Bardzo fajne te moje zwierzaczki
Strona 1 z 1
Nasi Pupile Jak w temacie
Napisano 01 luty 2011 - 08:55
Nasi Pupile - czyli jak w temacie, możemy tutaj napisać o naszych domowych zwierzakach. Prawdopodobnie był już taki temat, ale nie mogę go znaleźć. Więc ja w domu mam tylko dwa żółwie - Merlina i Koral - oraz trzy psy: Luna(rodzinka mówi na nią Lunek, ale to dziewczynka) - Pinczer Miniaturowy, normalnie na Wężowilki mówimy "O Lunki". To diabeł wcielony xDD. Jake(z Avatara, jest rozbrykany) - Owczarek Niemiecki, kochany, jest ale wszystkie spodnie mi dziurawi. Oraz Timi(każdy ma inne skojarzenie, ale jest bardzo stary) - Labrador Czarny.
Napisano 01 luty 2011 - 09:11
ja mamma chomika syryjskiego. na 3,5 roku i się dobrze nawet trzyma (z reguły chomiki żyją 2,5 roku). jest cały brązowy a jak na jego futerko padnie światło to błyszczy. nazywa się okruszek ( już 4, zawsze jak kupowałem chomiki były małe a potem rosły do dużych rozmiarów)

Napisano 03 luty 2011 - 21:50
Ja mam kotka, cały czarny. Przybłąkał się taki mały to przygarnąłem pewnie, by zimy nie przeżył.

Zamiast miauczeć, piszczy.
Jest nieśmiały, ciekawy świata i szybko się uczy, nie biega jak durny za sznurkiem czy inną zabawką

Zamiast miauczeć, piszczy.
Jest nieśmiały, ciekawy świata i szybko się uczy, nie biega jak durny za sznurkiem czy inną zabawką
Rozsądni ludzie przystosowują się do świata.
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
nie jesteś w stanie sobie wyobrazić prostoty życia.
Nierozsądni ludzie przystosowują świat do siebie.
Dlatego też cały postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
-George Bernard Shaw
Wyobraźnia, podobnie jak logika, to wartościowe, choć trochę ograniczone narzędzie. Choćbyś bowiem miał ją jak największą,
nie jesteś w stanie sobie wyobrazić prostoty życia.
Napisano 04 luty 2011 - 18:22
Przez mój dom przeszło już trochę zwierzyńca. Aktualnie mam psa. Dużego, puszystego i rudego wilka, na którego mówią owczarek niemiecki (z wyglądu nawet go przypomina
). To mój pierwszy i najwierniejszy model do fotografowania (mam mu poświęconą całą galerię) i kompan długich wycieczek
Mam też, lekko już zaniedbane, akwarium z rybkami. W poprzednim roku towarzyszyły mi szczury, niestety ich obecność przeszkadzała niektórym osobom i w ostateczności znalazły nowy dom. Ale to bardzo inteligentne i towarzyskie stworzenia wielbiące swojego właściciela ponad miarę, godne polecenia i posiadania
Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:06
Ja mam psa, który ma nieźle pojechane. Ma strasznie dużo włosów, nic nie widzi, bo mu grzywka zasłania. Zwie się Ladaco i ma 7 lat.
Jest cudowny, często poprawia mi humor. Jedna z polskich ras: Polski owczarek nizinny w skrócie PON.
Jest cudowny, często poprawia mi humor. Jedna z polskich ras: Polski owczarek nizinny w skrócie PON.
" - Powtórzcie mi jeszcze raz, co mówiła - rozkazał Vesemir, jednym zamachem wychylając kubek. - Słowo w słowo.
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
Strona 1 z 1

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox