Dlaczego Neytiri jest tak ważna w Avatarze ?
Napisano 22 luty 2010 - 19:11
Dlaczego mnie przyciąga? Bo to dosłownie bóstwo. Jest cudowny charakter i nienaganna uroda(jak na na'vi oczywiście) sprawiają, że Ney-cud jest typowym obrazem kobiety doskonałej. Jest ciepła ale i twarda. Potrafi walczyć, nie jest taką "kurą domową". Nie widziałem doskonalszej kobiety ani na rl ani w żadnym filmie.
Teraz pytanie dla męskiej części forum:
Czy gdybyś spotkał kobietę o charakterze Neytiri. Ładną. Z epickim charakterem w dodatku wyraźnie Tobą zainteresowaną to czy nie zrobiłbyś wszystkiego aby być z nią? Oczywiście nie mówię tutaj do żonatych

Napisano 22 luty 2010 - 19:17
Pomyślcie gdyby nie było Neytiri Avatar nie był by już tak ciekawy. Postać tajemnicza wyjątkowa Avatar dosłownie nią żyje i ona żyje avatarem.
http://www.youtube.c...embedded#at=157
Najsmutniejsze w tym filmie jest jeszcze to że Neytiri straciła praktycznie wszystko : dom,ojca,brata,ikrana została jej tylko matka i Jake więc to na prawde opowieść która żyje własnym życiem wydaje się że to wszystko się dzieje na prawde a gdy sobie człowiek uświadomi że to jednak nie prawda jesteśmy troche zawiedzeni.
Napisano 22 luty 2010 - 19:30
(btw zgadzacie się?). Jeśli się z tym zgodzić, a ja zgadzam się(przynajmniej w jakimś stopniu), to Neytiri jest na pierwszym miejscu tej dominacji. Oczywiście rola jaka Jake odgrywa jest kluczowa i wpływa na Neytiri. Te dwie postacie się uzupełniają i wpływają na siebie. Nie było by takiego Jakea bez Neytiri i jej bez niego. Choć tu trzeba zaznaczyć że bardziej niego niż jej(by nie było, bo ona mogłaby być fajnie pokazana nawet bez Jakea, ale to już na inna opowieść).
IMO nadaje ona temu filmowi duszę, jest ona muzą w tym filmie. W ogóle przeżycia bohaterów, czyli fabuła(tak krytykowana nie raz) jest w 50%, a może i więcej, wspólnie z efektami, grafiką, czyli pięknem dla oka odpowiedzialna za stworzenie tego zachwycającego dzieła, tego arcydzieła.
Więc kończąc mój przydługi i trochę zagmatwany wywód, stwierdzam ze Neytiri jest bardzo ważna i nie mogło jej zabraknąć w następnych częściach, bo bez niej Avatar, tak jak bez Pandory i Jakea nie byłby Avataram i tyczy się to tez następnych części.
uff hehe, moze jeszcze cos dodam;)
Napisano 22 luty 2010 - 19:33
jest ona czymś czego mi brakowało od dawna i znalazłem to w Avatarze(szkoda ze nie w RL), no ale przynajmniej w filmie. A że żyje dużo w wymyślonych światach(książki, filmy, gry) to 'wirtualny' bohater mi nie przeszkadza.
Doszedłem do wniosku że to moc Avatara, jej rola, mocnej, samodzielnej żeńskiej osoby, a zarazem kruchej, bojącej się, też troskliwej, cierpliwej!; bo zastanawiając się nie ma dużo takich filmów w których są takie bohaterki, IMO nie ma takiego w ogóle.
To po prostu fenomen jak ją przedstawił Cameron. I chwała mu za to. Btw JC w swoich filmach przedstawia w ogóle ciekawe kobiety.
Napisano 22 luty 2010 - 20:18
Użytkownik damkol224 dnia 22 lutego 2010 - 19:44 napisał
Wracając do tematu. Neytiri+Pandora=epic. Tak można to najprościej wyrazić.
btw. Jakesully. Dodałeś już... Double posta
A według mnie sama pondora + Neytiri nie jest jeszcze epicka bo Jake też postać bardzo interesująca - brat zginął on sam jest niepełnosprawny,spełnił swoje marzenie a nawet znalazł sobie tam dom.
PS. JC + Neytiri = Epic Fail hahahahaha
Napisano 22 luty 2010 - 20:28
Użytkownik Reyc3r dnia 22 lutego 2010 - 19:17 napisał
Takie małe sprostowanie - Neytiri miała siostrę nie brata
damkol224 napisał:
Dlaczego mnie przyciąga? Bo to dosłownie bóstwo. Jest cudowny charakter i nienaganna uroda(jak na na'vi oczywiście) sprawiają, że Ney-cud jest typowym obrazem kobiety doskonałej. Jest ciepła ale i twarda. Potrafi walczyć, nie jest taką "kurą domową". Nie widziałem doskonalszej kobiety ani na rl ani w żadnym filmie.
Dokładnie. Prawdopodobnie film nie spodobałby mi się aż tak bardzo, gdyby nie postać Neytiri, i to chęć ponownego ujrzenia jej cudownych oczu, uśmiechu, usłyszenia jej głosu i w ogóle zobaczenia jej całej w akcji najbardziej sprawia że chcę ten film zobaczyć raz jeszcze. Tak jak napisałeś jest ona wzorem idealnej kobiety.
Napisano 22 luty 2010 - 20:35
Ps. na prawde polecam ten film http://www.youtube.c...layer_embedded#
Napisano 22 luty 2010 - 21:09
Napisano 22 luty 2010 - 21:44
Napisano 23 luty 2010 - 09:03
Użytkownik pandoradream dnia 23 lutego 2010 - 07:49 napisał
podpisuje sie pod tym

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox