Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Film Avatar
  • > Fakty i doniesienia
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (12 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przygotujcie się na "Avatara" plus - rerelease

#221 Użytkownik nie jest zalogowany   Xante Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 116
  • Rejestracja 2010-08-03
Napisano 01 wrzesień 2010 - 11:14

Pewnie niedługo :P
Dołączona grafika

Spartans never die, they're just Missing in Action
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#222 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 348
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 01 wrzesień 2010 - 15:29

Już w 100% wiem, że film (wersję specjalną ma się rozumieć) zobaczę w ten weekend. Troszkę późno ale 'lepiej później niż wcale'. Mam też kilka pytań odnośnie kin (być może kiedyś takie pytanie padło ale odkąd jestem na tym forum na takowe się nie natknęłam).
Chodzi mi o jakość filmu, dźwięku i efektu 3D w kinach Helios. Przede wszystkim o tą technologie Dolby 3D Digital Cinema. Z tego co wiem, to jakość 3D Polskich kin jest marna i jedyną nadzieją są IMAXy. Czy rzeczywiście można zepsuć sobie efekt filmu w Heliosie? I jeszcze jedno, jaki rząd polecacie?
Dołączona grafika
~Think- Fly!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#223 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1308
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:17

Cytat

Już w 100% wiem, że film (wersję specjalną ma się rozumieć) zobaczę w ten weekend. Troszkę późno ale 'lepiej później niż wcale'. Mam też kilka pytań odnośnie kin (być może kiedyś takie pytanie padło ale odkąd jestem na tym forum na takowe się nie natknęłam).
Chodzi mi o jakość filmu, dźwięku i efektu 3D w kinach Helios. Przede wszystkim o tą technologie Dolby 3D Digital Cinema. Z tego co wiem, to jakość 3D Polskich kin jest marna i jedyną nadzieją są IMAXy. Czy rzeczywiście można zepsuć sobie efekt filmu w Heliosie? I jeszcze jedno, jaki rząd polecacie?

w Heliosie na avatra byłem 7 razy (6 razy wersja podstawowa + jeden seans rozszerzonej) na jednym z 6 sensów wersji podstawowej obraz był koloru brązowego (taka sepia) niby były kolory ale było widać brąz (ale to był wyjątek za każdym innym razem kolor był ok.), jeśli chodzi o miejsce to siedziałem na 7 różnych miejscach na tej samej sali, najlepiej się oglądało na środku rzędu nr.9 (radze zajmować miejsca w rzędach 7-10.
Jako że w imax byłem tylko 3 razy (mało ale najbliższy imax jest w warszawie)nie mogę za bardzo porównywać kin imax do heliosa ale powiem że byłem w wielu kinach w Białymstoku ale Helios jest najlepszy.
P.S
Jeśli chodzi o nagłośnienie to zależy od danego kina, bo nie w każdym jest takie samo, u mnie w Heliosie niedawno wymieniano na nowe lepsze i powiem że wymiata (dźwięk z głośniejszych scen powoduje drgania podłogi, nie wspominając żołądka ;D ) powiem krótko, sieć kin Helios ma u mnie pozytywne zdanie.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#224 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuno Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 311
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:53

Najwyższa pora abym i ja wybrał się na wersję rozszerzoną. Ofc do multikina, które jeszcze mnie nie zawiodło.

btw. Co nasi forumowi eksperci powiedzą o multi?

btw2 najwyższa pora nabić trochę postów. Mocno zostałem w tyle
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#225 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 348
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 01 wrzesień 2010 - 19:53

Dzięki Xantis za wyczerpującą odpowiedź :) Podtrzymałeś mnie na duchu. Ostatecznie zamówiłam miejsca w 6 rzędzie. Wygrzebałam gdzieś w internecie, że najlepsze efekty są w rządach od 5 do 2, tutaj było wspomniane, że od 7 w górę więc poszłam na kompromis i wybrałam pomiędzy ;)
Ogólnie nie za dobrze piszą o kinie do którego się wybieram jednak 'wszystko wyjdzie w praniu' gdy sama to zobaczę. Miejsca masowo są rezerwowane więc najwyraźniej nie zrobili klapy przy wyświetlaniu.
Eh, nie mogę się doczekać ^^ więc żegnam do piątku!
Dołączona grafika
~Think- Fly!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#226 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomek_87 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 2010-07-12
Napisano 03 wrzesień 2010 - 19:56

"Dzieci" poszły do kina :P

http://www.filmweb.p...ci+do+kin-64473

Nie zdziwiłbym się gdyby stwierdzono że owe 25 tys. to w rzeczywistości jakaś np. połowa a reszta to ci co chodzili już więcej niż raz:)

To już pewniak - pójde gdzieś w połowie następnego tygodnia - nie wypada mając nieco narąbane od marca w głowie nie pójść na nową wersję, pal sześć to czy dobór nowych scen raczej rozczaruje czy wręcz ucieszy :)
TGwtG.pl - polska strona fanów twórczości Douga Walkera.
www.rhein.com.pl
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#227 Użytkownik nie jest zalogowany   Mr. 47 Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 202
  • Rejestracja 2010-08-08
Napisano 03 wrzesień 2010 - 20:03

Ja idę jutro, drugi raz, hehe haha :D

PS: Adminów przepraszam za lekki offtop, ale po prostu musiałem się pochwalić ^^
Mr.47 is watching you...

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Fakty i doniesienia
  • Następny temat →
  • (12 strony)