Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Sequele Avatara
  • > Scenariusz - mity i spekulacje
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Mała spekulacja

Ankieta: Prawdopodobne spekulacja? (3 użytkowników oddało głos)

Prawdopodobna spekulacja?

1. Bardzo prawdopodobna (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Może prawdopodobna (0 głosów [0.00%])

3. Mało prawdopodobna (3 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

4. Prędzej świnie zaczną latać (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów Edytuj Edytuj ankietę

#1 Gość_Wolf_*

• Grupa Gość

Napisano 14 styczeń 2014 - 11:29

Naszła mnie ostanio taka myśl. Co jeżeli Cameron wymyślił, że ludzie zostali wygnani z Pandory, ale zostawili bardzo dużo sprzętu? I na przykład w laboratoriach zostały nieużywane awatary? Te awatary miały by być dla ludzi którzy mają dopiero przylecieć (ale z wiadomych faktów ich przylot może być utrudniony lub opóźniony) na Pandorę? Oraz te awatary leżąc bezczynnie w laboratoriach zyskały jakimś cudem świadomość? Znaczy obudziły by się i nie wiedziały kim są? Na'vi nawiązali by z nimi kontakt i później Jake oraz Neytiri by ich wprowadzali w społeczność Omicaya. Uczyli by ich obyczajów oraz pomagali zdobyć swojego Ikrana.

Cameron następnie mógł by w połowie filmu sprowadzić na Pandorę ludzi oraz naukowców którzy chcieli by przejąć nad tymi avaratami (a teraz już również pełnoprawnymi Omaticaya) kontrolę. Wywołało by to jeszcze jeden konflikt ludzie-na'vi.

Mnie osobiście ciekawi taka wersja filmu. Chętnie bym coś takiego zobaczył w kinie :D
-2
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Artem 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja 2011-02-08
Napisano 14 styczeń 2014 - 16:16

Sam początek, wydaje mi się mało prawdopodobny. Chodzi mi o uzyskanie przez Awatary świadomości, mimo to konflikt Na'vi - Ludzie w takiej sytuacji był by całkiem ciekawy :D Dawało by to duże pole do popisu i myślę że było by całkiem fajne ^^
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Arasapa 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 315
  • Rejestracja 2011-01-29
Napisano 16 styczeń 2014 - 15:07

Taaa... zgadzam się z Artemem :P
Cały wątek dość prawdopodobny, ale jedyne co mi tutaj nie pasuje to, to że Avatary uzyskałyby świadomość :P Co do Avatarów pozostałych na Pandorze, to podejrzewam, że zajmą się nimi Norm i Max (no i reszta ludzi, którzy zostali). Możliwe, że daliby radę jakoś dać Avatarom świadomość, ale to że one same z siebie zaczęłyby żyć, raczej wątpię :P
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 16 styczeń 2014 - 22:58

Te avatary, które pozostały najpewniej należą do grupy badawczej. Nie wiadomo dokładnie ilu ludzi zostało na Pandorze, ale wydaję mi się, że spora część badaczy/biologów. Te avatary, które pozostały bez właścicieli, albo posłużą do jakiś badań, lub po prostu zostaną zlikwidowane. Ludzie będą dalej żyć w Hells Gate, NA'VI znajdą sobie drzewko i odbudują osadę. I wszyscy będą szczęśliwi aż do.... no właśnie coś się musi zdarzyć. Ale na 90% będzie to związane z ludźmi.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Scenariusz - mity i spekulacje
  • Następny temat →
Strona 1 z 1