Strona 1 z 1
Sonda, pomoc do referatu
Napisano 31 maj 2011 - 19:11
Otóż musze napisać ostatnią prace pisemną do szkoły na temat domniemanej budowy elektrowni atomowej w Polsce. Potrzebuję zrobić sondę publiczną aby dowiedzieć się co o tym myślą ludzie. Będę wdzięczny za wasze odpowiedzi w tym temacie. Im więcej odpowiedzi tym lepiej!
Prosił bym o odpowiedzenie na te pytania (oczywiście nie musicie odpowiadać na wszystko, prosił bym tylko o wypowiedzenie swoich poglądów i uzasadnienie ich )
1. Czy jesteś za budową elektrowni atomowej w Polsce? Tak/Nie, dlaczego?
2. Czy boisz się ewentualnej katastrofy atomowej ( marginalne zagrożenie w naszym rejonie )
Prosił bym o odpowiedzenie na te pytania (oczywiście nie musicie odpowiadać na wszystko, prosił bym tylko o wypowiedzenie swoich poglądów i uzasadnienie ich )
1. Czy jesteś za budową elektrowni atomowej w Polsce? Tak/Nie, dlaczego?
2. Czy boisz się ewentualnej katastrofy atomowej ( marginalne zagrożenie w naszym rejonie )

Napisano 31 maj 2011 - 19:19
Czy mi się wydaje, czy już taki temat jest?
http://avatar-forum....__1&#entry22486
A co do samej rzeczy, to ja za budową elektrowni nie jestem. Czemu? Ponieważ nie trudno o katastrofę. Nie obawiam się jej, co nie znaczy, że jest całkowicie nie możliwa. Lepszym rozwiązaniem są np. pola wiatrakowe.
A co do samej rzeczy, to ja za budową elektrowni nie jestem. Czemu? Ponieważ nie trudno o katastrofę. Nie obawiam się jej, co nie znaczy, że jest całkowicie nie możliwa. Lepszym rozwiązaniem są np. pola wiatrakowe.
" - Powtórzcie mi jeszcze raz, co mówiła - rozkazał Vesemir, jednym zamachem wychylając kubek. - Słowo w słowo.
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
Napisano 31 maj 2011 - 19:22
Czy jestem za budowa elektrowni atomowej w Polsce? cóż... sam nie wiem. Z jednej strony przyniesie to korzyści, wszyscy w okół nas mają elektrownie atomowe, to dla czego my mamy nie mieć. Ale pozostaje kwestia odpadów radioaktywnych i ewentualnej awarii.
Czy boje się awarii, oczywiście. Promieniowanie nie jest dobre dla zdrowia i morze spowodować Rożne choroby jak np. Rak.
Mam nadzieje że choć trochę ci pomogłem. Jak coś mam dopowiedzieć to napisz.
Czy boje się awarii, oczywiście. Promieniowanie nie jest dobre dla zdrowia i morze spowodować Rożne choroby jak np. Rak.
Mam nadzieje że choć trochę ci pomogłem. Jak coś mam dopowiedzieć to napisz.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Napisano 31 maj 2011 - 20:27
Nie mam zdania, uważam że dużo lepsze byłyby pola wiatraków czy inna elektrownia ekologiczna... A awarii się boję, w końcu człowiek się tyle nasłuchał o Fukushimie i Czernobylu a to pobudza wyobraźnie 
Prawdę mówiąc nieco mi to zwisa bo i tak to nie od nas maluczkich zależy czy powstanie elektrownia atomowa. Oczywiście znając naszych rodaków to coś by się stało z taką elektrownią (o ile by powstała).
BTW. w Polsce miała powstać atomówka ale coś nie wyszło. Miejscowość blisko morza- nazywa się Nadole. Jak chcecie poszukajcie.
Prawdę mówiąc nieco mi to zwisa bo i tak to nie od nas maluczkich zależy czy powstanie elektrownia atomowa. Oczywiście znając naszych rodaków to coś by się stało z taką elektrownią (o ile by powstała).
BTW. w Polsce miała powstać atomówka ale coś nie wyszło. Miejscowość blisko morza- nazywa się Nadole. Jak chcecie poszukajcie.

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 31 maj 2011 - 20:32
Cytat
w Polsce miała powstać atomówka ale coś nie wyszło. Miejscowość blisko morza- nazywa się Nadole. Jak chcecie poszukajcie.
owszem, atomówkę budowano za czasów PRL-u prace wstrzymano po wybuchu Czarnobyla, gdyby nie to, to mielibyśmy elektrownię dawno temu

Napisano 31 maj 2011 - 23:03
Powtórzę może to co napisałem w innym temacie ale ja jestem za budową takiej elektrowni w Polsce,no bo dlaczego akurat u nas miałaby zdarzyć się awaria skoro była by to nowa elektrownia to już prędzej awarie mogły by wystąpić w starszych jak w Niemczech i w innych krajach,no i taka elektrownia z pewnością daje więcej energii niż np. pola wiatrakowe,co do odpadów radioaktywnych to skoro inne kraje jakoś sobie dają z tym radę to i dla nas nie będzie to większy problem,no i ostatnio słyszałem że chyba do 2015 roku ceny prądu mają wzrosnąć o 30% więc dzięki takiej elektrowni nie musielibyśmy kupować prądu od innych krajów.
Strona 1 z 1

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox