Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Film Avatar
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (7 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wasze odczucia i wrażenia

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarn Nord Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 45
  • Rejestracja 2010-02-28
Napisano 01 marzec 2010 - 20:19

No zobaczymy dla mnie to by byla ekstra sprawa zrobic taki mitting. Lecz ja niestety weekendy tez mam raczej zajete bo u mnie w szkole jakis tydzien bez sprawdzianu to jest normalnie swieto a w soboty jeszcze mam basen wiec... nie zebym opoznial to spotkanie ale niestety mam napiety rozklad dnia tak wiec sadze ze najlepiej poczekac az byl by jakis caly tydzien wolnego albo cos w tym stylu(chodzi mi o dluzszy okres wolnego czasu) wtedy mozemy cos zdzialac. :P
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   Hamtaren Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 02 marzec 2010 - 21:26

Najbliższym wolnym terminem jest chyba "majówka", która nieszczęśliwie wypada na piątek, sobotę i niedzielę. Chyba, żeby w przerwie "wielkanocnej" to zrobić, ale czy każdy będzie miał wolne?
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   Veruis Ikona

• Skxawng
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 98
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 02 marzec 2010 - 21:29

Jednakże offtop jest nie na miejscu. Następne posty będą kasowane. Można założyć nowy temat ; )
"Ależ ja mam paskudny uśmiech [...] ależ ja mam paskudną gębę, ależ ja paskudnie mrużę oczy. Więc tak wyglądam? Zaraza"

Wieczny Ogień, A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   Hamtaren Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 02 marzec 2010 - 21:57

Racja, w takim razie odpokutuję pisząc "czysto" na temat (Moje odczucia i wrażenia).

Po tym, jak pierwszy raz obejrzałem Avatara nie czułem się tak jak po każdym kolejnym razie. Pierwszy raz obejrzałem: "Fajny film, podobał mi się, ale..." czegoś mi brakowało. Po jakimś czasie gdy coś mnie dusiło poszedłem z ciotką, która mnie wkręciła, drugi raz (ona szła trzeci). Wtedy ujrzałem wszystko to, czego nie widziałem wcześniej, czyli nie film, a... no i nie potrafię napisać. To coś tchnęło mnie do naszkicowania mojego pierwszego rysunku przez, który się popłakałem (teraz też mi łzy lecą jak o tym piszę). Wtedy do mnie dotarło jak piękny jest to świat i jak bardzo się we mnie... "zakorzenił"(?). To coś tak wewnętrznego czego się po prostu nie da opisać, albo ja nie umiem.
W sumie to nie wiem czy to co napisałem, wiąże się z tematem, ale przynajmniej udało mi się wydusić coś z siebie co mi trochę pomogło.

Dziękuję
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#85 Gość_aborcjonista_*

• Grupa Gość

Napisano 03 marzec 2010 - 03:10

muszę przyznać, że podczas oglądania filmu bardzo przeżywałem. wręcz cierpiałem uświadomiony, iż nawet g**** można sprzedać za miliony jak się je ładnie opakuje. avatar, do którego scenariusz mógł napisać 8-letni chłopiec opóźniony umysłowo, temu dowodzi. bardziej od filmu rozczarowują tylko zachwyty ludzi a raczej motłochu. tacy jak wy ukrzyżowali żyda, żeby go później czcić przez 2000 lat.

Jeżeli jeszcze raz kolega przegnie i zacznie obrażać innych to pożegnamy się

Użytkownik Piotr edytował ten post 03 marzec 2010 - 17:42

-6
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 03 marzec 2010 - 07:49

Cytat

muszę przyznać, że podczas oglądania filmu bardzo przeżywałem. wręcz cierpiałem uświadomiony, iż nawet g**** można sprzedać za miliony jak się je ładnie opakuje. avatar, do którego scenariusz mógł napisać 8-letni chłopiec opóźniony umysłowo, temu dowodzi. bardziej od filmu rozczarowują tylko zachwyty ludzi a raczej motłochu. tacy jak wy ukrzyżowali żyda, żeby go później czcić przez 2000 lat.

;p a Ty idź swoją nienawiść do całego świata wyładuj najlepiej swojej matce, albo na psie sąsiadki...pograj w Counter Strike'a albo coś takiego;p
z Bogiem;p
no more comment:)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#87 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 03 marzec 2010 - 11:47

@aborcjonista
Rozumiem że twoje poglądy są kontrowersyjne, ale opanuj się. Gdybyś wyraził je w inny, grzeczniejszy sposób, nikt by nie miał prawa mieć do ciebie pretensji ponieważ gusta są różne a to forum nie nazywa się "Fanboye Avatara". Póki co to wydaję mi się że 8-latek to wymyślał, ale ten post. Ogarnij się.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#88 Użytkownik nie jest zalogowany   Jakesully Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 258
  • Rejestracja 2010-02-12

Napisano 03 marzec 2010 - 13:01

do aborcjonista
Jak uważa że napisałby ośmiolatek coś lepszego, albo przynajmniej podobnego, to nich spróbuje, zakładam że ma więcej niż 8 lat. napisz scenariusz, książkę, może jakiś film, o podobnej fabule jeśli potrafisz, bo twoim zdaniem powinno to potrafić 8 letnie dziecko. No to czekam. A jak nie potrafisz to przestań pisać takie głupoty. No i jeszcze trzeba umieć sprzedać swoje wypociny hehe.
Nie obrażaj ludzi co coś tworzą na tym świecie leni i przygłupów.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#89 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 03 marzec 2010 - 16:05

Ej aborcjonista weź spier...... eh won z tego forum i idź sprawdź czy cie w psychiatryku czasem nie ma dzieciuchu zasrany. Weźcie wywalcie tego debila z stąd bo raczej tu nie pasuje i tylko humor ludziom psuje.

Uprzejmie proszę o trzymanie nerwów na wodzy następnym razem...

Użytkownik Piotr edytował ten post 03 marzec 2010 - 17:41

Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#90 Użytkownik nie jest zalogowany   Piotr Ikona

• Administrator
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 64
  • Rejestracja 2010-02-03
Napisano 03 marzec 2010 - 17:32

spokojnie koledzy - forum jest publiczne i takie postacie niestety też będą czasem nas odwiedzać... Wszystko widać na pierwszy rzut oka (ksywa dosyć przewrotna) - biedak nie radzi sobie z frustracją i musi się wykazać, niestety zamiast pobiegać za piłką trafił na nasze forum ;)
Jednodniowy zakaz pisania profilaktycznie nie zaszkodzi...
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#91 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 03 marzec 2010 - 22:47

Sory za mały offtop i podtrzymywanie "tego" tematu ale musiałem to napisać.

Trafiłem na ciekawe wpisy na innych forach związanych z Avatarem, te obydwa z nich jakoś mi się dziwnie skojarzyły:
http://www.stopklatk...rum/temat/51639 (pod koniec),
http://www.stopklatk...rum/temat/28401,25 (przecinek i to 25 również musi być uwzględnione w adresie, ewentualnie strona 25 - na samym dole).
Czyżby zwykły zbieg okoliczności? - oj chyba nie.

Widać nasz nowy użytkownik (aborcjonista) ma ewidentnie jakieś problemy, które za wszelką cenę chce przedstawić innym.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#92 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 03 marzec 2010 - 22:55

oczywiste jest to, że nasz nowy gość za wszelką cene próbuje zwrócic na siebei uwagę i wywolać jakeis wielkie boom na tym forum...totez proponuje kopletną ignorancję;D
i zgadzam się w 100% z Piotrem:)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#93 Użytkownik nie jest zalogowany   Banshee Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 04 marzec 2010 - 14:43

Wyświetl postUżytkownik promil 42 dnia 28 lutego 2010 - 20:31 napisał

A wiesz że nad tym pracuje :P no i nie tylko ja z tego forum ;)

Okey jestem za :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#94 Użytkownik nie jest zalogowany   Banshee Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 04 marzec 2010 - 14:45

Wyświetl postUżytkownik Cyprian dnia 28 lutego 2010 - 20:47 napisał

Mam pomysł. Umówmy się kiedys wszyscy z tego forum w jakimś dniu w jakieś miejsce, spotkajmy się i NAPRAWDĘ się zorganizujmy. :)

to miała być odp.do tego :D
ja np.jestem z Wieliczki koło krk i do łodzi w życiu mnie nie puszczą :D
najwyżej ktoś mi opowie :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#95 Użytkownik nie jest zalogowany   promil 42 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 17:19

No a ja mieszkam w sopocie :D i do Łodzi też mnie raczej nie puszczą i wolał bym nieco bliżej:P a wracając do tematu to napisanie na tym forum też mi bardzo pomogło B) nie wiem dlaczego ale tak jest :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#96 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 04 marzec 2010 - 17:29

Ja mieszkam na Przededworzu 30 km od Kielc i do Łodzi też raczej bym nie pojechał. I sorki za to moje przewinienie powyżej. To się już nie powtórzy.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#97 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 04 marzec 2010 - 23:12

@Up x4

Wyświetl postUżytkownik Veruis dnia 02 marca 2010 - 21:29 napisał

Jednakże offtop jest nie na miejscu. Następne posty będą kasowane. Można założyć nowy temat ; )

...przypominam odnośnie umawiania się na jakiekolwiek spotkania, polecam założenie osobnego tematu. Nie należy ignorować zaleceń administratorów i moderatorów forum, oni "zawsze mają rację" a tak poza tym chcą jak najbardziej dobrze dla wszystkich :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#98 Użytkownik nie jest zalogowany   Jakesully Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 258
  • Rejestracja 2010-02-12

Napisano 05 marzec 2010 - 13:35

Takie odczucie mi przeszło, bo byłem na Alicji i jakoś ciągle myślałem i porównywałem do Avatara. Oczywiście Avatar znów mnie kusi żeby pójść (byłby 7 raz), zastanawiam się czemu? Fabuła znana już prawie na pamięć, więc musi to być piękno tego świata i oczywiście bohaterów. I tu jest sedno sprawy, nie znajdzie się tego w innych filmach, po prostu bohaterowie z Avatara są dla każdego, każdy znajdzie w nich coś z siebie a i też cechy które chciałby mieć, zżyje się z nimi, pokocha ich. I to nie tylko wygląd, który powala, ale bardziej za ich charakter. I tu wkracza fabuła, tak ta znana fabuła, bo bez niej, byłby to tylko piękny przyrodniczy film, a tak to jest wciągające, przeszywające emocjonalnie, epickie dzieło!
Fabuła porywa nas już od pierwszych, tajemniczych słów Jake'a, które zabierają nas w ten tajemniczy, magiczny świat. Notabene wiemy że te słowa się spełnią! Zaczął śnić o lataniu i był wolny i nie musiał się z tego pięknego 'snu' obudzić. To jest piękne! W ogóle zaczynam odbierać ten film że to film o naszych marzeniach, snach, które się spełniają dla bohaterów których widzimy(większości), tęsknimy za tym, zazdroszcząc im tego. Tak to już jest. Wiemy też że jeśli będziemy czegoś bardzo pragnąć, tak jak Jake pragnął żeby ten sen się nie skończył, oddał wszystko za to i zwyciężył! tak tez my zwyciężymy.
Ludzie marzą o podróżach w kosmos, o odnalezieniu tam życia, o lataniu, o byciu potrzebnym, o zrobieniu jakiś wielkich rzeczy w imię dobra, o wymarzonych partnerach na życie; a Avatar nam to wszystko daje,w wystarczy wcielić się w któregoś z bohaterów, albo samemu uwierzyć że się tam jest. I wszystko jest wtedy mozliwe.

Eywa Ngahu :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#99 Użytkownik nie jest zalogowany   Hamtaren Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja 2010-02-22
Napisano 07 marzec 2010 - 20:40

Gniew! Tak, czułem gniew na ostatnim seansie w kinie w sobotę! Bardzo dużo ludzi, ale ta para musiała usiąść obok mnie! Początek filmu, w porządku, czasem cichy chichot (każdy ma prawo, jest parę scen gdzie można się uśmiechnąć, nawet zaśmiać), to rozumiem, ale co jest śmiesznego podczas sceny zjednoczenia Neytiri i Jake'a? Albo podczas śmierci Seze? Potraficie wyjaśnić? Opiszę to trochę twardo: "Buractwo przyjszło na fajowy filmy w czy de". Już zniosłem to, że facet obok mnie pił browara, ale ten śmiech doprowadzał mnie do szału. Łzy mi ciekną po policzkach, a ten się śmieje. Niestety umiem psioczyć, ale zwrócić uwagi to już nie bardzo, więc mogę mieć pretensje do siebie. Spytałbym czy też wam przeszkadzają zachowania ludzi w kinie, ale boję się, że zrodzi to kolejnego offtopa. Uratowało mnie to, że ilość łez wylanych na filmie chyba niedługo przekroczy scenę z Powrotu Jedi (w której Vader mówi, że przeciągnie Leyę na ciemną stronę i Luke rzuca się do ataku).
Wniosek: Już nie chodzę do kina w weekendy i nie mam do nikogo pretensji
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#100 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 07 marzec 2010 - 21:55

Cytat

napisanie na tym forum też mi bardzo pomogło nie wiem dlaczego ale tak jest

To jest właśnie "tajemnica" spowiedzi. Napisanie swoich uczuć i podzielenie się nimi z innymi ludźmi ma charakter spowiedzi, dzieki czemu nasze sumienie odczuwa ulgę. Spowiedź w kościele ma właśnie takie znaczenie. :P
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Film Avatar
  • Następny temat →
  • (7 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • ←
  • 3