- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
"Avatar" wersja specjalna czyli co w tych 9min jest SPOILER!
Napisano 16 wrzesień 2010 - 23:15
Znalazłam 2 zdjęcia nowych scen wersji specjalnej.
Gromowoły (scena gdzie ekipa obserwuje je podczas przelotu)
I polowanie na gromowoły
Gromowoły (scena gdzie ekipa obserwuje je podczas przelotu)
I polowanie na gromowoły
Napisano 20 wrzesień 2010 - 08:21
Byłem wczoraj na wersji specjalnej i wyszedłem z kina nieco rozczarowany. Po pierwsze szkoła, poza paroma dziurami po kulach w ścianie, nadal nie wiemy co się tam wydarzyło. Po drugie polowanie, brakowało mi wieńczącej je imprezy. Po trzecie atak Na'Vi na spychacze, liczyłem na coś więcej niż oglądanie jego skutków na monitorze. Po czwarte, i najważniejsze, śmierć Tsu'Tey-a, bez odcięcia warkocza widz "z ulicy" może nabrać mylnego przekonania, że Na'vi mają barbarzyński zwyczaj uśmiercania poprzedniego przywódcy klanu przez jego następcę.
No i multikino to nie jest iMax, niestety
No i multikino to nie jest iMax, niestety
Napisano 20 wrzesień 2010 - 09:18
Ja mieszkam w Krakowie, byłem w multikinie przy ul. Dobrego Pasterza
Film oglądałem w sumie 9x w 3D, 7x w iMax i 2x w Dolby3D, jak dla mnie iMax oferuje większą głębię obrazu trójwymiarowego (może źle się wyraziłem, bo obraz bardziej "wychodzi" z ekranu w kierunku widza) oraz sam ekran jest większy, przez co siedząc w dolnych rzędach nie ogarniamy go w całości wzrokiem, daje to efekt pełnego "zanurzenia" w filmie. Minusem iMax jest barierka na dole i napisy, ale nie ma róży bez kolców
Film oglądałem w sumie 9x w 3D, 7x w iMax i 2x w Dolby3D, jak dla mnie iMax oferuje większą głębię obrazu trójwymiarowego (może źle się wyraziłem, bo obraz bardziej "wychodzi" z ekranu w kierunku widza) oraz sam ekran jest większy, przez co siedząc w dolnych rzędach nie ogarniamy go w całości wzrokiem, daje to efekt pełnego "zanurzenia" w filmie. Minusem iMax jest barierka na dole i napisy, ale nie ma róży bez kolców
Napisano 12 styczeń 2011 - 14:28
Wczoraj oglądałem na DVD wersję rozszerzoną z dodatkowymi 16 minutami i nie widziałem tam śmierci Tsu'Teya.
Bo podobno ta scena jest, ale była tez jeszcze wersja dłuższa o 8 minut więc nie wiem, może ktoś mi pomoże ?
Bo podobno ta scena jest, ale była tez jeszcze wersja dłuższa o 8 minut więc nie wiem, może ktoś mi pomoże ?

Wśród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów.
Napisano 12 styczeń 2011 - 14:37
Cytat
ale była tez jeszcze wersja dłuższa o 8 minut więc nie wiem, może ktoś mi pomoże ?
na pewno powinna być scena gdy Jake dobija Teu'teya nożem, jeśli niema to zobacz wyodrębnionych scenach (nie wie jak jest na DVD ale np na BD jest dostęp do każdej nowej sceny)

- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox