Mroczny koń Pa'll
Napisano 05 wrzesień 2010 - 20:30
Napisano 05 wrzesień 2010 - 20:41
Użytkownik Janinka11 dnia 05 wrzesień 2010 - 21:30 napisał
Myślę, że podobnie jak nasze rodzime konie, Mroczne Konie mają różne ubarwienie (lub maści, jak kto woli). Wynika to z przystosowania się poszczególnych osobników do mikroklimatów panujących na Pandorze (Teoria Ewolucji się kłania
Użytkownik Janinka11 dnia 05 wrzesień 2010 - 21:30 napisał
Tu się z kolei kłania spostrzegawczość. Zauważ, że 4 przednie kończyny Pa`ll są bardzo blisko siebie, więc tupot powinien być ten sam (gdyby koń próbowałby w galopie inaczej poruszać 1,2 i 3 parą kończyn, zwyczajnie wywróciłby się)

Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:49
Cytat
Owszem mroczne konie z pewnością biegają podobnie jak nasze ziemskie jednak ze względu na dodatkową parę nóg nie mogą biec identycznie. Gdyby przednimi nogami poruszały identycznie na zmianę (2 w jednym momencie i 2 w drugim) to miałby trudności z poruszaniem się w przód, co innego w górę ale od wyskoku są tylne. Więc chcąc nie chcąc jedne musi wyrzucić przed siebie szybciej by zrobić miejsce dla kolejnych.
Obliczając rytm to wychodzi na to, że uderzeń będzie pięć- tylne raz i przednie cztery.
Mogę się mylić, bo nie mam jak sprawdzić, ale innego wyjścia nie widzę.
Napisano 24 październik 2010 - 10:13
Napisano 17 sierpień 2011 - 12:12
To się pięknie kwalifikuje pod kategorię spam. Upomnienie
Kuno
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Napisano 17 sierpień 2011 - 20:49
Poza tym mogły by być trudności z kierowaniem. Znacie przysłowie "Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść"?

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox