Ksiązka(powieść) o Avatarze
Napisano 11 kwiecień 2010 - 18:14

Je adore voir tu beau yeux .
I love looking in your beautiful eyes.
Me encanta ver tus hermosos ojos
Oel ngeyä lora menarit tse'eia
Napisano 11 kwiecień 2010 - 18:40

@Tawtue - no tak, nie pomyślałem o Avatarze 2

BTW. Właśnie skończyłem ogladać Avatara na komputerze

Albert Einstein
Napisano 08 sierpień 2010 - 12:35
Robię notatki jeśli chodzi o Avatara 2, ale przede wszystkim pracuję nad książką. Chociaż chciałem skończyć powieść przed filmem, nie udało mi się. Nie chcę tandetnego przepisania akcji w formie książki, tylko wejścia do głów bohaterów (m.in. Jake'a i Grace) i wyjaśnienia motywów ich działania.
Cameron ma nadzieję, że po jej premierze inni pomogą mu wypełnić uniwersum. Po prostu potrzeba do tego więcej informacji początkowych, które muszą być gotowe, zanim do pracy wezmą się pozostali pisarze.
źródło
Napisano 27 październik 2010 - 19:20
Ale może być nieźle. Opis motywów i psychologii postacii? Kto wie. Najlepiej by było jakby w książce znalazły się różne motywy których nie ma w filmie, a może nawet były niezaplanowane dla samego filmu. Jakby włąśnie w taki sposób poszerzali świat Pandory byłoby świetnie.
Tym nie mniej najlepiej by było jakby to nie był jedyny taki projekt i pojawią się pozycje poszerzające świat faktycznie poza wydarzenia z samego filmu. Trzeba być dobrej myśli

Napisano 02 listopad 2010 - 19:43
Użytkownik Norm dnia 02 listopad 2010 - 19:05 napisał
Tak, było wiadomo w kontekście tej jednej. Tym nie mniej mówiłem już trochę bardziej przyszłościowo, spekulując o kolejnych projektach związanych w przyszłości ze światem "Avatara"

Napisano 28 kwiecień 2011 - 11:12
Chciałabym, żeby Cameron opisał w swojej książce kulturę, wierzenia, rytuały oraz życie codzienne Na'vi. Także żeby zawarł w niej opis stosunków pomiędzy Klanami. Bardzo jestem tego ciekawa, bo na dobrą sprawę, to nic nie wiemy o Na'vi

Napisano 28 kwiecień 2011 - 12:00

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:07

Napisano 26 sierpień 2011 - 20:51