawne lu oeru
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Galeandir 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 47
  • Rejestracja 2010-03-04
Napisano 12 marzec 2010 - 07:11

Prawdopodobnie Thanatory i Toruki były tak rzadko spotykane w filmie, ponieważ były to ogromne zwierzęta, raczej nie stadne, i drapieżne, więc ich terytoria łowieckie były dość duże (a w filmie nie pokazali całej Pandory, tylko okolice Hometree).
Peace Love Empathy
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Agie 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 34
  • Rejestracja 2010-03-12
Napisano 12 marzec 2010 - 21:09

Zdecydowanie Wielki Leonopteryx i Thanator.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Luke 

• Pa'li Makto
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 684
  • Rejestracja 2010-03-06
Napisano 12 marzec 2010 - 22:14

A ja uwielbiam Ikrany. :) Gdybym był Na'vi, to marzyłbym o tym, aby dosiąść swojego Ikrana. Latałbym na nim całe dnie, ale żeby go też za bardzo nie zmęczyć. Niesamowita jest ta więź i to musi być wspaniale uczucie, gdy leci się na swoim Ikranie wśród Gór Alleluja... :rolleyes:
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 13 marzec 2010 - 09:49

Wyświetl postUżytkownik Luke dnia 12 marca 2010 - 22:14 napisał

A ja uwielbiam Ikrany. :) Gdybym był Na'vi, to marzyłbym o tym, aby dosiąść swojego Ikrana. Latałbym na nim całe dnie, ale żeby go też za bardzo nie zmęczyć. Niesamowita jest ta więź i to musi być wspaniale uczucie, gdy leci się na swoim Ikranie wśród Gór Alleluja... :rolleyes:

Taaak.. Wiatr we włosach i muchy w zębach :D. Fakt kapitalna sprawa(aż nie zapoluje na nas Toruk xD).

Mnie jednak bardziej interesowałaby więź z Thanatorem. Dlaczego? Król lasów Pandory. Niezwykła szybkość i siła. Praktycznie niewrażliwy na ostrzał. Zastanawiam się czy tak jak z Ikranem, Thanator może mieć tylko jednego jeźdźca.

Co do pytania czy Toruk i Thanator były jedyne na całej planecie to z pewnością nie... W filmie nie została ukazana cała planeta. Poza tym. Musi być ich więcej. Nie są nieśmietelne i jakoś muszą się rozmnażać. Wątpię, żeby Toruk czy Thanator żyły po kilkaset lat.

Poza tym Thanator zginął więc co teraz? Największy drapieżnik Pandory poległ i wszystko jest nagle bezpieczne ^^? Może Toruków było z 5 na Planetę a Thanatorów kilkanaście ale z pewnością nie byly jednymi jedynymi na cała planetę.
Dołączona grafika
Retired
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 13 marzec 2010 - 10:41

też wydaję mi się, że tych 'wladców' pandory było jednak wiecej;p może akurat dany obszar, rejon był zajmowany przez jendego...hmm...to trudno orzec;D a może są na wymarciu i zostało po jednej sztuce hehe...;p
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   forshmaq 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17
  • Rejestracja 2010-03-14
Napisano 14 marzec 2010 - 15:22

Thanator - bezsprzecznie. Większość jego "zalet" został już wymieniona , a mnie uciekł wen :)

Co do teorii o ilości tych stworzeń, opowiadam się za taką, która zakłada terytorialny podział na tereny łowieckie. Coś w rodzaju naszych, dajmy na to - tygrysów syberyjskich. Samotnik broniący swojego terenu przed innymi Thanatorami. Prawdopodobnie łączący się w pary w okresie rozrodczym. Coś w tym stylu :]
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Tirea Vrrtep 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja 2010-03-15

Napisano 16 marzec 2010 - 16:47

Ikran to piękne i zwinne zwierze:

Jednak mnie najbardziej urzekł mnie Thantor:

Dołączona grafika

A także Turuk (Ostatni cień, Leonopterix Wielki), choć mniej niż Thantor:

Dołączona grafika

A spośród ziemskich zwierzątek, piękna Anakonda.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Jackal 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 112
  • Rejestracja 2010-03-16
Napisano 18 marzec 2010 - 12:39

Mnie bardzo podoba się aeromeduza w filmie jej nie było ale czytałem o niej w książce i wydaje mi się bardzo ciekawym stworzeniem ,a zarazem niebezpiecznym.
Dołączona grafika
Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Pandora
  • Następny temat →