Oni nie chcieli głównej roli w Avatarze - czyżby stracili szansę życia?
Napisano 22 marzec 2010 - 22:51

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 22 marzec 2010 - 22:52
A no i głos, to bezsprzecznie cudo! Zoe pod tym względem jest nie do pobicia! słucham do upadłego gdzie tylko mogę(mam w słuchawkach).
Napisano 23 marzec 2010 - 18:38

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 28 wrzesień 2010 - 19:57

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 28 wrzesień 2010 - 20:22
Możliwe że to nawet mu aż tak bardzo nie zaszkodziło że odrzucił propozycję roli w Avatarze bo Książę Persji też film niczego sobie ;]
Napisano 15 luty 2011 - 14:09
"Rozmawiałem z Cameronem, przeczytałem scenariusz i czułem, że ten film będzie wielkim przebojem" – tłumaczy Damon. – "Bardzo chciałem zagrać w 'Avatarze', spotkać się na planie z Jamesem, popatrzeć jak reżyseruje i nauczyć się czegoś od niego, ale kończyłem wtedy 'Ultimatum Bourne'a' i nie mogłem tak po prostu odejść. Na 'Avatar' nie pozwolił mi wypełniony po brzegi grafik."
Źródło:
film.dziennik.pl
Napisano 15 luty 2011 - 18:11
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox