Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Ogólne dyskusje
  • > Środowisko naturalne
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Syreny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua 

• Zielony krzaczek równikowy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 374
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 09 marzec 2014 - 08:10

http://youtu.be/HKSzgMwynDE

Co o Tym sądzicie ? :)

Z jednej strony film wygląda bardzo przekonywująco, z drugiej to internet i może być wielka mistyfikacja. Tak czy siak pobudza wyobraźnie :D
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen 

• Vader w gazówce
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 13 marzec 2014 - 20:45

Reportaż ciekawy, nie powiem. Leciał niedawno chyba na Animal Planet. Ciężko mi jednak w to uwierzyć. Jeśli syreny na prawdę by istniały borykały by się z pewnymi problemami. Zakładając, że są ssakami to zapewne oddychały by powietrzem atmosferycznym, jak np. delfiny, więc musiały by stale wynurzać się na powierzchnię. Drugi problem to utrzymanie ciepłoty ciała. Delfiny, foki, wieloryby, te zwierzęta, żeby nie tracić ciepła mają grubą warstwę tłuszczu. Syreny przedstawione w reportażu, są dość... szczupłe. 3 Problem to poruszanie się w wodzie. Praktycznie wszystkie pływające zwierzęta mają opływowy kształt ciała, a syreny, nie za bardzo, co utrudniało by im szybkie pływanie. Problemów było by oczywiście więcej. Nie chce mi się wierzyć, że te zwierzęta by przetrwały. Do tego niby te materiały filmowe, też jakoś podejrzanie wyglądały. Wydaje mi się, że cały ten reportaż to coś w rodzaju ,,Smoki - urzeczywistniona fantazja". Jednym słowem FIKCJA. Z tą różnicą, że o smokach było to jasno zaznaczone, a i cały film wydawał się bardziej prawdopodobny.
Jednak mimo wszystko reportaż o syrenach w jakiś sposób mnie zaintrygował. Ale i tak ciężko mi uwierzyć w jakiekolwiek ,,fakty" przedstawione w reportażu. ;P
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Artem 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja 2011-02-08
Napisano 21 marzec 2014 - 13:57

Ja widziałem cały dokument temu poswięcony na National Geographic, materiały filmowe według mnie nie są prawdziwe. Ale fakty przedstawione i rozmowy z ludźmi którzy badali to wszystko.... było to dość przekonujące. Myślałem nad tym całkiem sporo. Doszedłem do wniosku, czemu nie ^^ Biorąc pod uwagę to że oceany znamy gorzej niż powierzchnie księżyca to wszystko jest możliwe :D
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Środowisko naturalne
  • Następny temat →
Strona 1 z 1