Muskulatura
Napisano 06 styczeń 2011 - 20:32
To jest dobry argument xD Poza tym tylko dzięki odrobinę większym mięśniom przeżył ucieczkę przed Tanatorem
Wojownicy zawsze mieli większe mięśnie. Popatrzcie na żołnierzy czy choćby ochronę.
Napisano 07 luty 2011 - 15:43
Cytat
Właśnie mnie to zdziwiło, kiedy porównałam sobie Tsu'Teya do Jake'a. Może to po prostu przypadek, ale Ludzie chyba nie mogliby wyglądać lepiej niż Na'vi? Chociaż kto wie... 
Na'vi wydaje mi się ze mieli mniejszą muskulaturę ponieważ nie potrzebowali mieć dużej. Oni w zasadzie opierali się na zręczności i szybkości. A wiadomo ze im więcej mięśni tym ta zręczność trochę maleje i ciało no eh.. nie ,,wygina" się tak samo.
(z góry przepraszam za moje wszystkie dość prostolinijne i banalne wypowiedzi, ale no nie umiem za bardzo sklecać dobrego tekstu
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Napisano 07 luty 2011 - 17:35
Dokładnie.
Tak jak w naszym świecie sportowcy mają nie duże ale bardzo sprawne mięśnie np, biegacze, narciarze.
Bo im najbardziej zależy na tym by mięśnie były jak najbardziej sprawne, a nie duże i na pokaz.
Kulturyści budują duże mięśnie, ale mało sprawne, np w biegu z jakimś przeciętnym biegaczem taki Pudzian nie miał by większych szans. Duże mięśnie to też większa masa którą trzeba za sobą tachać
Zręczność i szybkość też po części wywodzi się z siły mięśni (z siły nie rozmiaru, zbyt duży rozmiar może ograniczać szybkość i zręczność)
Podczas treningów fizycznych powstają połączenia nerwowo mięśniowe, które np poprawiają koordynację ruchową.
Tak jak w naszym świecie sportowcy mają nie duże ale bardzo sprawne mięśnie np, biegacze, narciarze.
Bo im najbardziej zależy na tym by mięśnie były jak najbardziej sprawne, a nie duże i na pokaz.
Kulturyści budują duże mięśnie, ale mało sprawne, np w biegu z jakimś przeciętnym biegaczem taki Pudzian nie miał by większych szans. Duże mięśnie to też większa masa którą trzeba za sobą tachać
Zręczność i szybkość też po części wywodzi się z siły mięśni (z siły nie rozmiaru, zbyt duży rozmiar może ograniczać szybkość i zręczność)
Podczas treningów fizycznych powstają połączenia nerwowo mięśniowe, które np poprawiają koordynację ruchową.
Rozsądni ludzie przystosowują się do świata.
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
nie jesteś w stanie sobie wyobrazić prostoty życia.
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
nie jesteś w stanie sobie wyobrazić prostoty życia.
Napisano 12 luty 2011 - 23:59
W wyciętej scenie walki Jake'a z Tsu'Tey-em na włócznie widać jak Tsu'Tey bez problemu ciska Jake'm o kolumnę Domowego Drzewa, muskulatura avatara Jake'a na wiele mu się tu nie zdała, a że zarówno w wyciętej scenie, jak i w finalnej pokonał Tsu'Tey'a to już inna sprawa. Gdyby Tsu'Tey znał sztuki walki Jake pewnie byłby w tarapatach.

Fìkifkey alor yawne lu oeru

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox