Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Film Avatar
  • > Fakty i doniesienia
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

MTV Movie Awards 2010 Pomóżmy naszym bohaterom !!!

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Jakesully Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 258
  • Rejestracja 2010-02-12

Napisano 08 czerwiec 2010 - 13:04

IMO to jest specjalna taka nagonka, bo zarobił tyle kasy czyli wielu ludziom bardzo się spodobał, to teraz trzeba pokazać że to nie wybitny film i oscarów nie dostanie, MTV Movie Awards też nie dostanie bo nie jest kultowy i w ogóle nikt go nie lubi, a to wszystko zazdrość o kasę i sławę Camerona, jak on to zrobił drugi raz i boją się ze będzie trzeci raz, to chcę wszystkich zniechęcić do tego filmu.

a, jak ktoś oglądał ta żałość, to mógł zauważyć, że chyba nie było nikogo z obsady Avatara, albo ich nie zaproszona albo nie przychodzą na takie zabawy dla dzieci(wiekowych i umysłowych)
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 08 czerwiec 2010 - 13:29

W tym wypadku moim zdaniem bardziej zaważyły rąbnięte fanki Pattisona, ale masz rację, że taka nagonka zdecydowanie istnieje. Powstała dziwaczna tendencja, żeby science fiction i fantasy sprowadzać do poziomu rozrywki dla dzieci, być może spowodowana tym, że w ostatnich latach filmy typu "Władca Pierścieni" królowały i zdobywały większość najważniejszych nagród. Pojawiły się wtedy zarzuty, że nagradza się filmy za widowiskowość i efekty specjalne, po czym zaczęła się nagonka, że to "przerost formy nad treścią". Trzeba więc było udowodnić, że to nieprawda, żadnej stronniczości nie ma, i dla równowagi nagrodzić kilka "ambitnych" filmów. Teraz to leci rykoszetem po produkcjach takich, jak "Avatar" i właśnie moim zdaniem jest stronnicze i niesprawiedliwe. Nie można tym co prawda wytłumaczyć wygranej "Zmierzchu", który jest aktualnie promowaną maszynką do robienia pieniędzy. Zwłaszcza, że właśnie wypuścili nową część, więc trzeba było czymś nagonić małolaty do kin.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   carrot Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-03-11

Napisano 08 czerwiec 2010 - 14:54

Nagrody nagrodami, ale widzowie i tak głosują chodząc do kina i kupując bilety. Ile zarobił Hurt Locker czy Zmierzch ?
Avatar zarobił jeszcze przed rozpoczęciem sprzedaży DVD i BD 2,7 mld $ i zarobi jeszcze sporo na sprzedaży nośników i biletów w jesieni
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   Meribu Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 160
  • Rejestracja 2010-05-17

Napisano 08 czerwiec 2010 - 15:04

Przerost formy nad treścią? Tych ludzi naprawdę nieźle pokopało, a jak ktoś nie widzi przesłania w tym filmie, albo drugiego dna to albo jest niedorozwinięty albo dał się zmanipulować przez chore społeczeństwo do tego stopnia, że szkoda gadać. A te wszystkie małolaty niech się nie posikają tylko, wszystkie bym skrócił o głowę. Przepraszam, uniosłem się trochę, ale musiałem napisać co naprawdę myślę, nie mogłem się powstrzymać.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:04

Uspokójcie się już :P, MTV Movie Awards to przecież nie jedyne nagrody jakie może dostać jeszcze "Avatar". MTV i tak się stacza, spada oglądalność, spada poziom (o ile jakiś miało).
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:16

MTV miała kiedyś zupełnie dobry poziom, lata temu. Tak, wiadomo, że jest masa nagród, które "Avatar" może dostać, tylko przykre, że jakoś za specjalnie nie dostaje jak na razie. Jasne, że nam żadne nagrody niepotrzebne, żebyśmy go doceniali, ale jednak byłoby miło...
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Lekka jak wiatr,
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:26

Miło by było, ale spójrzmy prawdzie w oczy: kto teraz ogląda MTV? W dużej większości to właśnie te postrzelone dziewczyny, z których większość kocha filmy typu "Zmierzch", "High School Musical" itp. Czemu? Mnie na przykład nie kręci oglądanie jak jakaś pusta barbie idzie na randkę z 4 facetami po kolei a potem wybiera sobie jednego z nich, a ciebie?
Dlatego nie uważam tego, że "Avatar" nie dostał żadnych nagród w MTV, za jakąś wielką porażkę.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:41

Mnie również to nie kręci, nie unoś się, proszę, bo nie ma powodu. Wyraziłam swoje zdanie, Ty swoje i chyba każdy ma do tego prawo.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Lekka jak wiatr,
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:43

Wyświetl postUżytkownik Ney dnia 08 czerwca 2010 - 17:41 napisał

Mnie również to nie kręci, nie unoś się, proszę, bo nie ma powodu. Wyraziłam swoje zdanie, Ty swoje i chyba każdy ma do tego prawo.

Że nie dałem emotikonów to nie znaczy, że się uniosłem :) Po prostu mówię jak jest :P
Mi jakoś strasznie nie zależy by "Avatar" był obsypywany nagrodami, cieszę się samym filmem :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 08 czerwiec 2010 - 17:56

Pisałam to samo, nawet chyba dwa razy, że nagrody nie są tu wyznacznikiem jakości, tylko próbujemy tu sobie wszyscy chyba wyjaśnić, dlaczego wyszło tak, a nie inaczej. Włosów z głów z tej przyczyny myślę, że nie rwiemy :D
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Lekka jak wiatr,
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:21

Wyświetl postUżytkownik Ney dnia 08 czerwca 2010 - 17:56 napisał

Pisałam to samo, nawet chyba dwa razy, że nagrody nie są tu wyznacznikiem jakości, tylko próbujemy tu sobie wszyscy chyba wyjaśnić, dlaczego wyszło tak, a nie inaczej. Włosów z głów z tej przyczyny myślę, że nie rwiemy :D

No coś w tym może być :D Potem jakiś maniak znajdzie ten temat i będzie pisał jak biedni fani "Avatara" tłumaczą sobie to, że "Avatar" nie dostał nagrody w MTV i nic to dla nich nie znaczy, heh :D No ale ja psychologii nie studiuje.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:28

O "biednych fanach" to już się tyle nasłuchałam, że nie robi to na mnie wrażenia :) A niech sobie gadają, ile chcą! :P

Nagrody to nagrody, są bardzo subiektywne i to wiadomo, ale chyba każdy z nas by się cieszył, gdyby "Avatar" jakąś dostał. Wyszło jak wyszło, mówi się trudno.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Lekka jak wiatr,
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1309
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:37

Może dla avatar2 pójdzie lepiej(mam taką nadzieję) tylko żeby w czasie wydania A2 nie było kolejnych części zmierzchu, bo znowu fanki Pattisona zaspanują, mam nadzieję że wkrótce skończy się ta cała saga, dla mnie jest to gorsze od flaków z olejem.

P.S dobrze że niema Damien-sama bo by warny poleciały -_- (chodzi o posty #65-#72 wymiana zdań, ale za to coraz bliżej do nowej rangi :P ) z poważaniem Xantis
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   Slavia Consesiao Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 88
  • Rejestracja 2010-02-24
Napisano 08 czerwiec 2010 - 19:12

Wyświetl postUżytkownik Xantis dnia 08 czerwca 2010 - 18:37 napisał

tylko żeby w czasie wydania A2 nie było kolejnych części zmierzchu

Cameron w przeciwieństwie do twórców Zmierzchu nie robi filmów techniką "nakręć byle jak ważne że szybko". "Zaćmienie" wychodzi oczywiście już w tym roku, a "przed świtem", czyli ostatnia część (thx God) w 2011. I gites majonez, bo kolejny film Camerona wychodzi za 3-4 lata, i nie wiadomo czy to będzie A2 (raczej nie)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 589
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 08 czerwiec 2010 - 21:05

Aleście się rozpisali :S Ale co prawda to prawda. Avatara chcą przyciszyć bo robi za dużo szumu, dla nie który niewygodny. Miejmy nadzieję, że zgarnie chociaż nagrodę za trailer ;)
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Fakty i doniesienia
  • Następny temat →