- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Co będzie nam potrzebne do oglądnięcia Avatar'a w 3D we własnych domach??? Sprzęt którym musimy dysponować.
Napisano 30 czerwiec 2010 - 13:51
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 01 lipiec 2010 - 20:36
A wiecie ludzie jak zrobić własne zdjęcie 3D obojętnie czego najzwyklejszym aparatem cyfrowym?
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
Napisano 01 lipiec 2010 - 21:15
Użytkownik BlackMetal dnia 01 lipiec 2010 - 21:36 napisał
A wiecie ludzie jak zrobić własne zdjęcie 3D obojętnie czego najzwyklejszym aparatem cyfrowym?
Nie da się zrobić zdjęcia 3D zwykłym aparatem cyfrowym, ponieważ musisz mieć dwa obiektywy. Jeśli chcesz robić zdjęcia 3D to spraw sobie taki aparat.

Napisano 01 lipiec 2010 - 21:30
Cytat
W tesco też widziałem, zbieg okoliczności?
Cytat
Teraz zauważyłem (wcześniej też widziałem ale teraz widać wyraźniej) że technologia 3D jest coraz bardziej popularna możemy ja znaleźć w kinach, telewizji(za 10-20 lat będziemy oglądać telewizje w 3D, na razie tylko telewizory), aparatach (to dla mnie nowość pierwsze słyszę o aparatach 3D) i playboy-ach, a nawet w szkole* itd…
*Brat mówił że u niego na matematyce były ostrosłupy i graniastosłupy w 3D do zadań (rysunki na kartce + okulary).
P.S Można zrobi zdjęcie w 3D bez aparatu 3D , jest taki program ale efekty widoczne na przerobionym zdjęciu są niesatysfakcjonujące (powiem szczerzę: do dupy) ten program to StereoPhoto Maker

Napisano 02 lipiec 2010 - 10:56
Fajny bajer. Takie rzeczy będą niedługo dosyć powszechne. Technika rozwija się w zastraszającym tempie, dziś są telewizory, aparaty, filmy i zdjęcia 3D, a jutro będą hologramy, oglądanie filmów i wszystkiego innego w technologii 3D bez okularów. Wszystkiego możemy się spodziewać

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 02 lipiec 2010 - 21:41
Użytkownik MoP dnia 01 lipiec 2010 - 22:15 napisał
Hehehe, mam Was
Podam dwie fotki nie mojego autorstwa wykonane tą techniką:
1
2
A taki aparat to dla mnie nowość. Pierwsze widzę, ale nie jest to coś ekstra. Jak widać można też normalnym. W tym dodali tylko drugi obiektyw i wykorzystują to przesunięcie. Tyle łatwiej, że aparat już scala zdjęcia i jest jako jedno a nie dwa osobno. Kolejny technologiczny bajer.
Była dobra strona o tym właśnie ale już nie działa
Napisano 01 sierpień 2010 - 15:59
Wystarczy że masz 2 filtry polaryzacyjne. Jeden filtr nakładasz na jakieś źródło światła np. latarkę, a drugi umieszczasz przez oczami. Odpowiednio obracając filtrami raz widać światło latarki lepiej a raz gorzej (tak powinno być). Teraz spróbuj tej sztuczki odbijając światło w lustrze, też będzie działać. Następnie przetestuj kilkanaście białych powierzchni jak ściana, kartka papieru, kalka, bibuła, plastik, itp.
Na żadnej z nich światło odbite nie będzie spolaryzowane.
Ekran jak w imax nie psuje polaryzacji, niestety jest bardzo drogi.
Testowałem niedawno oprogramowanie iZ3D (demo=darmowe). Jest to dodatek do sterowników direct który zmienia generowanie obrazu i umożliwia uzyskanie 3D w okularach czerwony-niebieskawy na standardowym sprzęcie. Zabawa w grach jest lepsza jak widać głębie.
W ofercie firma ma specjalny monitor LCD 22cale umożliwiający oglądanie 3D w okularach polaryzacyjnych (nie aktywnych migawkowych), wymagane okulary (tańsze od migawkowych) i drogie oprogramowanie.
*Filmów nie oglądałem, a sprzęt jaki testowałem to tylko kolorowe okulary.

Napisano 15 listopad 2010 - 18:53
Dlatego czekam na technologię polaryzacyjną, która jest pozbawiona tej wady... Póki co, nie mam szans na obejrzenie AVATARA w 3D w telewizorze.
Napisano 19 listopad 2010 - 12:45
Teraz ile to kosztuje:
TV 3D od 4500 do 18000zł w zależności czy 42" czy 65" (największy TV jest już w zestawie z odtwarzaczem i 2 parami okularów)
Odtwarzacz BD 3D 1420zł
Dodatkowa para okularów 450zł
Ceny z Euro RTV AGD
Napisano 19 listopad 2010 - 13:04
Chyba, że jeszcze jakieś dobre głośniczki do tego to przy 10 staniemy.
- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4