Fan nigdzie z tego co mi wiadomo nie jest dokładnie powiedziane ile minęło czasu od bitwy do przeniesienia duszy Jake'a do ciała Avatara,mi zdaje się że minęło więcej czasu,w końcu musieli jakoś zorganizować powrót na statek,pozbierać sprzęt(oczywiście nie cały ale coś tam z pewnością brali
Spostrzeżenia z filmu
Napisano 10 maj 2011 - 23:26
Fan nigdzie z tego co mi wiadomo nie jest dokładnie powiedziane ile minęło czasu od bitwy do przeniesienia duszy Jake'a do ciała Avatara,mi zdaje się że minęło więcej czasu,w końcu musieli jakoś zorganizować powrót na statek,pozbierać sprzęt(oczywiście nie cały ale coś tam z pewnością brali
Napisano 11 maj 2011 - 09:56

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 11 maj 2011 - 13:26
Moim zdaniem krwi w filmie jest za mało, i nie chodzi mi tu o efekty w stylu szeregowca ryana, tylko o podniesienie realizmu
Napisano 11 maj 2011 - 22:45
Napisano 12 maj 2011 - 09:10

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 12 maj 2011 - 15:25

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 12 maj 2011 - 21:57
Cytat
jeśli dobrze się orientuje jest to fragment sceny poprzedzający połączenie się Ney i Jakea
a ja oglądając film 2 dni temu w Full HD zauważyłem że w wiosce klanu pełno jest małych zwierzątek, może są to odpowiedniki ziemskich kotów czy psów? Na pewno wyglądają na przyjazne stworzonka i zapewne należą do dzieci

Napisano 13 maj 2011 - 13:21
Gdy żołnierz na Valkirii strzela do Tsu'teya można zauważyć, że na jego ciele pojawiają się dziury po kulach i krew jest ale za mało. Czasami żałuję, że zrobili ten film z tak niskim progiem wieku. Mógł zostać zrobiony bardziej realistycznie (jeśli chodzi o sceny walki, śmierci itd.), ciut bardziej brutalnie (wszak Pandora to najniebezpieczniejsze miejsce na jakim stanął człowiek a ma się wrażenie jakby to był raj). Czasami pozostawia to niedosyt. Wątpię, że to wina Camerona, raczej Fox pojechał tutaj na totalną komerchę
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 13 maj 2011 - 14:25
Użytkownik BlackMetal dnia 13 maj 2011 - 14:21 napisał
Z tego samego względu zasłonięto piersi Neytiri nierealistycznym naszyjnikiem, i wycięto 10 sekund seksu jej z Jakeiem.
Napisano 13 maj 2011 - 15:09
Cytat
Masz na myśli to łączenie się tsayhaylu, czy coś innego ? W zasadzie dla nas jest to na tyle odmienne zachowanie seksualne, że nie budzi żadnych "niezdrowych" skojarzeń
Napisano 13 maj 2011 - 21:00
Użytkownik DoktorNo dnia 13 maj 2011 - 15:25 napisał
Co racja to racja. Jednak z tymi naszyjnikami jeszcze ujdzie bo czasami można wyłapać jakiś szczegół spod niego
Myślę, że te 10 sek. to jeszcze coś innego niż to co możemy zobaczyć w filmie. Chyba chodzi o prawdziwy seks a ten się nie różni u Na'vi niczym od ludzkiego więc raczej nie mogą tego oglądać widzowie w dowolnym wieku.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 24 maj 2011 - 14:45

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox