Czemu "Avatar" jest doskonały?
Napisano 29 marzec 2010 - 15:04
Zdjęcia do filmu realizowano od kwietnia do grudnia 2007, natomiast na postprodukcję przeznaczono 2 lata (Weta Digital), w trakcie których odbyło się kilka dodatkowych dni zdjęciowych.
Źródło wikipedia i inne strony
Nie dziwo że awatar jest doskonały skoro jego produkcja ( łącznie ze scenariuszem i produkcją filmu) trwała 14 lat. Mam też nadzieję że kolejne części avataru będą „wytwarzane” nieco szybciej niż część 1.

Napisano 29 marzec 2010 - 15:19
fabuła mi się bardzo podoba, lubię takie pompatyczne, uniosłe, wzruszające i kończące się szczęśliwie:)
choć fabuła nie jest jakaś skomplikowana i zawiła hehe ale to plus nie minus - przynajmniej dla mnie.
Też nie chciałbym żeby to jakoś długo kręcili, myślę że mogliby dość szybko to zrobić, dużo już mają, ale czytałem wypowiedzi JC że zabierze im to 3-3,5 lat, od rozpoczęcia zdjęć, niestety:(
Napisano 29 marzec 2010 - 15:49
Napisano 29 marzec 2010 - 15:49
Napisano 29 marzec 2010 - 17:31
Napisano 29 marzec 2010 - 19:29
Napisano 29 marzec 2010 - 21:42

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 29 marzec 2010 - 21:48
Oto link
http://zalukaj.pl/za...atar_2009_.html

Napisano 29 marzec 2010 - 21:58
No wlasnie zauwazyl ktos, ze jakos zbytnio ten film anty fanow nie posiada?
I mnie tez nie bijcie jak to powiem, ale sadze, ze jedyni antyfani to Ci, ktorzy tworza obecnie parodie tego filmu i sie z niego nasmiewaja ( film typu avatar 2 - pseudo "dwojka" ). Gdyby niebieskie koty mialy zabawiac ludzi to Cameron by je takimi zrobil juz od poczatku.
Napisano 29 marzec 2010 - 22:04
A co do parodii - niekoniecznie. To prawda, niektóre budzą niesmak, jednak są też takie, które mogą być robione przez fanów, którzy potrafią się zdystansować i np. spojrzeć z boku na to szaleństwo, w którym sami biorą udział (to, że użyłem słowa 'szaleństwo' nie oznacza, że uważam, że to jest szaleństwo
Napisano 08 kwiecień 2010 - 18:12
Nie oglądałam jeszcze parodii, po prostu się boję, że mogą za bardzo przesadzić w "parodiowaniu" i zrobić z tego coś niesmacznego
A co do ściągania filmu, to znalazłam sobie Avcia na osloskop.net

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:09
Tak samo jest też kilka uchybień w logice pod względem fizyki, no ale kto się takimi rzeczami przejmuje...
Czyli ogólnie - jest dużo rzeczy, które można by poprawić, ale z drugiej strony trzeba by uważać, zęby nie przedobrzyć... I badź tu madry
Albert Einstein
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:17
Zgadzam się z tym, że nie ma rzeczy doskonałych.

DeviantArt
Last.fm
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:59
Naprawdę mogli puścić w kinie tą wersję reżyserską. Wytrzymałabym te 4 godziny, dla Avcia wszystko

DeviantArt
Last.fm
Napisano 08 kwiecień 2010 - 22:08
Są tylko rzeczy zbliżone do doskonałości, a Avatar zbliża się do tego aby stać się prawie dosnonałym.
@Argo
Cytat
Radze poczytaj na necie o tym. Albo w raporcie, tam jest wszystko wyjaśnione(to przez pole magnetyczne wytwarzane przez unobtanium są łuki skalne oraz góry Alleluja).
@Joel
Cytat
Heh, zajrzyj na tak zwany portal "skreślony" (filmweb.pl)
Napisano 12 kwiecień 2010 - 19:23
Możliwe, że sporo rzeczy jest wytłumaczone za pomocą praw fizyki, jednak jest kilka szkopułów związanych z nimi.
Naprzykład, taki mało ważny: Przy takim polu magnetycznym, krew z nas by uciekała każdą dziurką.
Pozatym niekiedy za szybko lub za wolno niektóre ciała spadają. Zwykle za szybko. Trochę z grawitacją pomieszali.
Co nie zmienia faktu, że film jest naprawdę dobry
Wieczny Ogień, A. Sapkowski

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox