Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Ogólne dyskusje
  • > Kultura i rozrywka
  • > Filmy
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Battle Angel Alita kolejny film Jamesa Camerona zaraz po sequelach "Avatara"

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Luke 

• Pa'li Makto
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 684
  • Rejestracja 2010-03-06
Napisano 04 luty 2011 - 10:35

Dołączona grafika

Pomimo pracy nad sequelami "Avatara", James Cameron zaangażował się też w zupełnie innej produkcji. Prace nad ekranizacją mangi "Battle Angel Alita" trwają już jakiś czas i reżyser nie planuje z niej rezygnować, choć pracy mu nie brakuje.

"Będę trochę zajęty przez najbliższe pięć lat [pracą nad sequelami "Avatara"], więc musiałem rozważyć, czy nie przekazać tego projektu innemu reżyserowi. I wtedy pomyślałem: 'Nie, za bardzo to kocham.' ...To jest taki bogaty świat. To, co zamierzam zrobić, to złożyć historię z pierwszych czterech tomów. Tak więc gra Motorball opisana w trzecim i czwartym tomie oraz część historii zawartej w pierwszym i drugim, wszystko to będzie w filmie. Nie jest to już tak odległa przyszłość." - powiedział Cameron. "Mamy bardzo dobry skrypt, stworzyliśmy już dużo scenografii. Mamy za sobą około rok projektowania oraz zebraliśmy zbiór obrazów, które kształtują charakter filmu." - dodał.

Akcja dzieje się w XXV wieku, dystopijnej przyszłości. Większość ludzi żyje razem z cyborgami w Scrap Yard, mieście złomu, do którego odpady wyrzucane są z Zalemu, latającego miasta marzeń, do którego tylko nieliczni mieli dostęp i za to rządzą mieszkańcami Scrap Yard. Pewnego dnia doktor Daisuke Ido znajduje na wysypisku śmieci głowę żeńskiego cyborga. Odbudowuje jej ciało, nadaje imię Alita i odtąd traktuje ją jak córkę. Alita cierpi na amnezję. Nic nie pamięta ze swojego poprzedniego życia, ale kiedy zaczyna pomagać Ido, który jest również łowcą głów, odkrywa, że potrafi posługiwać się Panzerkunstem - zapomnianym, ale bardzo potężnym stylem walki. Jest to jedyny łącznik z jej przeszłością... (tutaj jest dalszy opis)

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek filmu animowanego pod tym samym tytułem i muszę przyznać, że ten materiał ma ogromny potencjał. Klimat trochę mi się skojarzył z Terminatorem i teraz już trudno mi sobie wyobrazić, aby ten film mógł zrealizować ktoś inny. Poniżej zamieszczam pierwszą część tego odcinka.

Podobno film ma się pojawić po premierze trzeciej części "Avatara", choć na filmweb już od kilku lat rok premiery jest ustawiony na 2013 (pewnie niebawem to zmienią). Warto dodać, że James już w 2002 roku (!) zapowiedział, że zrealizuje ten film. Ostatnio na swoim Twitterze pisał, że chciałby zaangażować Jessicę Albę w jakiejś nowej produkcji. Czyżby była pierwszą kandydatką do głównej roli w tym filmie? Oby tylko skupienie się na dwóch różnych produkcjach nie przyniosło negatywnych skutków dla tak bardzo przez nas wyczekiwanego sequela "Avatara"... ;)

Dołączona grafika
Fikcyjny plakat filmu przygotowany przez FTWD (cokolwiek to znaczy...)

Żródła:
www.joblo.com
www.filmweb.pl
www.movies-illustrated.com
yukai.blog.onet.pl
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DoktorNo 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 476
  • Rejestracja 2010-03-17
Napisano 04 luty 2011 - 13:48

Sytuacja bez precedensu: Amerykanie robią po swojemu japoński komiks!

No, prawie bez precedensu, Di Caprio robi swoją wersje "Akiry" z 1988 roku, jak co dla mnie to profanacja, bo historyjka ma wybitnie klimat japoński...

--
http://doktorno.vot.pl
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 596
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 04 luty 2011 - 17:16

Przyznam się, że nigdy za bardzo nie oglądałem żadnej mangi czy anime, więc i tutaj nie jestem w temacie za bardzo. Ale jeżeli Cameron zrealizuje ten projekt to jak najbardziej przejdę się do kina :)
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sikorek48 

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 53
  • Rejestracja 2011-10-05
Napisano 19 październik 2011 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik Luke dnia 04 luty 2011 - 11:35 napisał

Dołączona grafika

Pomimo pracy nad sequelami "Avatara", James Cameron zaangażował się też w zupełnie innej produkcji. Prace nad ekranizacją mangi "Battle Angel Alita" trwają już jakiś czas i reżyser nie planuje z niej rezygnować, choć pracy mu nie brakuje.

"Będę trochę zajęty przez najbliższe pięć lat [pracą nad sequelami "Avatara"], więc musiałem rozważyć, czy nie przekazać tego projektu innemu reżyserowi. I wtedy pomyślałem: 'Nie, za bardzo to kocham.' ...To jest taki bogaty świat. To, co zamierzam zrobić, to złożyć historię z pierwszych czterech tomów. Tak więc gra Motorball opisana w trzecim i czwartym tomie oraz część historii zawartej w pierwszym i drugim, wszystko to będzie w filmie. Nie jest to już tak odległa przyszłość." - powiedział Cameron. "Mamy bardzo dobry skrypt, stworzyliśmy już dużo scenografii. Mamy za sobą około rok projektowania oraz zebraliśmy zbiór obrazów, które kształtują charakter filmu." - dodał.

Akcja dzieje się w XXV wieku, dystopijnej przyszłości. Większość ludzi żyje razem z cyborgami w Scrap Yard, mieście złomu, do którego odpady wyrzucane są z Zalemu, latającego miasta marzeń, do którego tylko nieliczni mieli dostęp i za to rządzą mieszkańcami Scrap Yard. Pewnego dnia doktor Daisuke Ido znajduje na wysypisku śmieci głowę żeńskiego cyborga. Odbudowuje jej ciało, nadaje imię Alita i odtąd traktuje ją jak córkę. Alita cierpi na amnezję. Nic nie pamięta ze swojego poprzedniego życia, ale kiedy zaczyna pomagać Ido, który jest również łowcą głów, odkrywa, że potrafi posługiwać się Panzerkunstem - zapomnianym, ale bardzo potężnym stylem walki. Jest to jedyny łącznik z jej przeszłością... (tutaj jest dalszy opis)

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek filmu animowanego pod tym samym tytułem i muszę przyznać, że ten materiał ma ogromny potencjał. Klimat trochę mi się skojarzył z Terminatorem i teraz już trudno mi sobie wyobrazić, aby ten film mógł zrealizować ktoś inny. Poniżej zamieszczam pierwszą część tego odcinka.

Podobno film ma się pojawić po premierze trzeciej części "Avatara", choć na filmweb już od kilku lat rok premiery jest ustawiony na 2013 (pewnie niebawem to zmienią). Warto dodać, że James już w 2002 roku (!) zapowiedział, że zrealizuje ten film. Ostatnio na swoim Twitterze pisał, że chciałby zaangażować Jessicę Albę w jakiejś nowej produkcji. Czyżby była pierwszą kandydatką do głównej roli w tym filmie? Oby tylko skupienie się na dwóch różnych produkcjach nie przyniosło negatywnych skutków dla tak bardzo przez nas wyczekiwanego sequela "Avatara"... ;)

Dołączona grafika
Fikcyjny plakat filmu przygotowany przez FTWD (cokolwiek to znaczy...)

Żródła:
www.joblo.com
www.filmweb.pl
www.movies-illustrated.com
yukai.blog.onet.pl

Jessicę Albę widziałem w serii filmów "Mroczny Anioł". Jes tam świetna w roli człowieka zmodyfikowanego genetycznie. Myślę, że tu także sprawdziłaby się z powodzeniem.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Filmy
  • Następny temat →
Strona 1 z 1