Ksiązka(powieść) o Avatarze
Napisano 16 luty 2010 - 11:40
Ciekawy czy mu się uda. Ja mocno trzymam kciuki:) Takie coś byłoby wspaniałe. A wy co o tym sądzicie?
Tu link do materiału o tym: http://www.mtv.com/m...859/story.jhtml
Napisano 16 luty 2010 - 17:50
He...tak naprawdę jedno mnie bawi. Człowiek ten nie dawał pratycznie "żadnego znaku życia" przez ostatnie 12 lat, a teraz jak przyszedł czas jego "pełniej świetności" ma dylemat: od czego by tu zacząć ? Tz. mi się wydaje, że on podjął już decyzję i wszystko ma dokładnie zaplanowane: Najpierw książka, która w pełni rozbudzi i napełni umysły fanów, da im jeszcze większy powód, ażeby (nawet te kilka lat) czekać na dalszą kontynuację i ekranizację sequela tego dzieła. A kto wie może będzie leciał na bierząco zarówno z książką jak i z filmem.
Osobiście mimo iż ostatnie czasy jakakolwiek literatura jest mi zupełnie obca myślę, że jeżeli literackie dzieło Camerona dojdzie do skutku - napewno zainwestuję.

Napisano 17 luty 2010 - 07:48

Retired
Napisano 17 luty 2010 - 10:29
Chciałbym żeby za 10lat uniwersum Avatara było takie popularne, sławne i duże(tu względna opinia) jak GW, czy Obcy, czy Starterk czy inne temu podobne. Żeby były książki, komiksy, gry na kompa i nie tylko, w ogóle pełno rzeczy do tego. Myślę że JC chce mieć świat z którym będzie utożsamiany jak Lucas ma swoje GW.
Dlatego IMO nie robi tego tylko dla kasy, ale gównie dla siebie. A jeśli dla kasy, to niech będzie tylko żeby robił i to dużo:)
Napisano 17 luty 2010 - 11:12

Retired
Napisano 17 luty 2010 - 18:52
Czemu Avatar miałby taki nie być? Jak tamte serie wyrabiały sobie opinię, stwarzały świat to nie było mnie na świecie, albo bylem za młody. Teraz coś nowego, o co w tym świecie bardzo trudno, powstaje i myślę że jest to początek tak dużej subkultury jak GW, obcy czy inne. Może zabrzmi to banalnie, zarobił mnóstwo kasy i było by totalna głupota zabijać taką markę. Ci co chcą zarobić na pewno pójdą dalej, zależy tylko jak na to Cameron.
Wiec ja mam nadzieje i trzymam kciuki że na moich oczach powstaje takie uniwersum co długo będzie się o nim pamiętać i będzie się rozrastało, albo przynajmniej będzie dość duże:)
Napisano 17 luty 2010 - 20:20
Jakesully napisał:
Jakesully napisał:
Sam sobie zaprzeczasz

Nie twierdzę że uniwersum Avatara nie ma ŻADNYCH szans stania się tak popularnym jak wspomniane już GW. Oczywiście że ma, jednak JC musiałby pójść w tym kierunku i podjąć stosowne kroki, czego mu z całego serca życzę, bo ja również chciałbym żeby uniwersum Avka było bardzo popularne.

Napisano 17 luty 2010 - 22:38
Jakesully napisał:
To prawda, Obcy jest o wiele mniej popularny od GW. Mam kolegę który co jakiś czas kupuje sobie książki/komiksy bądź czasami gry z Gwiezdnych Wojen. Rozmawiałem z nim kiedyś na ten temat to mówił mi że to regularnie wychodzi. To dopiero jest popularne

Napisano 18 luty 2010 - 07:45

Retired
Napisano 18 luty 2010 - 12:11
Star Treck ma w polsce się nie przyjął. Masz kumpla, który za tym szalał? Nie.
GW jest zajebiste. Pierszy raz oglądałem jakieś 17 lat temu i jeszcze wtedy porażało efektami specjalnymi. Ostatnio robiłem sobie maraton. Swoją drogą polecam fanowską produkcję "George Lucas in Love"
LoTR. Coś co nie było filmem, ale się nim stało. Największa imo społeczność. Wiele gier RPG. Własny język. Kolejne ekranizacje wiszą w powietrzu.
Last but not least.
Avatar, początek rewolucji moim zdaniem : )
Napisano 25 luty 2010 - 23:09

Fajnie jakby wyszła też książka na podstawie pierwszej części (podobnie jak LotR).
Napisano 26 luty 2010 - 14:44
Użytkownik Susano dnia 25 lutego 2010 - 23:09 napisał
Akurat książka była pierwsza we Władcy Pierścieni.
Bradzo lubię czytać książki, niektóre przeczytałem juz kilkanaście razy - zależnie od wielkości (im większa, tym częściej czytam). Liczę, że będzie miała więcej niż jakieś marne 600 stron.
Wieczny Ogień, A. Sapkowski