- (12 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 10
- 11
- 12
Przygotujcie się na "Avatara" plus - rerelease
Napisano 01 wrzesień 2010 - 15:29
Już w 100% wiem, że film (wersję specjalną ma się rozumieć) zobaczę w ten weekend. Troszkę późno ale 'lepiej później niż wcale'. Mam też kilka pytań odnośnie kin (być może kiedyś takie pytanie padło ale odkąd jestem na tym forum na takowe się nie natknęłam).
Chodzi mi o jakość filmu, dźwięku i efektu 3D w kinach Helios. Przede wszystkim o tą technologie Dolby 3D Digital Cinema. Z tego co wiem, to jakość 3D Polskich kin jest marna i jedyną nadzieją są IMAXy. Czy rzeczywiście można zepsuć sobie efekt filmu w Heliosie? I jeszcze jedno, jaki rząd polecacie?
Chodzi mi o jakość filmu, dźwięku i efektu 3D w kinach Helios. Przede wszystkim o tą technologie Dolby 3D Digital Cinema. Z tego co wiem, to jakość 3D Polskich kin jest marna i jedyną nadzieją są IMAXy. Czy rzeczywiście można zepsuć sobie efekt filmu w Heliosie? I jeszcze jedno, jaki rząd polecacie?
Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:17
Cytat
Już w 100% wiem, że film (wersję specjalną ma się rozumieć) zobaczę w ten weekend. Troszkę późno ale 'lepiej później niż wcale'. Mam też kilka pytań odnośnie kin (być może kiedyś takie pytanie padło ale odkąd jestem na tym forum na takowe się nie natknęłam).
w Heliosie na avatra byłem 7 razy (6 razy wersja podstawowa + jeden seans rozszerzonej) na jednym z 6 sensów wersji podstawowej obraz był koloru brązowego (taka sepia) niby były kolory ale było widać brąz (ale to był wyjątek za każdym innym razem kolor był ok.), jeśli chodzi o miejsce to siedziałem na 7 różnych miejscach na tej samej sali, najlepiej się oglądało na środku rzędu nr.9 (radze zajmować miejsca w rzędach 7-10.
Jako że w imax byłem tylko 3 razy (mało ale najbliższy imax jest w warszawie)nie mogę za bardzo porównywać kin imax do heliosa ale powiem że byłem w wielu kinach w Białymstoku ale Helios jest najlepszy.
P.S
Jeśli chodzi o nagłośnienie to zależy od danego kina, bo nie w każdym jest takie samo, u mnie w Heliosie niedawno wymieniano na nowe lepsze i powiem że wymiata (dźwięk z głośniejszych scen powoduje drgania podłogi, nie wspominając żołądka

Napisano 01 wrzesień 2010 - 19:53
Dzięki Xantis za wyczerpującą odpowiedź
Podtrzymałeś mnie na duchu. Ostatecznie zamówiłam miejsca w 6 rzędzie. Wygrzebałam gdzieś w internecie, że najlepsze efekty są w rządach od 5 do 2, tutaj było wspomniane, że od 7 w górę więc poszłam na kompromis i wybrałam pomiędzy
Ogólnie nie za dobrze piszą o kinie do którego się wybieram jednak 'wszystko wyjdzie w praniu' gdy sama to zobaczę. Miejsca masowo są rezerwowane więc najwyraźniej nie zrobili klapy przy wyświetlaniu.
Eh, nie mogę się doczekać
więc żegnam do piątku!
Ogólnie nie za dobrze piszą o kinie do którego się wybieram jednak 'wszystko wyjdzie w praniu' gdy sama to zobaczę. Miejsca masowo są rezerwowane więc najwyraźniej nie zrobili klapy przy wyświetlaniu.
Eh, nie mogę się doczekać
Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:56
"Dzieci" poszły do kina
http://www.filmweb.p...ci+do+kin-64473
Nie zdziwiłbym się gdyby stwierdzono że owe 25 tys. to w rzeczywistości jakaś np. połowa a reszta to ci co chodzili już więcej niż raz:)
To już pewniak - pójde gdzieś w połowie następnego tygodnia - nie wypada mając nieco narąbane od marca w głowie nie pójść na nową wersję, pal sześć to czy dobór nowych scen raczej rozczaruje czy wręcz ucieszy
http://www.filmweb.p...ci+do+kin-64473
Nie zdziwiłbym się gdyby stwierdzono że owe 25 tys. to w rzeczywistości jakaś np. połowa a reszta to ci co chodzili już więcej niż raz:)
To już pewniak - pójde gdzieś w połowie następnego tygodnia - nie wypada mając nieco narąbane od marca w głowie nie pójść na nową wersję, pal sześć to czy dobór nowych scen raczej rozczaruje czy wręcz ucieszy
TGwtG.pl - polska strona fanów twórczości Douga Walkera.
www.rhein.com.pl
www.rhein.com.pl
- (12 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 10
- 11
- 12

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox