Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Inne dzieła związane z Avatarem
  • > Gry
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

"Avatar" MMO?

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 21 maj 2010 - 19:44

Na pewno coś takiego nie przejdzie, teraz gry MMO, głównie zyskują na dzieciach neo, casualach i n00bkach, dlatego wolałbym Avatara cRPG.
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Veruis Ikona

• Skxawng
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 21 maj 2010 - 20:11

Pisanie opowieści nie przejdzie. Za dużo roboty z tym by było, pozatym jak użytkownik wyżej napisał własnie na dzieciakach zarabiają. Ci starsi potrafią się powstrzymywać przed kumpnem czegoś co właściwie jest nie przydatne a reklamowane jest jako świetna pomoc w grze.

Ogólnie ciężko powiedzieć, czy jakakolwiek wersja Avatara sprosta naszym oczekiwaniom. Ma być to gra dająca duże zyski, najlepiej z możliwością kontynuacji, jakaś średnia grafa aby dało się ją odpalić na większości kompów. Chociaż nie powiem cRPG mogłoby być dobrym rozwiązaniem. Ale MMO Avatar nie przejdzie.
"Ależ ja mam paskudny uśmiech [...] ależ ja mam paskudną gębę, ależ ja paskudnie mrużę oczy. Więc tak wyglądam? Zaraza"

Wieczny Ogień, A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Meribu Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 2010-05-17

Napisano 22 maj 2010 - 08:36

No raczej nie, wystarczy cobie wyobrazić taką sytuację: Idziemy sobie polować na ludzi @_@ , po udanym polowaniu przychodzimy odpocząć sobie obok drzewa dusz, śpiewają ptaki, siedzimy sobie i łączymy się z przyjaciółmi, aż tu nagle zdanie na czacie: "Ej k... to był muj łuk, jeszcze szczały mi ukradłeś. Twoja stara! dawaj idziemy poexpić bo muszem wbić następny poziom, a co to jest accuracy?" I po takich kilku sytuacjach odpalamy z powrotem nasz film :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 22 maj 2010 - 19:45

EH no niestety. Nooby to plaga gier MMO. Zara takie się przezywają, ksują używają chacków i całą przyjemność gry szlag trafia. Powinni wstawić do gier mmo jakieś ograniczenie wiekowe i oprogramowanie anty noobowskie, ale cos takiego ciężko by było zrobić :P.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 22 maj 2010 - 22:54

Wyświetl postUżytkownik Johnas dnia 22 maja 2010 - 19:45 napisał

Powinni wstawić do gier mmo jakieś ograniczenie wiekowe i oprogramowanie anty noobowskie, ale cos takiego ciężko by było zrobić :P.

Nie ma szans! Nooby + dzieci neo + inny syf = zysk. Weźmy na takiego Age of Conan, totalna klapa.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   mk321 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 30
  • Rejestracja 2010-03-18

Napisano 23 maj 2010 - 07:15

Jeśli grę będzie robiło niezależne studio (a tylko wykupione prawa, lub bez żadnej konsultacji z Cameronem) to MUSI być komercha. Czyli albo płatna, albo "darmowa" (tzn. płatna potem :P ). Do tego masa noobków (bo zyski muszą być). No i pewnie nic dobrego na sposób gry nie wymyślą. Albo monotonne expienie lub w najlepszym wypadku misje. I to tyle...
Z ciekawości można zagrać, ale pewnie hitem nie będzie.

Ale pamiętajmy, że za robieniem gry może stać studio które produkuje Avatara. Dużo kasy, wsparcie itd. Wiadomo, że nie zrobią gry która by przynosiła straty. Ale mniejsze zyski, dobry produkt i zwiększenie "Avataromanii" byłaby jako reklama dla np. Avatara2.
Wtedy mogłyby powstać jakieś innowacyjne i ryzykowne pomysły na grę. Nie tradycyjne expienie tylko np. jakieś grupowe misje.

Co do SL (Second Life) to jest bardziej serwis społecznościowy niż gra. I dodatkowa lokacja, o tematyce Avatara, w nim to tylko ciekawostka.

No i zostają mody/gry tworzone przez fanów. Nie chodzi tutaj w gry tekstowe/przeglądarkowe (np. silnik Vallheru) tylko o prawdziwe gry MMORPG.
Niestety bez sporych nakładów finansowych i odpowiedniego teamu jest to niemożliwe. Zostają tylko drobne mody i modyfikacje innych gier (jeśli są wolne, a jeśli nie to prywatne serwery).

Jak widzimy na przykładzie "James Cameron's AVATAR THE GAME" (właśnie gram) chociaż tworzył go Ubisoft... Wyszło jak zawsze. Czyli jeśli egranizacja (film > gra) to nie wychodzi za dobrze. Gra dla kasy i aby szybciej.
Jednak z powodu tematyki większość błędów przebaczam ^^

Chciałbym aby powstało dobre cRPG o tej tematyce (jak ktoś wyżej pisał). Ale chyba już nie powstanie - bo przecież już jakieś jest. Nadzieja na "Avatar2 Game" - że twórcy zobaczą potencjał w grach.
Marzy mi się aby ktoś zrobił Avatara na silniku CryEngine 3 (ten od Crysisa 2). Silnik będzie udostępniony za darmo - tak więc nawet fani będą mogli z nim próbować. Jednak fani sami oszałamiającej grafiki nie zrobią (wiadomo potrzeba motion capture, sprzęt, praca, graficy itd.) - musi stać za tym jakaś firma. Czy nie mogliby to być ci sami co stoją za filmem?

PS. Cieszmy się, że Avek nie powstał 10 lat temu... Bo byśmy grali w Avka na silniku Tibii :P
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   Meribu Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 2010-05-17

Napisano 23 maj 2010 - 09:32

Mi akurat gra Avatar średnio przypadła do gustu, ale nie powiem, nie jest tragicznie. Wracając do tematu, to myślę, że większość z nas zadowoliłaby się nawet jakaś komercyjną MMORPG, albo tylko RPG, gdyż to co zrobił Ubisoft niezbyt mi wystarcza, nie mówiąc już o satysfakcji.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   Daw-10 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja 2010-06-06

Napisano 07 listopad 2010 - 10:53

Ja nie wiem czy poradziłbym sobie w takiej grze.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   Bezimienny963 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 183
  • Rejestracja 2010-05-31
Napisano 29 wrzesień 2011 - 16:20

News o MMO:
[

Cytat

]i]Choć Avatar jest jedną z najbardziej kasowych marek w całej branży rozrywkowej, nie widzieliśmy zbyt wielu gier rozgrywających się na Pandorze. To zapewne się zmieni - na łamach serwisu IGN reżyser filmu, James Cameron, stwierdził, że jego dzieło jest dobrym materiałem do gry MMO.

Cameron mówi, że świat Avatara mógłby spełnić się w grze MMO, jednak moment jej premiery musiałby być dobrze przemyślany. Jak czytamy:[/i]

Cytat

Myślę, że Avatar to dobra marka na MMO. [Pandora] to bardzo, bardzo duży świat. [...] Opierając się na pierwszym filmie, mogliście tego nie poczuć, ale mówimy tu o całej planecie, o zróżnicowanym świecie, a [oprócz tego] wszechświat posiada inne planety, inne kultury, inne formy życia [...] Czas premiery musiałby być ostrożnie skoordynowany z premierą drugiego i trzeciego filmu, ponieważ nie chcemy pokazywać pewnych elementów przed czasem.

Avatar 2 prawdopodobnie wejdzie do kin w 2014 roku.

Z tego wynika że MMO wejdzie gdzieś w 2014-2016r. czyli po premierze 2 i 3 części filmu,albo wyjdzie wcześniej ale tylko z elementami zawartymi w 1 części filmu a po 2 i 3 części dostaniemy DLC.

źródło
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 29 wrzesień 2011 - 16:54

Jim wspomniał w jednym z ostatnich wywiadów, że książka(nowela) mocno rozbuduje avatarowy świat. Ma ona ujrzeć światło dzienne przed premierą drugiej części filmu i można się spodziewać, że przed jej premierą MMO się nie ukaże. Przypuszczam, ze większość fanów ( w tym ja) nie chciałoby jak najszybszej premiery gry w zamian za całą masę spoilerów, które zepsułyby przyjemność z oglądania sequeli. Co do samej gry, trzeba mieć nadzieję, że Jim będzie nadzorował przebieg prac, aby nie była to taka klapa jak Avatar: The Game, niby dał tu wytyczne, jak gra ma wyglądać, a jednak roi się tam od błędów. :S Na pewno możemy być spokojni o grafikę, obecna prezentuje przyzwoity poziom, ale silnik z Crysisa by nie zaszkodził. 8)
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Bezimienny963 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 183
  • Rejestracja 2010-05-31
Napisano 29 wrzesień 2011 - 17:19

"Avatar: The Game" klapą nie był,zarobił na siebie a to to przecież chodziło ;) silnik z Crysisa raczej nie ma tu szans,gry mmo mają być dostępne dla jak największej liczby ludzi,a taki silnik+mnóstwo graczy z pewnością ustawi dość duże wymagania sprzętowe.Sama gra jeśli w ogóle ktoś się za nie weźmie wyjdzie za jakieś kilka lat,więc raczej wielu spojlerów nie będzie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 460
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:18

Ja tam bym wolał ponołfajfić w naszym forumowym RPG. Chociaż MMO też nie pogadzę.... Chyba że będzie abonament.
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Gry
  • Następny temat →
  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←