Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Inne dzieła związane z Avatarem
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pomogę przy fanficku jak wyżej

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 27 marzec 2010 - 19:48

Według osób, które czytały mój powstający fanfick jestem świetny w te klocki, więc chce wam pomóc gdy zabraknie weny.
Np. masz prawie cały text ale nie możesz wymyślić zakończenia podrzucę ci temat albo kilka słów a ty to rozwiniesz.
Pomogę też przy opisach pięknych pandoriańskich widoków:
Jake stał na urwisku jakieś 30 metrów nad ziemią pod nim roztaczał się wielki ocean zieleni... i tak dalej...
Nowe nieznane postacie to mój konik także jak coś nie idzie wal do mnie jak w dym!!! :)
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mandero Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja 2010-03-12

Napisano 27 marzec 2010 - 19:56

Masz zbyt wysoką samoocenę. Ten przykład co podałeś to piszą dzieci w podstawówce. Prawdziwym warsztatem literackim jest mirriel.net - przetrwasz tam, dasz rade wszędzie.
-1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Norm Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107
  • Rejestracja 2010-03-01
Napisano 27 marzec 2010 - 20:11

mandero, zbyt surowo go oceniasz, może właśnie taka pomoc komuś się przyda?

PS. przepraszam za offtop

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 27 marzec 2010 - 20:27

dzięki za obronę Norm. ten przykład nie był pisany z zastanowieniem ale walnięty jako pierwsze co mi przyszło do głowy.

PS.mirriel.net ??? o co caman?

PPS. Jak ktoś dostarcza gotowy opis "mało literacki" jakiejś miejscówy to ja to "ubieram"
mandero na takiej zasadzie powstają opisy do większości opowiadań, fanficków,książek itp.
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mandero Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja 2010-03-12

Napisano 28 marzec 2010 - 10:57

Aha więc ja napiszę książkę bez ani jednego przymiotnika, oddaje do redakcji i dodają je? WĄTPIĘ. A skoro nie wiesz co to mirriel.net (nigdy o tym nie słyszałeś), to naprawdę masz marny warsztat techniczny. Pokaż jakąś swoją pracę lub ubierz mi w słowa to zdanie.

Mandero przystanął nad wzgórzem i spojrzał przed siebie na rozciągający się widok.
-1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 28 marzec 2010 - 11:40

rozwinięty opis z 1 postu:
Jake stał na urwisku jakieś 30 metrów nad ziemią pod nim roztaczał się wielki ocean zieleni poprzecinany
gęstą siecią rzek wyglądających jak błyszczące liny rzucone bezładnie. Ten piękny krajobraz psuły jedynie
szczątki bazy RDA "Orle gniazdo" zarośniętej już prawie całej biomilerscencyjnym mchem.
-Niby tak tu pięknie ale jak jesteś jednym z Ludzi Nieba to siedzisz po uszy w totalnym bagnie.

Ps. Mandero nie spinajmy się już tak będzie najlepej dla nas dwóch. Jeśli piszesz to na pewny jesteś lepszy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuno Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 311
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 28 marzec 2010 - 12:33

Skończcie już offtop co? Nie wiem w ogóle po co jest da dyskusja.
Toruk Macto napisał, że chce pomóc a mandero to komentuje.. Pytam grzecznie po co? Ktoś będzie chętny to do niego napisze.
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 09 kwiecień 2010 - 12:22

Też zanoszę się z napisaniem czegoś fajnego w świecie Avatra - umiem wymyślać ciekawe wątki i postacie ale kompletnie nie potrafię przelewać opisów świata przedstawionego na papier... niemniej wkrótce przedstawię krótki fragement mojego dzieła. Mam nadzieję że się komuś spodoba i pomoże mi w jego rozwoju ^^
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 10 kwiecień 2010 - 17:42

Ja ci z chęcią pomogę. Jeśli będziesz chciał, oczywiście
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 14 kwiecień 2010 - 20:10

Potrzebuje oryginalnych nazw zwierząt/roślin i a także imion dla mieszkańców Pandory. Ponadto mile widziane wasze propozycje co do nazwy klanu który narazie ( niestety ) istnieje wyłącznie w mojej głowie ;P

Jeśli pomysły będą dobre, to zostaną przeze mnie użyte w rozdziale w pełni dziejącym się na tym uroczym księżycu Polifema ;) I tym samym powstanie on prędzej!

Potrzebne są przede wszystkim - imię dla pewnej dziewczyny, jej brata, nazwa klanu, Tsahik, a także nazw dla roślin i zwierząt ( przede wszystkim morskich ). Możecie też dodawać polskie znaczenie wymyślonego przez was wyrazu.

Z góry dziękuję za pomoc ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 17 kwiecień 2010 - 17:37

Imię dla pewnej dziewczyny: Nak'itey; jej brata: Amulute; nazwa klanu: podaj charakterystykę to napiszę coś sensownego; Tsahik: Nutime.
I to wszystko.
Pasuje? Tak? To super!
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 17 kwiecień 2010 - 20:03

Nie pasuje...

A na poważnie, to dzięki - mój bank nazw wciąż jest dość mały zwłaszcza jeśli chce się wymyślić i opisać około 40 zupełnie nowych gatunków roślin i zwierząt. A charakterystykę klanu właśnie piszę - to znaczy kiedy nie mam ochoty kontynuować podstawowego wątku ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 23 kwiecień 2010 - 19:47

Aha i drobna rada co do imion i nazw wymyślaj jak najbardziej abstrakcyjne i wybieraj te,które ci się podobają.
Swoją drogą to co ci podałem to wymyśliłem w 10 minut, jak piszesz wszystko co wpada ci do głowy masz większą gwarancje że to będzie coś dobrego.
I taka rada: jak piszecie to nie oglądajcie demotów ani komixxów, największe wysysacze weny
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Norm Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107
  • Rejestracja 2010-03-01
Napisano 29 maj 2010 - 20:47

A może ankieta: CZY WIESZ CO TO MIRREL.PL ?

PS: na serio

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik jest zalogowany   Arasapa Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 262
  • Rejestracja 2011-01-29
Napisano 05 luty 2011 - 13:15

Toruk Makto, bo jak sam dobrze wiesz napisałam fanficka, ale nikt mi na niego nie wchodzi i boję się że akcja jest taka przymulaśna -_- Pomógłbyś, prolog napisany jest w temacie "Avatar - Inna Historia" z góry dzięki za rady...
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Mój YT ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Inne dzieła związane z Avatarem
  • Następny temat →
Strona 1 z 1