Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Inne
  • > Off-topic
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS

Na tym forum zliczanie postów jest wyłączone.
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sport Jaki rodzaj sportu uprawiasz?

Ankieta: sport (21 użytkowników oddało głos)

Jaki rodzaj sportu uprawiasz?

1. Piłka ręczna/ nożna (6 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

2. Sporty wodne( pływanie itp.) (6 głosów [12.50%])

3. Tenis (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

4. Golf (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. Jazda rowerem (15 głosów [31.25%])

Procent z głosów: 31.25%

6. Inne (6 głosów [12.50%])

7. Piłka siatkowa (2 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

8. Koszykówka (2 głosów [4.17%])

9. Sporty walki (np. judo, zapasy) (2 głosów [4.17%])

10. Sporty zimowe (np. narty, snowboard) (2 głosów [4.17%])

11. Sporty strzeleckie (6 głosów [12.50%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 25 maj 2010 - 19:32

Opis chyba zbędny? Jaki rodzaj sportu uprawiasz/ czym się interesujesz. Może masz jakieś osiągnięcia? Pochwal się :)

Zacznę od siebie interesuję się piłka ręczną -gram z kolegami, nie należę do zadanego klub a gram gra przyjemności.

Jeżdżę tez dużo rowerem ( w zasadzie spędzam tak większość czasu) jeśli jest ciepło potrafię przejechać do 150 km tygodniowo. jeżdżę przeważnie z moim najlepszym przyjacielem . Nie startowałem w żadnym konkursie lecz zamierzam wziąć udział w jakimś.

P.S jeśli ktoś mieszka w/obok Białegostoku to proponuję trasę Ogrodniczki- Karakule –Sowlany ( wyjeżdżać od strony drogi rowerowej na Supraśl) trasa liczy około 19 km :)
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 920
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 25 maj 2010 - 19:59

Jazda rowerem to moja ulubiona forma aktywnego spędzania wolnego czasu od dawien dawna. Staram się jeździć regularnie w miarę codziennie m.in. 40 km. Moje marzenie to przekształcenie Polski w drugą Holandię pod względem tras rowerowych. Ostatnio pojawiają się nowe ścieżki, ale raczej jedynie w dużych aglomeracjach. Może projekt Euro Velo przyczyni się do większej liczby tras rowerowych w Polsce. :)

Lubię też pływać, ale tylko w naturalnych akwenach, bo można wtedy przy okazji podziwiać piękną przyrodę dookoła.

Z gier zespołowych najbardziej lubię siatkówkę.
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 332
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 25 maj 2010 - 20:53

Z tymi trasami rowerowymi to fakt- jest ich stanowczo za mało. Ostatnio w moim regionie dużo się mówi o takowych ale w rezultacie powstał niewielki odcinek. Osobiście uwielbiam wyprawy rowerowe. Niestety rzadko wybieram się na dłuższe wycieczki rowerowe bo chętnych ciężko znaleźć ;| Mam swoją ulubioną trasę (łącznie 30 km) nad jezioro przez szosę. Kilka razy w roku jeżdżę tam rowerem. Duży wysiłek ale widoki podczas jazdy i kąpiel na mecie są warte każdej kropli potu ;)
Grać lubię w siatkę, talentu jako takiego nie mam w tej dyscyplinie choć kiedyś zdarzyło mi się kilka razy być na zawodach na jakże wdzięcznym stanowisku rezerwowej :D Jeśli chodzi o zawody to docenili mnie w przełajach. Nie przepadam za biegami ale dla nagrody warto pocierpieć ;)
Jako że mieszkam na mazurach to spełnić się mogę w sportach wodnych- pływanie, kajaki. Od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad wyrobieniem patentu żeglarskiego.
Dołączona grafika
Dream about Pandora It's all over Quaritch
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ney'ite Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 153
  • Rejestracja 2010-04-26
Napisano 25 maj 2010 - 21:15

Trasy rowerowe to niestety potworny ból. Ostatnio spróbowałyśmy z koleżanką stworzyć sobie mapę tras rowerowych w Warszawie i generalnie wychodzą z tego w większości kilkusetmetrowe odcinki znikąd donikąd. Bez sensu.

Jeśli chodzi o mnie, to właśnie też uwielbiam jazdę na rowerze, choć dawno już nie miałam okazji pojeździć i kondycja zapewne schowała się w najdalszy kąt... Ostatnio za to podjęłam heroiczną próbę nauki jazdy na rolkach i teraz co najmniej dwa razy w tygodniu dzielnie walczę ze swoim dotychczasowym asportowym trybem życia.
Dołączona grafika

"Wolna jak ptak,
Niczym anioł, co na skrzydłach mknie.
Lekka jak wiatr,
Kiedy w lustrze wody budzi się..."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 579
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 25 maj 2010 - 21:41

Jak byłem młodszy to więcej się ruszałem, lubiłem grać w piłkę nożną. Potem jakoś aktywny tryb życia ucichł ;| Teraz kondycja słaba niestety :( Zipie jak koń po przebiegnięciu 1 km. Ale postanowiłem to zmienić. Od wiosny ostra jazda. Biegi, jazda na rowerze, skakanie na skakance, pompki, podciąganie, machanie kijem i mnóstwo innych ćwiczeń. Powiem szczerze, że już widać efekty @_@ Kondycja dużo lepiej a i siłowo wyszedłem na prostą. Teraz to mi się podoba, dziennie coś, jakiś ruch aby się spocić i człowiekowi zaraz lepiej ^^

Lubię też pływać. Woda to mój drugi żywioł (po powietrzu). Z gier zespołowych najbardziej teraz lubię chyba koszykówkę. Pograłbym ale jakoś z okolic ni ma chętnych za bardzo -_-
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   itachi690 Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 26 maj 2010 - 04:36

Ja uwielbiałem grać piłkę nożną :D ,zaczełem grać jak miałem 7-8lat lubię też biegać z moją dziewczyną.Jednak teraz mogę tylko biegać i ćwiczyć na mojej własnej siłowni bo na boiskach kręcą się same dresy i bać się tam grać.Kiedyś mieliśmy z kolegami małą drużynę a żeby się nam nie nudziło w wakacje albo wolnym czasie ale i tak wszyscy to olali obecnie tylko gramy w gry karciane o kasę :/ .
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 330
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 26 maj 2010 - 09:29

Spacery - zawsze zamiast czekać na autobus idę na następny przystanek.
Bieganie
Siłownia
Gimnastyka
Sporty walki
Skakanka
Narty biegowe
Snowboard
Rower
Piłka nożna
Sporadycznie pływanie

Można powiedzieć że jestem uzależniony, bo średnio dziennie ćwiczę 2-5 godzin, za wyjątkiem leniwej niedzieli :D
Rozsądni ludzie przystosowują się do świata.
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bocianek Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 97
  • Rejestracja 2010-04-06
Napisano 26 maj 2010 - 14:16

Ja przeważnie lubię pojeździć motorem bo drogach albo crossem po polach. Rowerem też jeżdżę ale tylko wtedy jak nie mam benzyny;p Ze sportów uwielbiam koszykówkę (też dlatego że mam warunki) Pływanie uprawiam od września, w nogę też pokopać lubię, a że jestem w klasie sportowej o profilu właśnie piłki dość często gram. Też planuje zapisać się na boks bo mam masę energii a na kolegach ich wyładować nie mogę ;)
Dołączona grafika
,,Nazwa, którą Na^vi nadali temu stworzeniu wywodzi się z wierzeń. Mówią one, że jeśli Leonopteriks rzuci na ciebie cień, będzie to ostatni cień, jaki ujrzysz w życiu."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 26 maj 2010 - 19:31

Ja cwiczę sporty wodne (to jest- pływanie). W powiecie zawierciańskim mam narazie 7 miejsce na zawodach GRAND Prix, lecz w tą sobotę możliwe, że polepszę wynik, bo jest grzbiet 100m. Woda też dobrze wpływa na moją alergie więc przyjemnośc+obowiązek :)
P.S. Dziś na basenie pływaliśmy pod wodą (oczywiście na zasadzie kto najdłużej :P ). Z racji tego, że jestem alergikiem nie pochwalę się super wynikiem, lecz było to ok. 32 m (oraz parę setnych które straciłem na odbicie się). Ciekawi mnie jakie wy macie wyniki...
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 26 maj 2010 - 20:02

ja przez okres zimy nie pływałem ( a ogólnie lubię pływać). W wakacje mam zamiar pojechać nad jezioro, mam sprzęt do nurkowania więc ponurkuje. Potem dodam zdjęcia jeziora.

Cytat

Ciekawi mnie jakie wy macie wyniki...

To początek sezonu( dla mnie po długiej przezwie) to wytrzymam pod wodą około2 min dopiero potem jak oswoję się z wodą to będę trzymał trochę dłużej :)
(na razie mój rekord to 5min 29 sec pod wodą ale zamierzam pobić)

Jeszcze uprawiam szachy na czas ( to zalicza się do sportu).
Może ktoś by zagrał kiedyś na kurniku czy gdzieś tam ???

A oto foto jeziora :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 332
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 26 maj 2010 - 20:34

Wyświetl postUżytkownik Xantis dnia 26 maja 2010 - 20:02 napisał

To początek sezonu( dla mnie po długiej przezwie) to wytrzymam pod wodą około2 min dopiero potem jak oswoję się z wodą to będę trzymał trochę dłużej :)
(na razie mój rekord to 5min 29 sec pod wodą ale zamierzam pobić

Imponujący wynik :P Ja w prawdzie pod wodą długo wytrzymuję (jakoś nie przyszło mi na myśl by zmierzyć czas) na oko ponad 2 min. Raczej do pięciu nie doszłam- to jednak kupa czasu (ile to można zrobić w 5 min :D ) ale poprzeczka wysoko ustawiona
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   MoP Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 102
  • Rejestracja 2010-03-29
Napisano 26 maj 2010 - 21:18

Ja lubię jeździć na rowerze, ale nie na długie trasy, wole skakać. Mam niedaleko swojego bloku takie jakby "wydmy" i tam się świetnie skacze z kumplami :D Mam zamiar znowu zacząć coś jeździć jak tylko będzie lepsza pogoda. I jeszcze biegam z jednym kolegom, ale mniej niż jazda na rowerze :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 27 maj 2010 - 15:34

Pozwoliłem sobie wzbogacić ankietę o kilka opcji :)

Natomiast jeśli chodzi o mnie to nie licząc takich sportów jak piłka nożna czy koszykówka, bo te sporty to myślę większość z nas regularnie uprawia, interesuję się strzelectwem. Aczkolwiek nie profesjonalnie, bardziej rekreacyjnie.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 579
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 27 maj 2010 - 21:49

@Xantis

"(na razie mój rekord to 5min 29 sec pod wodą ale zamierzam pobić)"

Brawo, świetny wynik. Musisz być zahartowany w tym i mieć mózg przyzwyczajony do niedoboru tlenu. Przeciętnie u szarego Kowalskiego po 4 min bez tlenu w mózgu następują groźne/nieodwracalne zmiany prowadzące do ułomności a nawet śmierci. Więc uważajcie tam jak bijecie rekordy. Nic na siłę i nie próbować udowodnić kolegom, że jest się lepszym.
Osobiście, choć bardzo lubię, rzadko kiedy pływam, nie mówiąc tu o tym, żeby przyszło mi do głowy zmierzyć czas jaki potrafię spędzić pod wodą. Raczej tego nie trenowałem więc niezbyt długo :P
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis Ikona

• Ikran Makto
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1300
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 28 maj 2010 - 12:01

Do rekordu świata sporo mi brakuje( ponad 17 minut).

Cytat

Musisz być zahartowany w tym i mieć mózg przyzwyczajony do niedoboru tlenu.

No zahartowanie jest ważne lecz samo nie daję większego efektu. Niemożna uświadamiać sobie że brakuje ci tlenu lub nie oddychasz przez dłuższy czas ( najlepiej nie myśleć o tematach związanych z wodą – wpaść w taki jakby „trans”). Ten chłop co pobił ten rekord trenował 21 lat( ja trenuję od 11, Alę wątpię żebym mu dorównał)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 579
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 28 maj 2010 - 12:44

Fakt, rekord jest rekordowy i na pewno trzeba długo trenować zanim osiągnie się taki wynik. Z tego co ja wiem to ten gościu przed nurkowaniem oddychał przez jakiś czas tylko czystym tlenem (dla przeciętnego Kowalskiego 50% tlen jest bardzo szkodliwy, nie mówiąc o 100%, który zabija. Tak, to czym oddychamy jest dla nas zabójcze, tak jak woda potrzebna do życia, ale i z łatwością może uśmiercić), więc to też wymaga treningu aby przyzwyczaić organizm do takich trudnych warunków. Ale trenuj, może uda Ci się pobić rekord Polski lub Europy :]

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 332
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 28 maj 2010 - 19:52

Sztuka nurkowania jest sama w sobie niebezpieczna- niejeden nurek za hobby oddał życie. Dlatego, choćby z czystego rozsądku, nie powinno się tego robić w pojedynkę. I przede wszystkim znać swoje możliwości. Niedotlenienie mózgu to tylko jeden z wielu zagrożeń pod wodą. Ciśnienie szkodzi płucom i sercu. Jeżeli głęboko się nurkuje wówczas nie wolno szybko wychodzić na powierzchnię bo gwałtowna zmiana ciśnień jest szkodliwa dla organizmu (w jaki konkretny sposób- tego nie pamiętam). Za to uczucie jakie towarzyszy schodzeniu w głąb, gdy pod wpływem ciśnienia tlen z płuc rozpuszcza się intensywniej we krwi, wchodzi się w tedy w stan takiej euforii, radości i czuje się o wiele lżej niż w rzeczywistości. ;)
Rozsądek i wiedza- obowiązkowo podczas nurkowania
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Brodzio Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 97
  • Rejestracja 2010-05-03
Napisano 29 maj 2010 - 13:30

gdy zbyt szybko się wynurzasz, to azot rozpuszczony we krwi zaczyna się "wytrącać" w postaci pęcherzyków gazu, co prowadzi do zatorów (objawia się to silnymi bólami stawów, serca) - choroba kesonowa/ choroba dekompresyjna. Ale wydaje mi się, nie grozi to przy nurkowaniu bez sprzętu.

Ja zamiast pływania wolę jednak rowerek (chociaż z kumplem obieramy takie trasy, że ostatnio niemal nurkowałem :?), ale tak czy siak ze sportem jestem na bakier, a niema co urywać przydało by mi się...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 579
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 29 maj 2010 - 21:11

Brodzio pisze samą prawdę na temat tego gazu w płucach. Ale ja też myślę, że bez sprzętu takie coś nam nie grozi. Po pierwsze nie zejdziemy tak nisko, po drugie nie wypłyniemy tak szybko. Ale to tylko teoria, nie próbować poprzeć praktyką.

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Chireadan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-05-10

Napisano 31 maj 2010 - 22:11

Obecnie trenuję wspinaczkę. Ostatnio jeżdżę też na rowerze, jak jest zima to snowboarding.
8 lat ćwiczyłem Karate Kyokushin, jednak ostatnio zrezygnowałem.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Off-topic
  • Następny temat →
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →