Zoë Saldana Aktorka od 2000 roku
Napisano 17 maj 2011 - 11:31
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 20 listopad 2011 - 17:34
Tak swoją drogą, czy tylko mi tak cholernie podoba się moment gdy Zoe/Cataleya tańczy?

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 20 listopad 2011 - 18:35
(ciekawostka: komputer chciał mi zamienić słowo Neytiri na Britney o_O)
Napisano 20 listopad 2011 - 19:42

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 20 listopad 2011 - 21:43
Cytat
Dla mnie Neytiri w dalszym ciągu jest archetypem kobiecego ideału, tak samo jak podczas pierwszego seansu w kinie. I nie zmieni tego nawet fakt jak prędzej czy później zmienię stan cywilny.

@mody sorry za offtopa.
oj za dobry chyba dla was jestem, Kuno was by już kilkakrotnie zgnoił
Użytkownik Xantis edytował ten post 21 listopad 2011 - 18:51
Powód edycji: uwaga :P

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 21 listopad 2011 - 20:18
Napisano 21 listopad 2011 - 21:03
Napisano 22 listopad 2011 - 08:27
Użytkownik Fan dnia 21 listopad 2011 - 21:03 napisał
No to Cię "rozczaruję!" Powodzenia.

Napisano 22 listopad 2011 - 09:37
Po za tym Ney i Zoe to jedna i te sama osoba z tym że Ney jest "kosmicznym" wytworem wyobraźni JC ( nie zaprzeczę że fajnym ). Idąc logicznym tokiem rozumowania jeśli obie to jedna osoba z czego jedna zagrała drugą to Zoe raz ze jest sobą, a dwa że ma w sobie coś z Neytiri, jeśli oczywiście Ney nie siedzi w jej psychice
Cytat
Masz dziewczynę? Coś mi się wydaje ze nie
Cytat
Szczerze mówiąc nie powiem że po części nie masz racji, Ney ma twardy charakter, jest nie do złamania, jest dzika, odważna oraz dosyć fajnie się porusza. No niestety ale ideały nie istnieją! Nie widzę sensu mieć za wzór kobiety Ney skoro żyjemy w czasach gdzie 3/4 dziewczyn jest nieśmiała a 2/4 są już uzależnione za młodu. Myślę że warto docenić to co się ma niżeli mieć i tego nie doceniać. Ja się cieszę z tej kobiety którą kocham, może nie jest ideałem ale ważne że mi starcza świadomość że mam swoją 2 połówkę, że ktoś jest przy mnie.
Cytat
Zmieni się
Napisaniem tego posta kończę wątek, jak coś pisać na pw

Napisano 22 listopad 2011 - 15:10
Użytkownik Xantis dnia 22 listopad 2011 - 09:37 napisał
Po za tym Ney i Zoe to jedna i te sama osoba z tym że Ney jest "kosmicznym" wytworem wyobraźni JC ( nie zaprzeczę że fajnym ). Idąc logicznym tokiem rozumowania jeśli obie to jedna osoba z czego jedna zagrała drugą to Zoe raz ze jest sobą, a dwa że ma w sobie coś z Neytiri, jeśli oczywiście Ney nie siedzi w jej psychice
Masz dziewczynę? Coś mi się wydaje ze nie
Szczerze mówiąc nie powiem że po części nie masz racji, Ney ma twardy charakter, jest nie do złamania, jest dzika, odważna oraz dosyć fajnie się porusza. No niestety ale ideały nie istnieją! Nie widzę sensu mieć za wzór kobiety Ney skoro żyjemy w czasach gdzie 3/4 dziewczyn jest nieśmiała a 2/4 są już uzależnione za młodu. Myślę że warto docenić to co się ma niżeli mieć i tego nie doceniać. Ja się cieszę z tej kobiety którą kocham, może nie jest ideałem ale ważne że mi starcza świadomość że mam swoją 2 połówkę, że ktoś jest przy mnie.
Zmieni się
Napisaniem tego posta kończę wątek, jak coś pisać na pw
Wybacz Xantis, ale chcę, żeby userzy wiedzieli, co o tym myślę.
Najpierw piszesz, że ideałów nie ma i to, że twoja kobieta też nie jest ideałem, a potem:
Użytkownik Xantis dnia 22 listopad 2011 - 09:37 napisał
raczej chodziło o to że w jego oczach będzie ideałem. zamoczeni miłością wielu rzeczy nie widzimy dla tego wydaje się nam że ktoś jest ideałem a nie gburowatą suką... ( bez obrazy ) / Xantis
^ - Ja wiedziałem o co Ci chodziło, tyle, że mi chodzi o to, że twoja wypowiedź się nie pokrywa, przez niedopowiedzenia. /Notos
Ponadto, dodam, że nie masz racji. Każda osoba ma swój ideał i niekoniecznie musi on być idealny dla innych ludzi. Dla jakiejś kobiety ideałem może być otyły facet z brodą po kolana z IQ 15. "Ideał" to pojęcie względne, każdy może je sobie tłumaczyć jak chce.
A co do Zoe - jej gra aktorska jest dobra, jak dla mnie nawet świetna, choć widziałem ją dotąd w zaledwie 2 filmach. Jej uroda może się podobać lub nie. Do tego, ja wybieram drugą opcję. Widziałem wiele piękniejszych kobiet od Zoe idąc ulicą.
Napisano 14 grudzień 2011 - 11:24

Z innej beczki... jeśli prequel Avatara doszedłby kiedyś do skutku, do roli Sylwanin świetnie nadałaby się Thandie Newton. Ma podobne rysy twarzy do Zoe, no i jest kilka lat starsza.

Napisano 04 luty 2012 - 14:32
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox