Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Ogólne dyskusje
  • > Środowisko naturalne
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Okrucieństwo ludzi wobec zwierząt. Dlaczego ludzie znęcają się nad zwierzętami?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tutee 

• Mroczna Przedszkolanka
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 291
  • Rejestracja 2011-01-20
Napisano 26 marzec 2011 - 22:41

Poruszam ten temat, ponieważ nie potrafię zrozumieć okrucieństwa wobec zwierząt. Dlaczego istoty,które są nam wierne i oddane, doznają z rąk człowieka tyle zła i nienawiści?! W tv ostatnio głośno o maltretowanych zwierzętach,podłych warunkach w których muszą przebywać. Nie będę tu przytaczać skrajnych przypadków, kiedy zwierzęta są zabijane z byle powodu. Dla mnie to sadyzm, zasługujący na najwyższą karę! 8) 8)
Dołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ketuwong 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 203
  • Rejestracja 2011-03-01
Napisano 26 marzec 2011 - 22:44

ja slyszalem kiedy o tym ze jednego kotka polano domestosem lub paliwem o podpalono...

kurczaka zmuszano do kanibalizmu

a psa zabito w okrutny sposob... ja nie rozumiem takich chorych ludzi przykro mi sie robi kiedy o tym mysle :( :( :( :( :(
Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Szeryf Fetyszysta psiaków
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 26 marzec 2011 - 22:49

my słyszymy tylko o zabijaniu zwierząt domowych, lepiej żebyście nie widzieli jak to w rzeźni wygląda czy w warsztatach w których pozyskuję się skurę zwierząt/ futro - zdzierają ją z żywego zwierzaka bo lepiej schodzi

mój 1000 post !!! Jupi
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ketuwong 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 203
  • Rejestracja 2011-03-01
Napisano 26 marzec 2011 - 22:56

takie warsztaty /rzeznie powinno sie zamykac a takich psychopatow ktorzy patrza na zyski a nie na nasz planete ...

@ off up

ale z ciebie spamer :D
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Coliber 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 376
  • Rejestracja 2010-05-11
Napisano 27 marzec 2011 - 00:27

Mnie to zastanawia, jak to jest, że istoty, które z założenia są mniej inteligentne od nas, są bardziej wolne, niezależne i wykazują się większą etyką od ludzi. Choć zdarzają się gatunki, które też potrafią czerpać przyjemność z zadawania bólu, o dziwo są to gatunki, które wykazują się dużą inteligencją- np orki. Czyżby okrucieństwo było następstwem rozwoju?
Jak dla mnie każdy, KAŻDY, kto splami sobie ręce krwią, nie ważne czy człowieka czy innego gatunku w drodze bezmyślności czy przyjemności, jest mordercą.
Dołączona grafika
~Think- Fly!
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua 

• Zielony krzaczek równikowy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 374
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 27 marzec 2011 - 01:01

Wyświetl postUżytkownik Coliber dnia 27 marzec 2011 - 00:27 napisał

Jak dla mnie każdy, KAŻDY, kto splami sobie ręce krwią, nie ważne czy człowieka czy innego gatunku w drodze bezmyślności czy przyjemności, jest mordercą.

A krew komara też się liczy ? :P

Dlaczego istoty które są nam wierne i oddane, doznają z rąk człowieka tyle zła i nienawiści?

Odpowiedz:

Nie jest zatem zaskoczeniem, że Najęty Bryś widzi postęp w kategoriach walki i
zwyciężania. Oczywiście prawdziwy postęp polega na wzroście i rozwoju, co obejmuje
przemiany wewnętrzne, ale temu mało elastyczny Bryś jest raczej niechętny. Dążenie do wzrostu
i rozwoju, obecne we wszystkich formach życia, w jego umyśle poddane jest perwersyjnej
przemianie w ciągłą walkę, aby zmienić wszystko (Bryś-Buldożer) i wszystkich (Bryś-Bigot)
oprócz niego samego, i mieszać się do wszystkiego, do czego nie powinien się mieszać, w tym do
praktycznie każdej formy życia na ziemi. Mądrzejszym ludziom, żyjącym wokół niego, udaje się,
przynajmniej w pewnym ograniczonym zakresie, kontrolować jego zachowanie. Ale, podobnie
jak rodzice nadaktywnego dziecka, mądrzy ludzie nie mogą być wszędzie jednocześnie. A taki
Najęty grys jest jeszcze trudniejszy do upilnowania.

Nasz Najęty Bryś ma własną religię, naukę i etykę biznesu, które
wszystkie prześcigają się w przekonywaniu nas, że gdzieś czeka na nas Wielka Nagroda i że
musimy spędzić całe życie pracując jak wariaci, żeby na nią zasłużyć. Czy jest ona w niebie, czy
za kolejną odkrytą molekułą, czy też kryje się w garniturze dyrektora - jakoś tak się dzieje, że jest
to gdzieś daleko od nas - za następnym zakrętem, na końcu świata, po drugiej stronie księżyca,
wśród gwiazd...

Praktycznie w każdy słoneczny dzień widać tłumy Najętych Brysiów pędzących w
panice przez park, wydających z siebie wszelkiego rodzaju Zadyszane Głosy. Jesz sobie, na
przykład, piknik na trawie, a tu nagle jeden czy dwóch przebiega po twoim jedzeniu.
Zasadniczo jednak, w otoczeniu drzew i trawy jesteś bezpieczny, ponieważ przeciętny
Bryś stara się ich unikać. Woli wysilać się na asfalcie i betonie, imitując maszyny do transportu,
dla których te twarde powierzchnie zostały wymyślone. Wdychając trujące spaliny z
samochodów, które muszą zbaczać, aby go nie potrącić, taki Najęty Bryś bełkocze do innego o
tym, jak to się teraz dobrze czuje, kiedy wyszedł Na Dwór. Nazywa to życiem na łonie przyrody.

Fragmenty z książki Tao Puchatka @_@
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Tutee 

• Mroczna Przedszkolanka
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 291
  • Rejestracja 2011-01-20
Napisano 27 marzec 2011 - 10:27

W tamtym roku, moja córcia znalazła na śmietniku szczeniaczka. Jakiś drań wyrzucił go tuż po oszczenieniu! Miał jeszcze pępowinę. Zaopiekowaliśmy się nim, niestety padł po tygodniu:( Weterynarz powiedział, że fizycznie nic mu nie dolegało. To brak matki spowodował,że maluszek się poddał :/
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bezimienny963 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 189
  • Rejestracja 2010-05-31
Napisano 27 marzec 2011 - 10:40

Tutee masz rację w tv ostatnio jest dużo szumu na temat złego traktowania zwierząt,niby to dobre,ale gdyby nie telewizja to nikt by na to większej uwagi nie zwracał,na forum chyba jeszcze nigdy nie było tematu o złym traktowaniu zwierząt,teraz wszyscy będą wielkimi sprzymierzeńcami obrońców zwierząt a za kilka miesięcy bądź tygodni przerzucicie się na inne modne sprawy,zwierzęta były krzywdzone zawsze i będa jeszcze długo krzywdzone,nie zmienicie tego tak szybko jak wam się wydaje.Swoją drogą skoro tak przeszkadza wam zabijanie zwierząt to ciekawi mnie czy któreś z was jest wegetarianinem?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Adelante 

• Purchawa
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 536
  • Rejestracja 2010-11-10
Napisano 27 marzec 2011 - 11:02

Znęcanie się nad zwierzętami,a zabiciem przez szybko zadano śmierć(w celu zjedzenia) to dwie różne rzeczy :/ .W moich okolicach też słyszy się o przypadkach znęcania, i to takich że włosy stają dęba :omg:
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 27 marzec 2011 - 11:04

Cytat

Swoją drogą skoro tak przeszkadza wam zabijanie zwierząt to ciekawi mnie czy któreś z was jest wegetarianinem?

ja nie jestem, trzeba jeść mięso ponieważ rośliny nie są tek bogatej jak mięso, jest to naturalną rzeczą że my zjadamy kogoś. jedyne co robimy źle to sposób w jaki traktujemy jedzenie. można to porównać do holokaustu, sposób w jaki Hitler traktował ludzi nie różni się niemal niczym od traktowania zwierząt przez ludzi. zabijamy niepotrzebnie bo dożo mięsa wyrzucamy.

Jeśli już mamy zabijać to róbmy to humanitarnie.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Kusati 

• Kutasi
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 280
  • Rejestracja 2011-03-08
Napisano 27 marzec 2011 - 11:04

Jest taka akcja "Zerwijmy łańcuchy" która zajmuję się właśnie okrócieństwem wobec zwierząt przez przykuwanie ich do bud łańcuchami długości 1 metr. Jak ktoś chce o tej akcji trochę więcej to niech sięgnie po miesięcznik "Mój Pies". :D
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Bezimienny963 

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 189
  • Rejestracja 2010-05-31
Napisano 27 marzec 2011 - 11:17

Wyświetl postUżytkownik Xantis dnia 27 marzec 2011 - 11:04 napisał

jedyne co robimy źle to sposób w jaki traktujemy jedzenie. można to porównać do holokaustu, sposób w jaki Hitler traktował ludzi nie różni się niemal niczym od traktowania zwierząt przez ludzi. zabijamy niepotrzebnie bo dożo mięsa wyrzucamy.

Nie no,jak można porównywać zabicie milionów ludzi do zabijania zwierząt,to są kompletnie różne sprawy,Hitlerowcy robili to z rozmysłem a ludzie którzy źle traktują zwierzęta robią to nierzadko pod wpływem alkoholu,bądź innych używek,niektórzy naprawdę nie zdają sobie z sprawy z tego że krzywdzą w taki sposób zwierzęta.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Adelante 

• Purchawa
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 536
  • Rejestracja 2010-11-10
Napisano 27 marzec 2011 - 11:23

No ta akcja to ma raczej małe szanse powodzenia(szczególnie na wsiach).Prawdziwe okrucieństwo to jest wtedy gdy pies nigdy nie będzie spuszczony z tego łańcucha.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua 

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 374
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 27 marzec 2011 - 11:24

Wyświetl postUżytkownik Bezimienny963 dnia 27 marzec 2011 - 11:17 napisał

Nie no,jak można porównywać zabicie milionów ludzi do zabijania zwierząt,to są kompletnie różne sprawy..

Bo:
życie < życie
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Ketuwong 

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 203
  • Rejestracja 2011-03-01
Napisano 27 marzec 2011 - 11:32

hje hje

ja mam inna racje

Życie < Forsa biznesmenow
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Xantis 

• Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 1316
  • Rejestracja 2010-03-28
Napisano 27 marzec 2011 - 11:44

Cytat

Nie no,jak można porównywać zabicie milionów ludzi do zabijania zwierząt,to są kompletnie różne sprawy,Hitlerowcy robili to z rozmysłem a ludzie którzy źle traktują zwierzęta robią to nierzadko pod wpływem alkoholu

ludzie pijani to jest mały margines, mowa o hodowlach kurczaków o KCF, tam hala ma np 10000m[sup]2/sup] a na każdym metrze żyje 150-200 kurczaków. To nie jest w żadnym stopniu humanitarne. Wytwórcy naturalnych skór i futer robią tak samo, jak jakaś pani nosi na sobie futro to "n" zwierząt musiało zostać żywcem obdartych ze skóry.

Hitlerowcy robili to z przekonania że ich "rasa" jest najlepsza, my zabijamy zwierzęta bo też wiemy że stoimy na samym szczycie drabiny ewolucji i nam się należy dobre traktowanie... Dla mnie holokaustem można nazwać hodowle zwierząt przeznaczonych do uboju w celu uzyskania jakiejś korzyści. Niemcy robili zasłonki na lampki z ludzkiej skóry a my nosimy skóry zwierząt
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Aqua 

• PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 374
  • Rejestracja 2010-03-02
Napisano 27 marzec 2011 - 14:57

Ja też jem mięso, 1-2 razy w tygodniu, no chyba żeby liczyć te co na zupę idzie :P
Nasi dziadkowie nie jedli mięsa codziennie, a odświętnie.

Zwierzęta pośrednio zabijane są przez naszą głupią kulturę, która zakłada:

ilość>jakość

a i szczęście można też kupić w galerii, szczególnie jak jest wyprzedaż :P
No i jeszcze przez modę.
Moja nauczycielka na jednych zajęciach powiedziała, że rocznie kupuje 20 par butów, a piechurem to ona nie jest.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Tutee 

• Mroczna Przedszkolanka
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 291
  • Rejestracja 2011-01-20
Napisano 28 marzec 2011 - 12:51

Wyświetl postUżytkownik Bezimienny963 dnia 27 marzec 2011 - 10:40 napisał

Tutee masz rację w tv ostatnio jest dużo szumu na temat złego traktowania zwierząt,niby to dobre,ale gdyby nie telewizja to nikt by na to większej uwagi nie zwracał,na forum chyba jeszcze nigdy nie było tematu o złym traktowaniu zwierząt,teraz wszyscy będą wielkimi sprzymierzeńcami obrońców zwierząt a za kilka miesięcy bądź tygodni przerzucicie się na inne modne sprawy,zwierzęta były krzywdzone zawsze i będa jeszcze długo krzywdzone,nie zmienicie tego tak szybko jak wam się wydaje.Swoją drogą skoro tak przeszkadza wam zabijanie zwierząt to ciekawi mnie czy któreś z was jest wegetarianinem?

Bezimienny, to nie chodzi o to, że modny temat poruszyłam. Pragnę jedynie podkreślić,że bezmyślni oprawcy zwierząt są bezkarni. Jakby zwierzę było przedmiotem, nie czującym, nie żyjącym. Ludzka podłość nie zna granic. A gdyby tak zwierzęta miały władzę nad ludźmi? Jakbyśmy się czuli stłoczeni w ludzkich farmach, przykuci krótkim łańcuchem do budy, obdzierani żywcem ze skóry?! Tak robi człowiek, pan Świata.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Gość_Silmean_*

• Grupa Gość

Napisano 30 marzec 2011 - 21:23

Wyświetl postUżytkownik Bezimienny963 dnia 27 marzec 2011 - 12:17 napisał

Nie no,jak można porównywać zabicie milionów ludzi do zabijania zwierząt,to są kompletnie różne sprawy,Hitlerowcy robili to z rozmysłem a ludzie którzy źle traktują zwierzęta robią to nierzadko pod wpływem alkoholu,bądź innych używek,niektórzy naprawdę nie zdają sobie z sprawy z tego że krzywdzą w taki sposób zwierzęta.

Co ma alkohol do niezdawania sobie sprawy, że się kogoś krzywdzi? Ja przestałem zdawać sobie sprawę z tego co robię dopiero jak padłem jak kłoda (wypady pod namiot często są wyjątkowo epickie). Ludzie wiedzą, że to jest złe i alkohol nie ma na to wpływu. Jedynie co to może osłabia wolę i szybciej podda się namową innych sadystów. Oni są po prostu egoistami. Nie mnie boli = nie ma problemu. Sam to zauważyłem jak kolega nakłaniał mnie do niebezpiecznych wyczynów tylko po to żeby mieć fajny filmik do wrzucenia na youtuba.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   BlackMetal 

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 596
  • Rejestracja 2010-04-12
Napisano 31 marzec 2011 - 18:44

Dzisiaj w "Uwadze" będzie raport na temat przewożenia zwierząt w okropnych warunkach. Widziałem zapowiedź i powiem tak, kto chce się mocno zdenerwować niech patrzy ale trzeba mieć nerwy ze stali. Przekonacie się, że niektórzy robią to umyślnie, z rozmysłem, wiedzą, że to jest złe i nie dobre a mimo to, czynią taką krzywdę co jest bardzo smutne :(

P.S. To już chyba leci...
"W zasadzie najważniejsze jest życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. Wtedy już nie wiadomo, co jest najważniejsze."
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."

0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Środowisko naturalne
  • Następny temat →