Grace
Napisano 04 marzec 2010 - 09:39

Napisano 04 marzec 2010 - 18:02
Johnas napisał:
Ona nie zginęła, jej dusza poszła do Eywa a ona sama powinna się pojawić w sequelu.
Co do mojej opinii Grace jest to jedna z moich ulubionych postaci. Szczególnie podoba mi się jej bezpośredniość i szczerość, a także pewność siebie. W zasadzie to na początku nie zbyt mi się spodobała, myślałem że jest wredna i w ogóle, dopiero później się do niej przekonałem.

Napisano 04 marzec 2010 - 21:20
Napisano 05 marzec 2010 - 00:00

Dla mnie postać super, zarówno pod postacią avatara jak i człowieka. Silna - mimo wieku, ma tą chryzmę, z którą gotowa jest walczyć do samego końca, tym bardziej jeżeli chodzi o dobro wszelkiego stworzenia. Zapewne nie mogła przeboleć co ludzie zrobili z Ziemią, i przybyła z nadzieją odnalezienia swojego prawdziwego miejsca - robiła wszsytko żeby tak się stało.
Osobiście cieszę się, że dane mi było kolejny raz oglądać Sigourney Weaver na dużym ekranie a i w pełni byłem spokojny o jej występ i pozycję w tym projekcie. W końcu jest aktorką z najwyższej półki, szczególnie jeżeli chodzi o produkcje s-f.

Napisano 14 marzec 2010 - 14:38
Jako Grace jest na początku chłodna i niemiła, bo taki jest wtedy jej stosunek do Jake'a. Za to później staje się dla niego matką, a my obdarzamy ją wielką sympatią.
Szkoda tylko, że musiała umrzeć, ale kto wie. Może pojawi się w drugiej części

Napisano 14 marzec 2010 - 17:29
Mam nadzieje że w jakiś sposób zobaczymy ją w II i III ( np. w czyjichś wspomnieniach)

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon

Napisano 14 marzec 2010 - 20:50
Świetnie ukazane jest także jak zmienia się jej nastawienie do Jake'a ale nie będę się rozpisywać bo już była o tym mowa.
Bardzo zależało jej na przetrwaniu Na'Vi co niejednokrotnie można było dostrzec w jej zachowaniu.

Retired
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:51

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 08 kwiecień 2010 - 23:41

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. (...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
Napisano 19 kwiecień 2010 - 12:56

Użytkownik BlackMetal edytował ten post 19 kwiecień 2010 - 12:57
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 19 kwiecień 2010 - 20:03

Albert Einstein
Napisano 15 maj 2010 - 20:52

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"