Więc w tym temacie raz po raz będę wypisywał zwierzęta i rośliny które żyją na tej planecie ..
Fauna i Flora (wątki) itp. W poznawaniu fauny i Flory mogę wam pomóc :)
Napisano 26 październik 2010 - 22:54
Mam takie pytanie, skąd bierzesz informacje na wyżej wymieniony temat?
Taki mały offtop, widzę po Twoich postach, że zapalony i aktywny z Ciebie fan filmu
Napisano 27 październik 2010 - 17:43
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 27 październik 2010 - 20:00
Weekend już ukaże się pierwsza moja praca
Poza tym chciałbym dokładniej opisać każde zwierzę . Oglądałem inne posty i tam jest bardziej ogólnie , lecz ja mam zamiar wejść w szczegóły
Sklejam dubla. Na przyszłość zastosuj się do rady kolegi poniżej -dop. kubos
Napisano 27 październik 2010 - 20:23
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 07 grudzień 2010 - 16:24
Napisano 08 grudzień 2010 - 00:11
Mam nadzieję że nie zamieszałem za bardzo tego posta i ktoś coś zrozumie
Napisano 08 grudzień 2010 - 22:32
Użytkownik Xantis dnia 08 grudzień 2010 - 21:53 napisał
Ocieplenie to taka propaganda ekologów,nie mają kasy na normalny prąd to innych jego źródeł szukają,a żeby im głupio nie było to bajki sprzedają wszystkim XD,tak to przynajmniej wygląda
Napisano 08 grudzień 2010 - 23:05
Napisano 09 grudzień 2010 - 00:07
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
nie jesteś w stanie sobie wyobrazić prostoty życia.
Napisano 09 grudzień 2010 - 16:31
To nie dla siebie powinniśmy dbać o planetę, to nie nasza własność, nie tylko my na niej żyjemy.
Innych źródeł energii nie szukamy dla ekologów, to przykład świadomości i rozwoju...
Napisano 09 grudzień 2010 - 22:17
a pro po termin Ekolog jest błędny
Ekolog - osoba zajmująca się ekologią.
Ekologia - nauka badająca zależności między osobnikiem a środowiskiem w którym ów osobnik bytuje.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
Napisano 09 grudzień 2010 - 22:28
po za tym stężenie CO2 i innych związków jest mniejsze niż w 18 wieku ( przynajmniej na razie )

Napisano 09 grudzień 2010 - 23:27
Po za tym to nie jest takie proste, jeśli by tylko czerpać energię ze słońca to co będzie z ludźmi którzy pracowali na przykład jako górnicy.
Pewnie, że stężenie CO2 jest mniejsze niż wcześniej, gdyż zaczęto stosować regulacje prawne, po epizodach jak wielki smog londyński.
-George Bernard Shaw
Napisano 12 grudzień 2010 - 16:22
Napisano 12 grudzień 2010 - 17:12
Jak dla mnie ta miłość jaka rodzi się między ikranem a jego przewodnikiem wynika ze wspólnych relacji. Przy pierwszym połączeniu navi mówi swojemu ikranowi, że jest jego, pierwszy scalający lot i troska obydwóch o siebie jest kluczowa w tych relacjach. Navi potrzebują Ikranów do polowania, dzielą się z nim swoimi łupami więc mamy tu przykład protokooperacji.

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox