Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Film Avatar
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czy znalazłeś swoją „Pandorę”???

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Szeryf Fetyszysta psiaków
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 02 kwiecień 2010 - 18:38

W tym temacie możesz się pochwalić swoją Pandorą( jeśli posiadasz)
Ja znalazłem swoją dosyć dawno ( ok. 3 lat temu) i dla niektórych może się wydawać dziwnym miejscem, to miejsce jest dosyć spokoje daję odsapnąć od obowiązków, rzadko kiedy spotkam tam jakąś osobę. W tym miejscy jest dużo drzew ( ogólnie mówiąc dużo zieleni)[ zdziwiło mnie że niema tam śmieci a co do polskich lasów to są „dywany śmieci”]
Tym miejscem jest stary nieczynny cmentarz żydowski ( jedyny minus na cmentarzy to że panuję tam „sztywna atmosfera”)
Jaszcze dodam że lubię tam usiąść i dumać ,myśleć a o czym to moja sprawa
Dołączona grafika
1
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jackal 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 112
  • Rejestracja 2010-03-16
Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:20

Ja jestem blisko Pandory gdy w sobotnie popołudnie idę przez siebie do lasu idę tak długo dopóki nie minie mi zły nastrój. Następnie zatrzymuje się i pogrążam się w marzeniach.
Dołączona grafika
Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto 

• Dicko Macto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 481
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:58

tak jakby mam.
W mojej miejscowości jest droga gdzie jeździ mało samochodów, obok jest lasek i wyrobisko piachu. Jak tam posprzątam to będzie OK,nawet ognisko można rozpalić
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos 

• Dajcie mi święty spokój, opierdalam się
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 02 kwiecień 2010 - 21:31

A moja Pandora od dziecka znajduję się w niewielkiej miejscowości letniskowej pod Częstochową. Bardzo dużo lasów, polan, i innych tego typu pięknych terenów. Odwiedzam to miejsce praktycznie co weekend, i przyznam że czasem cały tydzień wyczekuje weekendu właśnie po to, żeby tam pojechać :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o 

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 976
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 02 kwiecień 2010 - 22:36

Moich Pandor jest niestety coraz mniej, głównie za sprawą dzikich wysypisk śmieci, wycinki lasów, itp. Z niektórych miejsc pozostały jedynie wspomnienia. :( Dlatego pozostaje szukanie nowych niemal dziewiczych miejsc, a takie na szczęście jeszcze są. <3
Fìkifkey alor yawne lu oeru
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Neytiri Mo'at Itey 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 24
  • Rejestracja 2010-04-05

Napisano 05 kwiecień 2010 - 14:44

Wiecie co, ja chyba też mam taką własną "małą" Pandorę w lesie nie daleko mojego domu. Można tam postrzelać z łuku (o ile ktoś ma) i odpocząć także. Pewnego dnia pójdę do tego lasu z moją koleżanką i zrobimy tam nasze własne "KELUTRAL". Ludzie przychodzą do lasu i niestety śmiecą ale my jak już znajdziemy własne "KELUTRAL" posprzątamy i zrobimy takom NA'VI CHATE że wszystkim szczęka opadnie!!!!!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jackal 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 112
  • Rejestracja 2010-03-16
Napisano 05 kwiecień 2010 - 20:03

Wczoraj spotkałem bardzo miła dziewczynę ( ładną ).
Gdy spacerowaliśmy razem czułem taki spokój i ukojenie.
Musze zabrać ją kiedyś nad taką polanę o zachodzie słońca.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Szeryf Fetyszysta psiaków
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 05 kwiecień 2010 - 20:32

No cóż jak ja spotkam miłą dziewczynę raczej nie zabiorę jej na swoją Pandorę, wątpię aby cmentarz był odpowiednim miejscem na spotkanie/ randkę

Super.. bardzo interesujące. Aż się prosi o warna
Kuno

Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Gość_Silmean_*

• Grupa Gość

Napisano 05 kwiecień 2010 - 22:34

A dlaczego nie? ;D Jeśli znajdziesz jakąś gotkę. Cmentarz to naprawdę fajne miejsce :) Zwłaszcza żydowskie bo tam zazwyczaj większość roślin rośnie dziko i tylko ścieżki są czyszczone :) Tylko najgorzej jak znajdą się jakieś odważne żule które urządzą sobie libacje na cmentarzu :(. Aktualnie mało jest niestety miejsc w mojej okolicy w których nie było meneli albo "nastoletnich balangowiczów" którzy zbezcześcili moje święte miejsca :[
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 06 kwiecień 2010 - 14:18

biore rower, jade w trase...i te piękne widoki które mijam, to uczucie, kiedy wydaje mi się, że lece, czuję się wolna...o tym moglabym powiedzieć, że jest to moja "Pandora"...:) Co prawda urodziłam się we Wrocku, wychowywałam się tam we wczesnym dzeciństwie(i mam jakiś sentyment) jednak tu, blisko Bieszczad, czuję się o wiele lepiej...lasy...pagórki...i te sprawy...;D mam dosc swiata to przynajmniej mam gdzie z tym pójść i je zostawić...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 06 kwiecień 2010 - 14:38

Z tymi Biesczadami to tylko pozazdrościć. Ja mogę codziennie wybrać się do lasu ( całkiem spory, jednakże widok śmieci strasznie przygnębia ) W ogrodzie jest fajnie ale nie mam takiego drzewa pod którym mógłbym się usiąść i podumać...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Srung Taronyu 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 99
  • Rejestracja 2010-04-17
Napisano 18 kwiecień 2010 - 19:07

Ja też mam "Swoją Pandorę", po obu stronach domu las! :) Ale zawsze idę do tego który jest przed moim domem. W nim czuję się wolny. Chodzę i rozmyślam o wszystkim, życiu i śmierci, Avatarze itd., itp. Niedawno pomyślałem o postawieniu/zbudowaniu sobie takie Na'Vi domku na drzewie. Uwielbiam tam chodzić! Inie mam śmieci!
Kliknij nic cię to nie kosztuje, a mi się przyda!

Oto moje zasady:
I. Jeśli masz coś do mnie powiedz mi to prosto w twarz.
II. Jeśli już masz mi coś do powiedzenia to zrób to poprawnie ortograficznie i składniowo.
III. Nigdy nie słucham i nie rozmawiam z tchórzami i idiotami.
IV. Nie wyzywaj mnie ani nie obrażaj, bo mocny na odległość to każdy jest.
V. Wyrażam własną opinię, ale nie podważam niczyich opinii.
VI. Każdy ma swój gust, jeśli mój ci się nie podoba to się nie odzywaj.
VII. Nie lubię niesprawiedliwych ludzi i sądów.
VIII. Nie muszę ciebie lubić, ty mnie też, ale tolerujmy się nawzajem.
IX. Nie pytaj gdzie coś znaleźć tylko sam poszukaj, chyba ze już nie możesz znaleźć.
X. Zanim do mnie napiszesz z pytaniem przemyśl je przynajmniej trzy razy.
To są moje zasady, jeśli ci się nie podobają mam jeszcze inne...
XI. Nie tępię leni, tępię idiotów.

Wujek Google nie boli!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Jackal 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 112
  • Rejestracja 2010-03-16
Napisano 20 kwiecień 2010 - 20:23

Zbliżają się wakacje wiec będzie można spędzać noce pod gołym niebem , obserwując gwiazdy i pogrążać się w marzeniach .
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 596
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 28 kwiecień 2010 - 13:09

Swoją małą Pandore to mam, w około domu tyle lasu ile chcę. Nie są to duże lasy, ale wystarczające żeby dziki biegały :D Zwierzyny dużo, praktycznie co wejdę do lasu to trafię na sarny. Ale wczoraj znalazłem coś więcej: Drzewo domowe. Serio, wprawdzie składają się na nie trzy duże buki rosnące blisko siebie, ale jest :P Mają tyle gałęzi, że wchodzi się po nich jak po schodach, bez problemu. W jednym momencie mogłoby siedzieć no nich z 50 osób. Wczoraj wdrapałem się na ok. 8-10m a to nie był koniec.

I mam takie pytanie, czy żeby dodać do posta fotkę musi ona być w necie czy mogę z twardego wrzucić? Mam zdjęcia tych drzew to bym pokazał, ale są na twardzielu :P
Ok, już wiem. Ale mam jeszcze problemy, żeby je wrzucić. Muszę nad tym po pracować :P

Użytkownik BlackMetal edytował ten post 28 kwiecień 2010 - 15:41

"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   TheMaggie. 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 171
  • Rejestracja 2010-04-03
Napisano 28 kwiecień 2010 - 14:26

Ja mam swoją Pandorę, ale pod inną nazwą - Aktyn. Nazwałyśmy to miejsce tak z przyjaciółką. Siedziba główna znajduje się na małej górce, z której jest widok na 2 jeziora i las. Tam jest tak fajnie, że przychodzimy tam niemal codziennie ^^ I oczywiście mamy swoje Drzewo Domowe. Nie jest na tyle duże, żeby dużo ludzi tam się zmieściło, nawet jeszcze nie wchodziłam na nie, ale wg. mnie bardzo przypomina Drzewo Domowe :D
Dołączona grafika

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"

DeviantArt
Last.fm
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 596
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 28 kwiecień 2010 - 16:05

Próba zdjęcia Dołączona grafika

To jest moje Drzewo Dom. Zdjęcie jest jakie jest, ale jest :)

Użytkownik kubos edytował ten post 28 kwiecień 2010 - 20:36

"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Mekanei 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja 2010-05-02
Napisano 03 maj 2010 - 10:00

A ja nadal szukam. Co prawda mieszkam na wsi, ale mam kilka swoich tajnych miejsc (jedno z nich opanowali menele). Tylko problem jest taki, że w żadnym z tych miejsc nie czuje się jakby to opisać... Pandoralnie xD
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Brodzio 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 97
  • Rejestracja 2010-05-03
Napisano 04 maj 2010 - 13:17

Dla mnie Pandora to nie miejsce, tylko stan radości i poczucia wolności. Ale jeśli chodzi o "materialne" miejsca to mogą to być chociażby pola zieleni mijane na rowerze, a jeszcze lepiej WPN pod wieczór - ta cisza pełna odgłosów natury śpiewu ptaków i stadko saren przebiegających drogę... aż chce się żyć!
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 376
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 11 maj 2010 - 19:21

Mi udało się znaleźć już dwa miejsca, w których mogę poczuć się jak na wspomnianej Pandorze. Jednym z nich to brzeg jeziora z powalonym drzewem. Często tam zachodzę gdy włóczę się z psem. Niegdyś tam nikt nie witał- teren był czysty i spokojny, teraz odnaleziony przez miejscowych i turystów. W rezultacie, by nadal się cieszyć pięknem tego miejsca, sama muszę ten teren oczyszczać ;| Ale uwielbiam siedzieć na tym drzewie i oglądać jezioro, żaglówki; latem w upały można się ochłodzić czując pod sobą chłód wody ;) Na drzewach jest już spora rodzinka drozdów, która pięknie śpiewa. Co roku przylatuje tam para grzywaczy. Kaczki w sumie wypłoszył mój pies :D W tym miejscu można zapomnieć przez chwilę o zmartwieniach i odprężyć się.
Drugim miejscem jest moja działka nad jeziorem. Piękne miejsce. Pola, drzewa, żółty piasek. Choć ciszą można nacieszyć się jedynie wiosną- w sezonie mamy tam wielu turystów. Moim marzeniem jest wybudowanie tam własnego domu i stworzenie małego paradise ;)
Dołączona grafika
~Think- Fly!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 12 maj 2010 - 00:35

Będąc zmuszoną do mieszkania w paskudnym, zanieczyszczonym wielkim mieście brak przyrody odczuwam w wybitnie dotkliwy sposób, bo nawet przy mnóstwie dobrych chęci nie jest łatwo ot, tak znaleźć dobre miejsce do wyciszenia i odpoczynku, a Pandora wydaje się jeszcze bardziej odległa i niedostępna :(

Wiele lat temu, w swoim rodzinnym mieście, miałam takie miejsce, które było moim własnym, dzikim światem. Nazywało się to po prostu 'kamień' - ogromna, okrągła skała na szczycie zespołu niewysokich wzniesień niedaleko za miastem. Bardzo ciężko było się tam dostać (i do bezpiecznych to z pewnością nie należało), ale pewnie dlatego to miejsce zachowało się od dewastacji przez bezmyślnych piknikowiczów. Gdy weszło się na szczyt, można było zobaczyć całą okolicę, las i wzgórza, nie słychać było żadnych odgłosów ludzkiego życia, tylko ptaki i wiatr. Na dole, w cieniu ogromnych, starych drzew, był maleńki skrawek czegoś w rodzaju piaszczystej plaży, a spośród skał wypływało źródło z niesamowicie zimną i czystą wodą, która strumieniem dopływała do pobliskiej rzeki.

Byłam tam tylko kilka razy w swoim życiu, ale na pewno na zawsze to zapamiętam. Teraz niestety miasto się rozrosło, w okolicy zamieszkało sporo więcej ludzi, więc na pewno nie jest już tak, jak kiedyś, ale przypuszczam albo przynajmniej mam nadzieję, że to miejsce nadal istnieje i nadal nie zostało tak całkiem ujarzmione. Ciekawe, może kiedyś uda mi się jeszcze je odnaleźć.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Film Avatar
  • Następny temat →