Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Inne
  • > Off-topic
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS

Na tym forum zliczanie postów jest wyłączone.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nauka języków. - czyli nie tylko na'vi człowiek żyje :)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Dav Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 155
  • Rejestracja 2010-04-24
Napisano 24 październik 2010 - 21:20

Ja osobiście oprócz angielskiego i niemieckiego uczę się słowackiego i czeskiego :) Uważam, że to piękne słowiańskie języki.A oprócz nich mam nadzieję na poznanie jak największej ilości języków nowożytnych. Po prostu kocham uczyć się języków! A wy? Uczycie lub uczyliście się jakichś ciekawych języków? :) Wypowiedzcie się i podzielcie doświadczeniami! :D
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kxrekorikus Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 142
  • Rejestracja 2010-03-14
Napisano 25 październik 2010 - 05:52

Też tak mam. Angielski, Na'vi, rosyjski, trochę liznąłem włoskiego, niemieckiego, klingońskiego i Quenyii.

Pierwsze dwa znam biegle. Rosyjski podstawy a z reszty pamiętam tylko jakieś słówka itp. :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 27 październik 2010 - 16:42

eee ja znam Angielski i to tak szczerze mówiąc słabo. Znam parę słówek po Rosyjsku, szczerze to bardzo lubię Rosyjski język, ale pisać i dogadać się z kimś po rosyjsku bym nie potrafił. W języku NA'VI znam te 10 słówek ale to tyle. Po za tym mówię i pisze biegle po Polsku :D, choć nawet w tym języku mam problem z ortografią (gdyby nie podkreślanie błędów w każdym moim poście przynajmniej 50% była by z błędami) no i nie mam talentu do układania dobrych wypowiedzi pisemnych, robię mnóstwo powtórzeń i innych błędów składniowych itp. co zresztą na pewno zauważyliście czytając moje posty. Tak więc widzicie że jestem upośledzony jeśli chodzi o języki obce, a nawet ten rodzimy. osobiście od dawna chce się nauczyć rosyjskiego i NA'VI, ale za zwyczaj na planach się kończy. po prostu nie lubię się uczyć.... :/. Choć języka NA'Vi mam zamiar zacząć się uczyć za niedługo.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik jest zalogowany   Arasapa Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 262
  • Rejestracja 2011-01-29
Napisano 04 luty 2011 - 18:52

Ja się uczę Angielskiego, Na'vi, Hiszpańskiego i trochę... Właściwie to tyle :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Mój YT ;)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kusati Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 268
  • Rejestracja 2011-03-08
Napisano 08 kwiecień 2011 - 15:11

Ja mam podobnie. Angielski, Na'vi, Niemiecki i trochę francuskiego. I znam kilka podstawowych zwrotów po rosyjsku/ ukrainsku.( no ładnie, już nawet nie wiem, jak to się nazywa!).
" - Powtórzcie mi jeszcze raz, co mówiła - rozkazał Vesemir, jednym zamachem wychylając kubek. - Słowo w słowo.
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Off-topic
  • Następny temat →
Strona 1 z 1