Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Bohaterowie i postacie
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Grace

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o 

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 976
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 04 marzec 2010 - 09:39

Początkowo nie darzy Jake'a sympatią, patrząc na niego jak na kolejnego kretyna umiejącego jedynie naciskać na spust, choć robił też kiedyś sekcję żaby no i czytał instrukcję obsługi avatara. Nastawienie Grace do Jake'a zmienia sie diametralnie, po jego akceptacji przez Omaticaya. Jake stał się wówczas nadzieją dla Grace, na odbudowę zrujnowanych relacji z Na'vi. Zabawne są polemiki Jake'a z Grace, choćby: "To mój videolog!", "Wracaj tu! Smacznego", lub "Kiedy ostatni raz się myłeś marine"? :P Grace, zaraz po Neytiri jest moją ulubioną postacią w filmie, ma świetne teksty, choćby przydatny w życiu codziennym: "Oni leją na Nas ciepłym moczem, i z uprzejmości nie raczą nawet zapewnić, że to deszcz", oraz za to, że jest, jak to podkreślił Norm "chodzącą encyklopedią o Pandorze", o czym zresztą mamy okazję się przekonać również w jej książce.
Fìkifkey alor yawne lu oeru
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 17:39

Jest to bardzo ciekawa, fajna i miejscami dość zabawna postać filmu. Jest też nie ugięta, np z rozmową z Quartichem. Szkoda że zginęła. Szczerze to oglądając film nie spodziewałem się że właśnie ona poniesie śmierć.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos 

• Dajcie mi święty spokój, opierdalam się
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 04 marzec 2010 - 18:02

Johnas napisał:

Szkoda że zginęła. Szczerze to oglądając film nie spodziewałem się że właśnie ona poniesie śmierć.

Ona nie zginęła, jej dusza poszła do Eywa a ona sama powinna się pojawić w sequelu.

Co do mojej opinii Grace jest to jedna z moich ulubionych postaci. Szczególnie podoba mi się jej bezpośredniość i szczerość, a także pewność siebie. W zasadzie to na początku nie zbyt mi się spodobała, myślałem że jest wredna i w ogóle, dopiero później się do niej przekonałem.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 19:16

Fakt że jej dusza poszła do Eywy, ale no cóż, jej ciało zginęło i wątpię abyśmy zobaczyli ją w następnych częściach.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Norm 

• Poniacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 2010-03-01
Napisano 04 marzec 2010 - 21:14

Moja druga ulubiona postać w ,,Avatarze''(tuż po Neytiri), podoba mi się równierz avatar grace

Użytkownik Norm edytował ten post 06 marzec 2010 - 15:03

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   KoLLa 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 04 marzec 2010 - 21:20

Grace jest jedną z moich najulubieńszych postaci.Na początku nie spodobała mi się, szczególnie na początku filmu gdzie krytykowała i nie podobało jej się, że jest Jake Sully a nie jego brat,ale sama gdy się potem przekonała, że Jake tez ma zdolności zmieniła się.Od tamtego momentu mi się spodobała i wiedziałem, ze do końca już taka będzie.Najbardziej cenię w niej pewność siebie.Nie myślałem, że to ona zginie w pierwszej części ale jej postać przeszła do Eywy.Chciałbym ją jeszcze zobaczyć w drugiej części, ale nie mam pewności, że ją spotkam.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 05 marzec 2010 - 00:00

O tak napewno każdy dostrzegł i jest to zapewne jeden z wątków a mianowicie przemiana Grace w stosunku do Jake'a. Od początku dała się nam poznać jako osoba twarda, z zasadami, do której ciężko przemówić a co najlepsze ciężko ją w jakikolwiek sposób "zagiąć" jeżeli chodzi o wymianę zdań (jej teksty wygrywają na całej linii ;) ). Jest tą osobą, która zrobiła dla Pandory więcej niż ktokolwiek inny (no może oprócz Jake'a). Jest tam praktycznie od samego początku a i Padnora stała się jej drugim domem - już teraz na zawsze.

Dla mnie postać super, zarówno pod postacią avatara jak i człowieka. Silna - mimo wieku, ma tą chryzmę, z którą gotowa jest walczyć do samego końca, tym bardziej jeżeli chodzi o dobro wszelkiego stworzenia. Zapewne nie mogła przeboleć co ludzie zrobili z Ziemią, i przybyła z nadzieją odnalezienia swojego prawdziwego miejsca - robiła wszsytko żeby tak się stało.

Osobiście cieszę się, że dane mi było kolejny raz oglądać Sigourney Weaver na dużym ekranie a i w pełni byłem spokojny o jej występ i pozycję w tym projekcie. W końcu jest aktorką z najwyższej półki, szczególnie jeżeli chodzi o produkcje s-f.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Agie 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 34
  • Rejestracja 2010-03-12
Napisano 14 marzec 2010 - 14:38

Sigourney Weaver jest świetną aktorką i nic tego nigdy nie zmieni.
Jako Grace jest na początku chłodna i niemiła, bo taki jest wtedy jej stosunek do Jake'a. Za to później staje się dla niego matką, a my obdarzamy ją wielką sympatią.
Szkoda tylko, że musiała umrzeć, ale kto wie. Może pojawi się w drugiej części ;)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 481
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 14 marzec 2010 - 17:29

Postać grana przez panią Weaver jest po prostu cudowna. Zakochałem się w jej tekstach, szczególnie gdy umierając powiedziała to: "Muszę pobrać próbki" albo jak karmiła Jake'a, to było boskie bo jak sobie przypomnimy to Avatar Jake'a leżał pod drzewem dusz i prawie nie miał szans na przeżycie.
Mam nadzieje że w jakiś sposób zobaczymy ją w II i III ( np. w czyjichś wspomnieniach) :)
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 14 marzec 2010 - 20:50

Miała kilka znakomitych textów... "Muszę pobrać próbki"(tutaj spora część widowni gdy oglądałem film po prostu ryknęła śmiechem), "Olewają nas ciepłym moczem i nawet nie raczą zapewnić, że to deszcz"...

Świetnie ukazane jest także jak zmienia się jej nastawienie do Jake'a ale nie będę się rozpisywać bo już była o tym mowa.

Bardzo zależało jej na przetrwaniu Na'Vi co niejednokrotnie można było dostrzec w jej zachowaniu.
Dołączona grafika
Retired
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   TheMaggie. 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 171
  • Rejestracja 2010-04-03
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:51

Nie mam swojej ulubionej postaci, ale Grace szczególnie przypadła mi do gustu. Jej teksty są rozbrajające.:D Jako bohaterka jest twarda, zimna ale też pełna poświęcenia i szacunku dla Pandory i jej mieszkańców. Czytałam scenariusz, i kiedy dotarłam do scenki kiedy Jake, Norm i Grace są na ruinach starej szkoły, którą prowadziła, Grace zaczyna opowiadać, co tu się stało. Wtedy zaczynają trząść się jej ręce, prawie płacze. To świadczy o tym, że Grace była bardzo związana z ludem Omatikaya. Dzieci z plemienia nazywały ją matką...
Dołączona grafika

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"

DeviantArt
Last.fm
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 08 kwiecień 2010 - 23:41

A ja niemal w 100% byłem pewny, że ona przeżyję "spotkanie z Eywą", a tu szok. Z jednej strony fajnie, że nie ma w filmie takich fragmentów z scenariuszy z amerykańsko-typowych filmówi: "I wtedy, gdy wszyscy myślą, że umarła (akurat :P ) wtedy ona otwiera oczy!". Z drugiej jednak- bardzo pozytywna i fajna postać umarła. Ach te dylematy mamy straszne, nie? :P
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 596
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 19 kwiecień 2010 - 12:56

Chyba tak jak wszyscy, z początku też jej nie polubiłem, ale później tak. Teksty ma faktycznie dobre. "Muszę pobrać próbki" u mnie na seansie też wszyscy się roześmiali. Weaver to świetna aktorka, ale chyba najlepiej wypada w filmach SF a u Camerona tym bardziej. Również się nie spodziewałem, że to ona zginie. Ciekawe, najpierw jej nie lubimy a potem żałujemy, że odeszła ;| Widać, że dobrze zagrała rolę. Co do tego, że będzie w kolejnych częściach. Czytałem, że ma powrócić. To, że jest w Eywa nie sprawia żadnego problemu (filmowcom oczywiście) , ale czy ja wiem. Quaritch też powróci i będzie, że wszyscy, którzy zginęli znów się pojawią -_- Prędzej bym to zaakceptował gdyby wystąpiła jako doradca lub pomoc w Eywa'ie niż postać jako taka. Ale z drugiej strony nie będziemy mogli podziwiać pani Weaver :/

Użytkownik BlackMetal edytował ten post 19 kwiecień 2010 - 12:57

"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 19 kwiecień 2010 - 13:54

Co to za śmierć, skoro można wrócić do życia? To pozbawi film dramatyzmu...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   carrot 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 233
  • Rejestracja 2010-03-11

Napisano 19 kwiecień 2010 - 14:44

Replay jest wiecznie żywa, już kiedyś widzieliśmy, jak wskakiwała do pieca hutniczego z wylęgającym się ze środka ciała obcym
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Argo 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 222
  • Rejestracja 2010-04-05
Napisano 19 kwiecień 2010 - 20:03

A ciekawostka: JC podobno stworzył swój odpowiednik w filmie, którym miała być... Właśnie Grace. Nie wiem na jakiej zasadzie odpowiednikiem, czy charakteru, czy przemiany, czy zakochaniu w naturze (napisała przecież książkę o naturze Pandory)... Obstawiał bym to ostatnie ;)
Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia.
Albert Einstein
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Norm 

• Poniacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 2010-03-01
Ikona posta  Napisano 15 maj 2010 - 19:14

Ta postać(co ja mówię! Grace) po prostu potrafi rozwalić tekstami oraz charakterem każdego kogo zechce. Piękna jak na swój wiek (( <3 4ever) (choć według mnie jej avatar jest nieco ładniejszy)). Podczas pobytu na pandorze nieco się zaniedbała.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   TheMaggie. 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 171
  • Rejestracja 2010-04-03
Napisano 15 maj 2010 - 20:52

Dziś na TV4 leci (lub leciał) film Pogromcy duchów. Moja mama szaleje za nim. Zauważyłam, że gra tam oprócz Toma Hanksa i innych aktorów także... Sigourney Weaver. Miłe zaskoczenie :) BTW w młodości była śliczna. Co nie znaczy, że uważam, że teraz nie jest :P
Dołączona grafika

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"

DeviantArt
Last.fm
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 16 maj 2010 - 19:36

Jedna z najlepiej zagranych postaci, na dodatek bardzo oryginalna, z powalającymi tekstami :P
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 16 maj 2010 - 19:46

Ta aktorka w dużo dobrych filmach grała ale kurcze nie mogę sobie przy pomnieć w jakich :(.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Bohaterowie i postacie
  • Następny temat →
  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3