Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Film Avatar
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • →
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ulubiona scena

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Piotr Ikona

• Administrator
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 64
  • Rejestracja 2010-02-03
Napisano 12 luty 2010 - 09:08

Które sceny z Avatara należą do waszych ulubionych ?
W moim przypadku ciężko będzie się wypowiedzieć gdyż tak podjarany oglądałem film, że sporo scen pewnie mi uleciało ;) - tym bardziej, że dopiero raz oglądałem film (muszę sobie dawkować tą przyjemność żeby nie przegiąć i nie zwariować)...

Wszystkie sceny z lotu śmigłowcami - widoki z wnętrza kabiny robiły na mnie mega piorunujące wrażenie (biorąc pod uwagę 20 metrowy ekran - wbijało mnie w fotel, czułem się jak bym był na pokładzie...

...eh jak zaczynam o myśleć o Avatarze to przypominam sobie dziesiątki scen i wszystkie były rewelacyjne, aż trudno coś wybrać

muszę to jednak jeszcze dobrze przemyśleć i dam Wam znać ;)
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 12 luty 2010 - 10:17

Naprawdę świetnych scen w tym filmie jest mnóstwo i wybrać te najefektowniejsze to przedewszystkim żaden problem, gdyż naprawdę jest w czym wybierać. Jednak z drugiej strony dokonać wyboru najlepszej(ych) z pośród tych wielu, uzasadniając jednocześnie wybór wyższości nad innymi wymaga już naprawdę głębszego przeanalizowania - bynajmniej w moim przypadku. Ale do rzeczy...

Nie będę wybierał kilku poprostu postawie na tą najlepszą (według mnie): Cała scena począwszy od znalezienia przez płk. Quaritch'a kapsuły, w której przebywał Jake. Moment walki, ratunek Neytiri, a co lepsza koniec sceny, coś niesamowitego: gdy Neytiri ratuje duszącego się Jake'a w kapsule. Przedewszystkim sam fakt iż widzi go poraz pierwszy w naturalnej i prawdziwej postaci - człowieka. Aż na chwilę zamarłem czy uda się jej go uratować czy nie. Całą scenę upiększa i podsumowuje to niesamowite: "I See You". Łzy Neytiri - przyznam że już dawno nie wzruszyła mnie tak żadna scena. Aż się trochę zdziwiłem bo na codzień twardy ze mnie chłop :P
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Selania Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 12 luty 2010 - 11:09

Film cały był świetny również podobała mi sie scena kiedy Neytiri zobaczyła Jake'a w ludzkiej postaci i też fascynowały mnie sceny kiedy avatary upadały na ziemie a np: Jake jak sie budzi w kapsule to avatar upada kiedy Neytiri nie mogła sie uwolnić Jake walczył z tym polkowniekiem to Jake obudził sie w kapsule a jake-avatar upadł i nagle jake znów przeszedł w avatara i jake-avatar sie nagle obudził to była troszke nerwowa chwila ponieważ Jake w kapsule sie zaczął dusić mam nadzieję że moje opowiadanie jest zrozumiałe :)
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Artar Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja 2010-02-09

Napisano 12 luty 2010 - 11:32

u mnie to tez jest ciężki wybór ale scena napewno

Cytat

Cała scena począwszy od znalezienia przez płk. Quaritch'a kapsuły, w której przebywał Jake. Moment walki, ratunek Neytiri, a co lepsza koniec sceny, coś niesamowitego: gdy Neytiri ratuje duszącego się Jake'a w kapsule. Przedewszystkim sam fakt iż widzi go poraz pierwszy w naturalnej i prawdziwej postaci - człowieka. Aż na chwilę zamarłem czy uda się jej go uratować czy nie. Całą scenę upiększa i podsumowuje to niesamowite: "I See You". Łzy Neytiri

oraz cała seria scen jak Neytiri wprowadzała i uczyła Jake'aDołączona grafika
+ moment wybrania na "wybranke do końca życia " czy jakoś tak
Dołączona grafika
i jeszcze było kilka ciekawych scen ale teraz nie mogę ich wymienić bo luka w głowie się zrobiła [ mysle znowu o Neytiri ech... ;)

a jeszcze moment jak Neytiri została sama w lesie i chciała zaatakować wojsko a jake próbował ja powstrzymać i żeby uciekała z tamtąt[przestraszyłem się ze zginie] ale Eywa zainterweniowała przekładając szale zwycięstwa na stronę NA'VI
Dołączona grafika
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrian Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja 2010-02-12

Napisano 12 luty 2010 - 15:52

Moja scenka była ta co rozpoczynali tą wojnę na końcu filmu.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Gość_Cyprian_*

• Grupa Gość

Napisano 13 luty 2010 - 13:08

Mi nabardziej podobały się sceny jak Jake uczył się od Na'vi całej ich kultury. Cały czas mnie to wzrusza (sam bym chciał oderwać się od tego świata, znaleźć się na takiej Pandorze i wśród Na'vi). Och a jak przypomne sobie muzykę z filmu to trudno mi powstrzymac się od łez. AVATAR wprowadził mnie w poważną depresję, z której nie potrafię wyjść a jednak mógłbym siedzieć w kinie godzinami, płakać i oglądać ten film. Aż się boję co będzie jak wyjdzie druga część, o której tyle czytałem.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Dajcie mi święty spokój, opierdalam się
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 13 luty 2010 - 15:19

Mnie przypadła do gustu scena, gdzie Jake oswajał Ikrana. Podobało mi się jak wszyscy cieszyli z faktu że Jake dał radę go oswoić, a Tsu'tey aż gotował się z zazdrości :)
Dołączona grafika
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforgettable Ikona

• Kolorowy Johny
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 327
  • Rejestracja 2010-02-15
Napisano 15 luty 2010 - 11:38

Hmm najlepsze sceny? Mi osoboście podobała się scena finałowa(Jake walczący z tym pólkownikiem, Neytiri i Jake w ludzkiej postaci) oraz moment kiedy Eywa zaintrweniowała i ten Thanator(TO ogromne czarme podobne do psa co na początku zaatakowało Jake'a jak tylko przybył razem z Grace do Jungli) pozwoliło się dosiąść Neytiri.. Szkoda tylko, że Quaritch t zabił...
Dołączona grafika
Retired
1
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Enid Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja 2010-02-18

Napisano 18 luty 2010 - 23:08

Próba uzdrowienia Grace, magiczna scena... to przepływające, pulsujące światło i przyłączone do ziemi warkocze... Piękne.

Ogólnie uwielbiam wszystkie sceny z Na'vi.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryaan Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 37
  • Rejestracja 2010-02-17

Napisano 19 luty 2010 - 19:15

Hmmmmm! Mówiąc szczerze, to Avatar cały film był fantastyczny, i żeby nie oszukać siebie i przy okazji was musiałbym wam napisać że od momentu, w którym Jake budzi się na stacji do tego, gdy rozstaje się ze swoim ludzkim ciałem i na zawsze zostaje Na'vi :P Ale bardzo fajną sceną było oswajanie Ikrama, oraz kultowy tekst na początku filmu - "Po 20 sec wdychaniu tego gazu stracicie przytomność, a po 4 min będziecie martwi. Nie chcę żadnych trupów! To źle wygląda w raporcie" xD
Eywa ngahu int
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 361
  • Rejestracja 2010-02-18
Napisano 19 luty 2010 - 22:00

Mi bardzo podobały się sceny z Pandorą w nocy :) i pierwszy lot Jaka na Ikranie ale pierwsze miejsce ma u mnie scena jak Jake zostaje na stałe przeniesiony do ciała swojego awatara
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy."
Nowy nick dedykuje tym którym stary trudno się wymawiało xD
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Toruk Macto Ikona

• Dicko Macto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 481
  • Rejestracja 2010-02-14
Napisano 20 luty 2010 - 17:07

wszystko ale szczególnie nauka Jake, oswajanie Ikariana, rankiem pod drzewem dusz (bałem sie że Jake i Neryti zginą),próba uleczenia Grace...
!!wszystko!!

national jakie "Heeeyaaaah" bo jakośnie czaje
Dołączona grafika
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   elkociak Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 209
  • Rejestracja 2010-02-20
Napisano 21 luty 2010 - 23:03

Tutaj macie dwie sceny z filmu w wysokiej rozdzielczości na YouTube, przez wielu uznawane za jedne z lepszych:

Nauka obyczajów Omaticaya
Poskramianie Ikrana
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   national Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja 2010-02-23

Napisano 24 luty 2010 - 15:20

Hmm... najlepsza scena? Lot na Ikranach oczywiscie :) i jeszcze to "Heeeyaaaah" Neytiri. Cudo :D.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Gość_itachi690_*

• Grupa Gość

Napisano 25 luty 2010 - 07:07

A dla mnie skok na turoka i jak przyleciał na nim do Neryti.Oraz oczywiście ostatnia walka z pułkownikiem a Jake i Neryti szkoda mi było tego kota który umarł przez pułkownika.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 976
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 25 luty 2010 - 22:47

Było ich sporo, lecz wybierając gorycz życia do pary z jego słodyczą, były to:

- zniszczenie Domowego Drzewa - ta obojętność i niepohamowane okrucieństwo Quaritcha z jednej strony i strach, rozpacz biednych Na'vi z drugiej strony
Dołączona grafika :(

- Neytiri ratująca Jake'a, zakładając mu egzopak + magiczne "I see You" - najpiękniejsza scena w filmie Dołączona grafika :)
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Dajcie mi święty spokój, opierdalam się
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 25 luty 2010 - 22:59

Wyświetl postUżytkownik Susano dnia 25 lutego 2010 - 22:47 napisał

- Neytiri ratująca Jake'a, zakładając mu egzopak + magiczne "I see You" - najpiękniejsza scena w filmie

Mnie również ta scena niezwykle urzekła. 3 metrowa Neytiri trzymająca w rękach o wiele mniejszego Jake'a :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Yarpen Ikona

• Vader w gazówce
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 446
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 27 luty 2010 - 17:50

Mnie najbardziej podobały się następjące sceny: atak na domowe drzewo( podobały mi się efekty wizualne wybuchów, rakiet, efekty dźwiękowe, choć scena ta jest dość smutna), ,,Walka powietrzna", piękna jest też scena opisywana powyżej. Podobało mi się też ogólna nauka Jacke'a z Neytiri.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 27 luty 2010 - 19:58

Cytat

Próba uzdrowienia Grace, magiczna scena... to przepływające, pulsujące światło i przyłączone do ziemi warkocze... Piękne.

Cytat

Mi bardzo podobały się sceny z Pandorą w nocy

Cytat

- Neytiri ratująca Jake'a, zakładając mu egzopak + magiczne "I see You" - najpiękniejsza scena w filmie

pod tym się podpisuje;D
i dodam jeszcze, żę podobał mi się moment, w którym Jake pierwszy raz 'przyodziewa' swojego awatara...to jak patrzy na stopy, którymi znowu może poruszać, potem wstaje i biegnie, uczucie, które rozumie tylko on:)

No i jeszcze sceny, kiedy biega we wdzianku;D a potem walczy o przetrwanie w dżungli:) to jak traktuje otaczający go świat, jak to powiedziala Neytiri, "jak dziecko", bardzo bawią mnnie te sceny;D
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   promil 42 Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 33
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 28 luty 2010 - 16:04

No ogólnie to cały film był super :D fajna była scena gdy wszystkie zwierzęta przyłączxyły się do wojny ;) gdy taka cała fala zwierząt zmiotła te mechy :D No i oczywiscie Neytiri ratująca Jake'a to ''I see you'' to mnie wzruszyło ;) Ale piękne były też wszystkie ujęcia Pandory :P
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Film Avatar
  • Następny temat →
  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3