Fani "Avatara" chcą się zabijać, bo Pandora nie istnieje Co o tym sądzisz ?
#42 Gość_Gość_*
Napisano 22 luty 2010 - 08:31
Napisano 23 luty 2010 - 11:08
Szokuje mnie tego typu zachowanie. Rozumiem, że można byc po uszy zakochanym w świecie "Avatara", ale od razu popadac w depresję i popełniac samobójstwo tylko dlatego, że on nie istnieje? Bez przesady! Owszem, sama czułam podobne przygnębienie gdy wychodząc z kina po kolejnym seansie "Avatara", wracałam do domu z przeczuciem, że wracam do nudnego osiedla bloków z wielkich płyt, ale to jeszcze nie jest powód do rozpaczania!
Na naszym świecie przecież jest tyle ciekawych i równie pięknych miejsc. Co prawda może i egzotyką nie dorównują Pandorze, ale również potrafią nieźle zachwycic.

Napisano 24 luty 2010 - 20:52
Użytkownik damkol224 dnia 17 lutego 2010 - 07:58 napisał

Miałem dokładnie to samo. W miare kolejnych wycieczek do kina na ten film uczucie "depresji" opadło. Dalej go przeżywałem, co cały czas mnie dziwi, ale po 5 seansie zaspokoiłem mój "głód Avatarowy". Zabijać się to oczywiście lekka przesada. Ale nie można mówić, że to szaleńcy, debile itp. Prawdopodobnie to ludzie którzy już byli po przejściach. Avatar ich tylko tak jakby "dobił". Przynajmniej tak podejrzewam. W końcu każdy, kogo Avatar porwał, ma po filmie "depresję", ale nie sądze żeby tylko przez Avatara byli aż tak zdesperowani.
Napisano 25 luty 2010 - 21:23
a i btw: pandora istnieje : Taa daaam!
w końcu czymś się inspirować trzeba:)

Napisano 25 luty 2010 - 22:22

Na pl.wikipedia.org znalazlem sobie takie coś ;D
Pandora (gr. pan - "wszystko", dδron - "dar") – w mitologii greckiej to pierwsza kobieta na Ziemi, którą Zeus zesłał jako karę dla ludzi za to, że Prometeusz wykradł bogom ogień z Olimpu. Matka Pyrry.
Napisano 26 luty 2010 - 10:59
Cytat
Pandora (gr. pan - "wszystko", dδron - "dar") – w mitologii greckiej to pierwsza kobieta na Ziemi, którą Zeus zesłał jako karę dla ludzi za to, że Prometeusz wykradł bogom ogień z Olimpu. Matka Pyrry.
no akurat Pandore z mitologii greckiej to zna chyba każdy????

Napisano 26 luty 2010 - 17:02
PS.Wiem, że brzmi to dziwnie jak na standardy ludzkiego rozumu ale taka jest prawda. Sieć energii na Pandorze to plagiat z naszego świata. U nas jedyną różnicą jest to, że nasza planeta nie nazywa się Pandora a my nie jesteśmy Na'vi - to jedyne dwie różnice od rzeczywistości.
2PS.Układ Alfa Centauri - ten gdzie w filmie była Pandora - naprawdę istnieje, astronomowie mają tam na widoku pewną planetę, gdzie mogłoby rozwinąć się życie a jest to około 50 milionów lat świetlnych od Ziemi. (mało) xD
#57 Gość_Silmean_*
Napisano 26 luty 2010 - 22:53

I mam prośbę Cyprian nie odchodź z tego świata, zbyt fajne posty piszesz

Napisano 27 luty 2010 - 10:03
Napisano 27 luty 2010 - 10:36
Co do szukania odpowiedzi we własnym umyśle.. Zgadzam się w 100% z Cyprianem ale zanim ktoś opanuje tak dobrze swój mózg to chyba setki lat miną.. Chyba, że wytną komuś mózg i zaczną go stymulować komputerem ^^.

Retired
Napisano 27 luty 2010 - 11:23
Z innej beczki - pod "maską" jaką jest Avatar może się kryć utrata pracy, bliskiej osoby, i przede wszystkim drugiej połówki, taki załamany człowiek chcąc poprawić sobie humor idzie do kina na najnowszy film nieświadomy, że na 99% ujrzy ideał kobiety, która i dla niego i dla wielu niestety nie istnieje, i jego depresja jeszcze bardziej się rozwija, bo od teraz będzie szukał takiego ideału.