Nie może się doczekać "Avatara 2" Zoe Saldana chce być niebieska
Napisano 08 marzec 2010 - 18:42
Aktorka wcieliła się w obrazie w postać Neytiri i według kontraktu, który podpisała, będzie musiała powtórzyć tę rolę w następnej części.
- Praktycznie sprzedaliśmy nasze życie dla tego filmu - stwierdziła Saldana. - Ale nawet gdybym nie miała tego w kontrakcie, sama bym się zgłosiła do sequelu. Skorzystam z każdej okazji, by móc się znowu spotkać z Jimem Cameronem, Samem Wothingtonem i Sigourney Weaver.
Projekt "Avatar" trafił na ekrany polskich kin w grudniu.
Napisano 08 marzec 2010 - 19:16
Kubos, wychodzi na to, że Tobie nie chciało się poszukać
http://film.wp.pl/id...,wiadomosc.html
Sugeruję, by dodawać źródła do takich newsów
Edit: kłopot z dodaniem URLa
Użytkownik Hamtaren edytował ten post 08 marzec 2010 - 19:18
Napisano 08 marzec 2010 - 19:40

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 08 marzec 2010 - 19:43
Cytat
Mógłbyś się z tym jednak wstrzymać. Jeśli masz mi coś naprawdę do powiedzenia to zapraszam na PM, umieszczając takie posty obrażasz mnie, tym samym łamiąc regulamin.
Napisano 08 marzec 2010 - 19:54
W sumie... dziś wiele fanek Avatara chciałoby pewnie choć przez chwilę poczuć się jak Neytiri. A Zoe ma to zagwarantowane w kontrakcie.
Napisano 08 marzec 2010 - 20:38
Napisano 09 marzec 2010 - 22:43
Użytkownik Vexling dnia 09 marca 2010 - 20:40 napisał
O tak mieliśmy już niestety okazję oglądać takie "nieudane" powroty w niektórych sequel'ach filmowych. No bo jednak czasami tak jest jak się "za bardzo chce", a i Zoe we wszelkich wywiadach daje wyraźny znak zachwycenia rolą w Avatarze. Jednak no mimo wszystko myślę, że jeżeli chodzi o tą kwestię nie musimy się zbytnio martwić. Prawda jest taka, że do ogólnej gry aktorskiej Zoe wszelkich poprawek i udoskonaleń mogą dołożyć graficy. No bo jednak w tej kwestii trzeba stwierdzić, że magia efektów specjalnych potrafii czynić cuda.
Mimo wszystko wierzę, że Z.S niczym negatywnym nas nie zaskoczy w kontynuacji a i w pełni pokaże co najwyżej tą samą klasę, jaką błyszczała w części pierwszej.
Napisano 09 marzec 2010 - 22:57
Użytkownik Black Jack dnia 09 marca 2010 - 22:43 napisał
Nie do końca mogę się zgodzić z tym, że graficy mogliby dołożyć jakiś poprawek do gry Zoe. Oni mogą poprawić jej wygląd, albo np. położenie dłoni, która ma dotykać jakiejś wirtualnej powierzchni, ale jej gry żaden grafik nie poprawi. Właśnie na tym polega Performance Capture - graficy nie animują twarzy, bo im to z reguły nie wychodzi (po prostu człowiek nie jest zdolny do tworzenia tak drobiazgowych i realistycznych animacji). Ruchy twarzy nagrywa kamera a interpretuje komputer. Wystarczy spojrzeć na wszystkie filmy, gdzie graficy ręcznie animowali grę postaci, np. Gollum. Jego mimika była całkiem dobra, ale nie wyglądała naturalnie. Dopiero w Avatarze, czy w Ciekawym przypadku Benjamina Buttona zastosowano metodę polegającą na nagrywaniu ruchów twarzy i przenoszeniu ich na wirtualną postać. Dzięki temu tak łatwo nam uwierzyć, że Na'vi są prawdziwi.
Napisano 10 marzec 2010 - 00:41
Użytkownik Luke dnia 09 marca 2010 - 22:57 napisał
Absolutna racja aczykolwiek niezapominajmy że technika ciągle idzie do przodu. LOTR to już nielada 9 lat (licząc od pierwszej części) od kiedy dane nam było poczuć krainę śródziemia a i jak tu przywołałeś pierwszy raz poznać postać golluma. Tak więc no racja w częsci pierwszej Avatara takowe edytowanie postaci opierało się w szczególności na technologii Performance Capture ale kto wie czego można się spodziewać w przyszłości. Nie zapominajmy też, że gra aktorska nie opiera się tylko i wyłącznie na mimice twarzy (co jednak się zgodzę, że w przypadku Neytiri jest głownym aspektem doskonałości) ale również na ruchach ogólnych postaci. Ok tu również służy Perf.C jednak jak wspomniałeś graficy mogą "jedynie" poprawić wygląd, położenie niektórych obiektów względem postaci itd. ogólnie mówiąc ją udoskonalić, co tak naprawdę w ogólnym mniemaniu dla przeciętnego widza może się stać znaczącym aspektem doskonałej postawy aktora
Napisano 12 marzec 2010 - 17:43
ale gdzieś czytałem w internecie że mają kombinować i przenieść akcję na inną planetę... i to może być nieciekawe. mam nadzieję ze te plotki to tylko plotki. a fabuły "dwójki" jestem strasznie ciekaw. jestem pewien że prędzej niż za parę lat nie zobaczymy kolejnej części. Cameron raczej nie zaserwuje nam szitu którym mógłby być zrobiony na szybko film opierający się na sukcesie poprzedniej części.
Napisano 05 kwiecień 2010 - 07:56
Użytkownik Norm dnia 01 kwietnia 2010 - 21:05 napisał
Ja sadze że nawet niektórzy mężczyźni chcieli by ją zagrać w tym Ja
Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
Napisano 08 kwiecień 2010 - 17:31

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"