"Avatar" na czele nominacji do Saturnów Dziesięć nominacji od Akademii Science Fiction, Fantasy i Horroru
Napisano 21 luty 2010 - 23:27
Na uwagę zasługują nominacje w kategoriach aktorskich dla Sama Worthingtona, Zoe Saldany, Stephena Langa i Sigourney Weaver.
Wszystkie nominacje Avatara:
1. Film Fantasy
2. Aktor
3. Aktorka
4. Aktor Drugoplanowy
5. Aktorka Drugoplanowa
6. Reżyseria
7. Scenariusz
8. Muzyka
9. Efekty Specjalne
10. Najlepsza scenografia
Inni nominowani
Ceremonia rozdania Saturnów odbędzie się 24 czerwca.
Napisano 20 maj 2010 - 23:30
http://www.filmweb.pl/Avatar/awards
na samym dole, że wygrał tylko: "Najlepsza scenografia"
kiedy te Saturny? ja coś czytałem gdzieś że ponoć 24 czerwca, jeśli tak to skąd takie dziwne info na filmwebie?? może ktoś wie lepiej?
jeśli jednak to prawda że tylko 1 nagroda wygrana to jestem wkurzony, bo tam Avatar był bezkonkurencyjny!
Napisano 21 maj 2010 - 00:42
http://www.saturnawards.org/index.html
Napisano 25 czerwiec 2010 - 07:48

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 25 czerwiec 2010 - 11:46
Według mnie powinien zgarnąć wszystkie nagrody, ale ważne, że te nagrody ma

"I guess it was never meant to be
But it's just something we have no control over and that's what destiny is
But no more worries, rest your head and go to sleep
Maybe one day we'll wake up and this will all just be a dream"
DeviantArt
Last.fm
Napisano 25 czerwiec 2010 - 16:54
Zgarnął wszystkie 10? Ja pierd... No zaszaleli. Ja mu dawałem pewne szanse w scenografii, efektach, najlepszym filmie fantasy i aktorce pierwszoplanowej. Ale jak widać byłem zbyt surowy
Co do scenariusza, to zgodzę się w jednej kwestii -WYKU*WISTE uniwersum. Brawa na stojąco...
Napisano 25 czerwiec 2010 - 19:10
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
"Im więcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny się staje – ten, kto ma broń, stanowi cel ataku."
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć."
"Aby słyszeć, należy milczeć."
"Śmierć jest ceną, jaką płacimy za życie, za wszelkie życie."
"Tylko to, co jest śmiertelne niesie w sobie życie."
Napisano 25 czerwiec 2010 - 21:37
Napisano 25 czerwiec 2010 - 21:46
Ale pomijając wszelkie konkursy i nagrody, wydaje mi się, że zarówno Cameron, jak i Zoe oraz Sam dostali tyle kasy od widzów (zachwyconych), że mogą się tylko śmiać z konkursów i wyróżnień
Napisano 26 czerwiec 2010 - 11:55
Fajnie jest od razu dowiedzieć się, że Avatar został doceniony przez Akademię Science Fiction, Fantasy i Horroru. "Saturny" to chyba najbardziej prestiżowa nagroda w świecie filmów sci-fi.
Nie pozostaje nic więcej jak tylko pogratulować Jamesowi, całej obsadzie i ekipie za stworzenie tak świetnego filmu jakim jest "Avatar"

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox