Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Uniwersum Avatara
  • > ZPZ
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (3 strony)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Technika ZPZ (RDA) Ulubione pojazdy

Ankieta: Technika ZPZ (RDA) (44 użytkowników oddało głos)

Ulubiony pojazd to:

1. Walkiria SSTO-TAV-37 (6 głosów [13.64%])

Procent z głosów: 13.64%

2. AT-99 Skorpion (6 głosów [13.64%])

3. SA-2 Samson (5 głosów [11.36%])

Procent z głosów: 11.36%

4. Platforma Zwiększonej Mobilności Mk.6 (10 głosów [22.73%])

Procent z głosów: 22.73%

5. ISV "Venture Star" (10 głosów [22.73%])

Procent z głosów: 22.73%

6. SPT JL-723 Łabędź (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. C-21 Smok (6 głosów [13.64%])

8. 67-1A Aligator (1 głosów [2.27%])

Procent z głosów: 2.27%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Fanti Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 464
  • Rejestracja 2010-11-10
Napisano 04 styczeń 2012 - 23:21

Cytat

Zastanawiam się czy powstaną takie maszyny jak np Samson, chodzi mi o układ kamowa.
Chyba już coś zaczęło się zmieniać :D

Tu poniżej prototyp śmigłowca Sikorski z takim układem, choć do tego co znamy jeszcze daleko. A tu więcej
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 589
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 08 styczeń 2012 - 21:57

Ładnie, ładnie, konstrukcja ciekawa choć nie nowa. Ogólnie taki układ wirników od dawna stosuje biuro konstrukcyjne Nikołaja Kamowa (właśnie od jego nazwiska wzięła się nazwa "układ kamowa"). Najbardziej znanym śmigłowcem tej firmy jest Kamow Ka - 50 Hokum Mimo, że został opracowany w latach 80dziesiątych to rosyjskie wojsko nadal go eksploatuje, choć ze względu na koszty zredukowało ich liczbę w pierwszej linii do ok 25. Taki układ ma wiele zalet ale kilka wad też się znajdzie :P Ciekawostką w Ka - 50 jest to, że pilot może się katapultować po uprzednim, pirotechnicznym odstrzeleniu wirników. Osobiście jest to jeden z moich ulubionych śmigłowców, głównie właśnie za ten awangardowy wygląd :D

Jestem jak najbardziej za takimi konstrukcjami. Pożyjemy zobaczymy ale fajnie by było jakby kolejna firma wypuściła taki futurystyczny śmigłowiec. Ten od Sikorskiego to tylko tak trochę z kadłuba przypomina Samsona ale ogólnie to daleko mu do avatarowych zabawek :D

A mówiąc, że chodzi mi o konstrukcje z tym układem zapomniałem dodać, że ma to być podwójny układ, czyli dokładnie tak jak w Samsonie czy Skorpionie z wirnikami na skrzydłach :P

Drodzy moderatorzy, nie poczytajcie tego jako spam ;)
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomek_87 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 163
  • Rejestracja 2010-07-12
Napisano 29 styczeń 2012 - 22:57

Bez chwili wachania zagłosowałem na Skorpiona. Maszyna szybka, zwrotna i zabójcza, tak jak Ikrany tylko w wersji zmechanizowanej:). Smok Bojowy najmniej mi chyba przypadł do gustu - jakiś taki wielki, pozornie nieruchawy sprawiający wrażenie gigantomanii jego konstruktorów, ponieważ podobną rolę swobodnie mgła by spełniać maszyna mniejszych rozmiarów. Reszta ogólnie budzi pozytywne skojarzenia, oczywiście jako spojrzenie na same pojazdy, w końcu nie ich wina że ich użytkownicy stosowali je do walki z pozornie niezdolnym do obrony przeciwnikiem :)
TGwtG.pl - polska strona fanów twórczości Douga Walkera.
www.rhein.com.pl
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 589
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 04 luty 2012 - 14:43

Cytat

Smok Bojowy najmniej mi chyba przypadł do gustu - jakiś taki wielki, pozornie nieruchawy sprawiający wrażenie gigantomanii jego konstruktorów, ponieważ podobną rolę swobodnie mgła by spełniać maszyna mniejszych rozmiarów.

Smok zapewne jest mniej zwrotny i mobilny niż Skorpion czy Samson ale należy pamiętać o tym że był to także statek transportowy, stąd jego ogromne rozmiary. O ile dobrze pamiętam mógł zabrać do kilka PZM oraz w pełni wyekwipowanych żołnierzy. No a oprócz tego miał istnie niszczycielską siłę rażenia ;)

Tak z innej strony to ja chyba zmienię mój głos właśnie ze Smoka na ISV VS. Ten statek kosmiczny zawsze mi się podobał ale ostatnio więcej interesuje się astronomią i to zaważyło na tym, że jeszcze bardziej mi się spodobał. Jest super :D
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Fanti Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 464
  • Rejestracja 2010-11-10
Napisano 04 luty 2012 - 21:00

Mi ze wszystkich pojazdów podoba się Valkiria, gdyż kiedy nadlatuje wygląda najbardziej majestatycznie. Dodatkowo sprawia wrażenie największego pojazdu w filmie. Drugi pojazdem jest ISV, gdyż patrząc na niego, ma się wrażenie, że wypływa z ekranu.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • ZPZ
  • Następny temat →
  • (3 strony)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2