Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Ogólne dyskusje
  • > Pozostałe tematy
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Twój wybór na Prezydenta Polski? Decyzja należy do Ciebie

Ankieta: Kto według Ciebie byłby najlepszym Prezydentem Polski? (18 użytkowników oddało głos)

Kto według Ciebie byłby najlepszym Prezydentem Polski?

1. Marek Jurek (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Jarosław Kaczyński (3 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

3. Bronisław Komorowski (9 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. Janusz Korwin-Mikke (4 głosów [22.22%])

Procent z głosów: 22.22%

5. Andrzej Lepper (1 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

6. Kornel Morawiecki (0 głosów [0.00%])

7. Grzegorz Napieralski (0 głosów [0.00%])

8. Andrzej Olechowski (1 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

9. Waldemar Pawlak (0 głosów [0.00%])

10. Bogusław Ziętek (0 głosów [0.00%])

Głosuj

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   elkociak 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 209
  • Rejestracja 2010-02-20
Napisano 10 maj 2010 - 00:03

Znamy dziesięciu kandydatów, którzy zebrali 100 tysięcy podpisów i będą brać udział w wyborach prezydenckich. Umieściłem ich w kolejności alfabetycznej

Pytanie nie brzmi "na kogo zagłosujesz" tylko "kto byłby najlepszy", bo wiadomo, że sporo użytkowników forum nie ma ukończonych 18 lat. Zobaczymy, jak układa się poparcie wśród fanów Avatara :).

Głosowanie jest tajne, ale każdy z głosujących może uzasadnić swój wybór.

Ja głosuję na Janusza Korwin Mikke, ponieważ:
* Od dziesiątków lat mówi to samo, i to co mówi się sprawdza
* Zna kilka języków obcych, jest mistrzem Polski w brydżu i wymiata w szachy.
* Chce wolności i swobody dla obywateli, ograniczenia podatków z obecnych 83% do 20%.
* Swoją żelazną logiką i inteligencją miażdży każdego polityka bezpośredniej debacie

Dla ciekawych gorąco polecam jego wykład dany trzy tygodnie temu na Politechnice Warszawskiej p.t. "Ty też możesz być bogaty": kliknij tutaj

Powiązania JKM z Avatarem:
* od kilku lat co parę dni nagrywa videolog (jak Jake Sully) i zamieszcza na YT.
* Mówi w drugiej części powyższego wykładu, że gdyby podbój kosmosu przekazać prywatnym firmom zamiast państwowej NASA, to już dawno bylibyśmy na Marsie. I jest gorącym zwolennikiem Polaka na Czerwonej Planecie.
* Jako zwolennik legalizacji narkotyków i prawa do posiadania broni jest bliski kulturze Na'vi @_@
* W trzeciej części wykładu tłumaczy, jak zrobić dobry film w Hollywood zarabiający miliardy (Avatar), wspomina też o niepozwalaniu na prowadzenie wojny generałom (Quaritch)
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Szeryf Fetyszysta psiaków
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 10 maj 2010 - 06:06

Ja na Kaczyńskiego ewentualnie na Komorowskiego inni się dla mnie nie liczą.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 10 maj 2010 - 06:32

Ja mam sentment do Leppera, ale zagłosować nie zagłosuje. Cimoszewicza brakuje na tej liście...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o 

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 976
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 10 maj 2010 - 09:15

Polityka średnio mnie interesuje, no ale trzeba spełnić obywatelski obowiązek. Zagłosuję na Komorowskiego. "Cudów" od niego nie oczekuję, ale ma dobrą prezencję i bardzo sympatyczny głos wpadający w ucho. No i jest faworytem tych wyborów.
Fìkifkey alor yawne lu oeru
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Brodzio 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 97
  • Rejestracja 2010-05-03
Napisano 10 maj 2010 - 12:13

Na pewno nie zagłosuje na Komorowskiego (chociaż bliżej mi do PO niż do czego kol wiek innego) bo nie budzi mojego zaufania.
Powiem Ci Elkociak że myślałem o Korwinie-Mikke, ale jak dowiedziałem się (z twojego postu) że chce zalegalizować narkotyki i prawa do posiadania broni to mówię mu stanowcze NIE! (wtedy musiał bym się zgodzić z moim nauczycielem wos'u który mówi, że: "Polska to eldorado dla bandytów. Kraj paradoksów, K**** mać!")

A planuje zagłosować na Olechowskiego, bo wydaje się być statecznym, bezpartyjnym i uczciwym człowiekiem.
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   elkociak 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 209
  • Rejestracja 2010-02-20
Napisano 10 maj 2010 - 15:00

Powiem tak: pewne jest, że dojdzie do drugiej tury z Komorowskim i Kaczyńskim. W końcu tylko oni są prezentowani przez 90% czasu w TV. A dlaczego? Bo prowadzą w sondażach. A dlaczego prowadzą w sondażach? Bo są prezentowani przez 90% czasu w TV :)

Dlatego w pierwszej turze (i w tej ankiecie) głosuje się za tym, z kogo poglądami wyborca najbardziej się zgadza, dopiero w drugiej na "mniejsze zło".

Po zachowaniach Platformy w ostatnim roku (np. cenzura internetu) moim wyborem na drugą turę jest na 99% Kaczyński.

A przy obecnym prawie Polska rzeczywiście jest eldorado dla bandytów - jak będą chcieli, to broń sobie załatwią, a kasę na to mają z nielegalnego handlu narkotykami na dużą skalę. Tymczasem za posiadanie przy sobie na własny użytek 0,1 grama wyhodowanej na parapecie i ususzonej rośliny (wartość na rynku 2,5 zł) grożą trzy lata więzienia (tyle samo co za nieumyślne zabójstwo człowieka). Coś tu jest nie tak.
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 10 maj 2010 - 20:53

Brakuje niestety porządnej lewicy w kraju...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mk321 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 30
  • Rejestracja 2010-03-18

Napisano 10 maj 2010 - 21:58

Polityką jakoś bardzo się nie interesuję... Ale, że w tym roku pójdę pierwszy raz na głosowanie to kogoś trzeba wybrać... Obecnie jeszcze nie wiem. Jakoś nie widzę kogoś na którego bym chciał zagłosować, ale wybiorę chyba drogą eliminacji.

"Korwin Mikke (...) zwolennik legalizacji narkotyków i prawa do posiadania broni" - No to tu nie jestem za bardzo za.

O próbach cenzury internetu przez PO też coś słyszałem i za bardzo mi się to nie podoba (to miało chyba jakiś związek z TORem?).

Komorowski jakoś nie był specjalnie znany - ale, że teraz pełni funkcje prezydenta.
Kaczyński był już wcześniej znany.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Polifem 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja 2010-03-28

Napisano 11 maj 2010 - 02:27

Ja mam tylko 1 kandydata. ale nie wiem czy będzie startował ;):

http://www.youtube.c...feature=related
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 12 maj 2010 - 12:50

Ja również mam swój typ, jeżeli chodzi o osobę na to stanowisko ;D
http://www.youtube.c...feature=related

...a tak na poważnie, to do końca nie wiem na kogo postawię w nadchodzących wyborach. Będą to moje pierwsze, tak więc już od dawna planowałem sobie, że wezmę w nich udział i oddam głos na swojego kandydata.

Początkowo stawiałem na Jerzego Szmajdzińskiego i kto wie, czy gdyby żył nie zagłosował bym na niego. Dlaczego? - tego nie umiem wytłumaczyć. Dogłębnie polityką i dokonaniami ludzi odpowiedzialnymi za nasz kraj się nie interesuję, sporadycznie posłucham wiadomości. Ale może dlatego, iż wydawał mi się najbardziej odpowiedni na to stanowisko na tle innych kandydatów. No ale skoro go nie ma trzeba zaufać komuś innemu.
Komorowski - ciepłe kluchy, jakoś nie przemawia do mnie, niezaakceptował bym go zbytnio,
Kaczyński - zawsze bardziej uważałem go aniżeli brata - dlaczego? może dlatego że jego sposób wypowiedzi był w jakimś stopniu bardziej uporządkowany, sprawiał wrażenie niezbyt zagubionego w tym świecie itd.
Andrzej Lepper - no comment...
Jeżeli chodzi o resztę to już całkiem, nie za bardzo.

Ogólnie wolałbym, aby przyszłym prezydentem został ktoś inny, nie mający wiele wspólnego z poprzednim, ale także żeby nie prezentował rządzącej partii. Może więc Mikke. Z tego co napisał elkociak ma ciekawe preferencje, jednak również nie podoba mi się tutaj, iż jest on za zaalegalizowaniem broni oraz narkotyków. Swoją decyzję jeszcze przemyślę, przyjżę się jak będzie wyglądać kampania wyborcza a także postaram się zdobyć potrzebne informacje o kandydatach na to, jakże ważne stanowisko...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   elkociak 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 209
  • Rejestracja 2010-02-20
Napisano 03 czerwiec 2010 - 14:11

Tutaj jest nowy test porównujący zgodność Twoich poglądów z poglądami wszystkich kandydatów na Prezydenta. Wystarczy odpowiedzieć na 26 pytań testowych TAK/NIE/BRAK ZDANIA:

http://www.test-wyborczy.pl/

Moje wyniki:
Janusz Korwin-Mikke 96.15%
Andrzej Lepper 67.31%
Marek Jurek 59.62%
Waldemar Pawlak 59.62%
Jarosław Kaczyński 59.62%
Kornel Morawiecki 59.62%
Bronisław Komorowski 48.08%
Andrzej Olechowski 40.38%
Grzegorz Napieralski 40.38%
Bogusław Ziętek 38.46%

Spodziewałem się takich rezultatów, zdecydowanie prowadzi JKM a Kaczyński przed Komorowskim. Trochę tylko dziwi wysokie miejsce Leppera :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 03 czerwiec 2010 - 14:55

Marek Jurek 75%
Jarosław Kaczyński 69.23%
Bronisław Komorowski 65.38%
Janusz Korwin-Mikke 57.69%
Waldemar Pawlak 57.69%
Andrzej Lepper 57.69%
Kornel Morawiecki 55.77%
Grzegorz Napieralski 53.85%
Bogusław Ziętek 51.92%
Andrzej Olechowski 46.15%

Ja zagłosuję na Jarka Kaczyńskiego, najbardziej mi się przypodobał.
P.S Czy przypadkiem Janusz Korwin-Mikke nie powiedział że zalegalizuję narkotyki (lekkie), nie można dopuści do zalegalizowania narkotyków. Proszę o odpowiedz: czy on to powiedział bo pewien nie jestem
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 03 czerwiec 2010 - 17:27

Ja raczej zagłosował bym na Bronisława Komorowskiego bo ma prezecję i morze coś wnieść pozytywnego.A jeśli chodzi o Jarosława Kaczyńskiego to myślę że nie ma uczuć bo zginą mu brat a on już bierze się za politykę.Myślę że jeśli go ludzie wybiorą to tylko z litości bo mu umarł brat. :/ To jest tylko moje zdanie na ten temat.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 03 czerwiec 2010 - 17:48

Cytat

bo ma prezecję i morze coś wnieść

Morze nad Gdańskiem leży :P

Cytat

Jarosława Kaczyńskiego to myślę że nie ma uczuć bo zginą mu brat a on już bierze się za politykę.Myślę że jeśli go ludzie wybiorą to tylko z litości bo mu umarł brat

No się wypowiadał że robi to aby kontynuować politykę brata, i myślę że będą głosować na niego nie z litości tylko dlatego że Lech Kaczyński był jego bratem i podobały się im rządy Lecha.( chodzi oto że mają nadzieję że Jarek będzie miał podobną politykę co Lech)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 03 czerwiec 2010 - 18:05

Jaką politykę,media z Lecha Kaczyńskiego przed tym jak zginą mówiły że jest do niczego i nie umie rządzić krajem,a dopiero jak zginął w tragedii to robią z niego wielkiego bohatera i chowają go razem z królami pytam się za co? On prawie nic nie zrobił dla Polski.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   elkociak 

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 209
  • Rejestracja 2010-02-20
Napisano 03 czerwiec 2010 - 21:11

Wyświetl postUżytkownik Xantis dnia 03 June 2010 - 15:55 napisał

Czy przypadkiem Janusz Korwin-Mikke nie powiedział że zalegalizuję narkotyki (lekkie), nie można dopuści do zalegalizowania narkotyków. Proszę o odpowiedz: czy on to powiedział bo pewien nie jestem

Tak, to wpisuje się w hasło mówiące, że zdrowie (ciało) człowieka należy do niego i jeśli ktoś chce sam się "truć" to nic państwu do tego. Narkotyki byłyby dostępne wyłącznie dla dorosłych w wybranych sklepach, podobnie jak teraz alkohol czy papierosy.

A to co LK zrobił dla Polski jest choćby tu.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 376
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 03 czerwiec 2010 - 21:25

@itachi690
Media żyją z tego by przyciągać do siebie jak największą liczbę widzów, stąd nacisk na wyszukiwanie szokujących i niepowtarzalnych informacji. My zobaczymy w telewizji to co oni uważają za ważne, a dla nich większą wagę ma to, że prezydent coś źle zrobił, że o czymś zapomniał niż to co on sam osiągnął. Po tragedii temat prezydenta był numerem jeden i zaczęła się walka o to kto lepiej wspomina prezydenta, kto smutniejszą minę zrobi mówiąc o doniesieniach itd.

Dlatego warto wzbogacać swoją wiedzę samemu niż słuchać się tego co dyktują nam media lub osoby trzecie.

Na temat kandydatów mam mieszane uczucia. W tym roku skrupulatnie śledzę co dzieje się w polityce i ręce można załamać.
Kandydaci nie są rewelacyjni i przy każdy można znaleźć jakieś "ale". W tym roku nie przysługuje mi prawo do głosowania więc w gruncie rzeczy cieszę się, że nie muszę podejmować tak ciężkiej i, jakże, ważnej decyzji ;|
Dołączona grafika
~Think- Fly!
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 04 czerwiec 2010 - 10:18

Wyświetl postUżytkownik Coliber dnia 03 czerwca 2010 - 21:25 napisał

@itachi690
Media żyją z tego by przyciągać do siebie jak największą liczbę widzów, stąd nacisk na wyszukiwanie szokujących i niepowtarzalnych informacji. My zobaczymy w telewizji to co oni uważają za ważne, a dla nich większą wagę ma to, że prezydent coś źle zrobił, że o czymś zapomniał niż to co on sam osiągnął. Po tragedii temat prezydenta był numerem jeden i zaczęła się walka o to kto lepiej wspomina prezydenta, kto smutniejszą minę zrobi mówiąc o doniesieniach itd.

Dlatego warto wzbogacać swoją wiedzę samemu niż słuchać się tego co dyktują nam media lub osoby trzecie.

Media teraz tak dobrze mówiły o prezydenckiej parze, gdyż ludzie zaczęli na nich najeżdżać, za wszystkie ośmieszenia, kompromitacje w kierunku Kaczyńskiego. Teraz musiały gadać o nim jak o wielkim bohaterze, bo inaczej dobrze by się to nie skończyło.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua 

• Zielony krzaczek równikowy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 374
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 11 czerwiec 2010 - 13:15

Zamierzam iść na wybory i oddać pusty głos. Nie lubię wybierać.
Wolny człowiek nie ma władcy, więc wybór władcy jest bez sensu.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Gość_Silmean_*

• Grupa Gość

Napisano 11 czerwiec 2010 - 22:33

Wbrew pozorom wolny człowiek też potrzebuje przywódcy. W każdym plemieniu (na Pandorze czy na Ziemi) był wódz który o wielu rzeczach decydował. Gdyby każdy robił co chce to zapanował by chaos. Oczywiście nikt nie powinien mieć władzy absolutnej ale zawsze powinien być ktoś kto wszystko organizuje i wszystkim zarządza.
Dlatego warto wybrać dobrego prezydenta by robił co trzeba :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Pozostałe tematy
  • Następny temat →
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →