WINDOWS7/VISTA może XP ? Jaki macie system operacyjny ?
Napisano 14 czerwiec 2011 - 21:01
Ja mam nowy komputer widnows 7 64-bit 4 G-RAM potrzebne do tylu bitów .
Zapraszam do dyskusji .
Napisano 15 czerwiec 2011 - 09:49
CPU - QuadCore Intel Core i7 920, 2833 MHz (21x135).
RAM - 6 GB DDR3 PC3-10666 1333MHz Ocz platinum.
GPU - GTX260 Gainward 1792MB.
HDD - WDC WD6400AAKS-00A7B2 ATA Device (596 GB, IDE).
Elektrownia - be quiet! Dark Power PRO 850W.
Buda - midi tower Cooler Master Centurion 590.
Monitor - Samsung LED SyncMaster XL2370 23''.
Głośniki- Logitech OEM S120 Black.
Klawiatura - Logitech Wireless K340.
Mysz - Logitech G7 Black edition.
OS - Windows 7 Ultimate 64bit.
Przeglądarka - Mozilla Firefox 4.0.1.

Fìkifkey alor yawne lu oeru
Napisano 15 czerwiec 2011 - 13:43
A co do danych technicznych (zważywszy, że ten laptop przeżył ze mną już 3 lata), procesor: Pentium Dual-Core T4200, RAMu 4 GB a system 32-bitowy
Napisano 15 czerwiec 2011 - 16:19
Napisano 15 czerwiec 2011 - 17:38
- Nie da się słowo w słowo - powiedział Geralt, zapatrzony w żar. - A sens, jeśli ma sens szukanie w tym sensu, był taki: ja i Coen umrzemy. Zęby będą naszą zgubą. Obu nas zabiją zęby. Jego dwa. Mnie trzy.
- Jest dość prawdopodobne - prychnął Lambert - że zostaniemy zagryzieni. Każdego z nas mogą w każdej chwili zgubić zęby. Was dwu jednak, jeśli ta wieszczba jest prawdziwie wieszcza, wykończą jakieś wyjątkowo szczerbate monstra."
Napisano 15 czerwiec 2011 - 18:51
Z Windą 7 nie miałem bliższej styczności chociaż przeglądając "prasę specjalistyczną" dowiedziałem się o niej conieco i chyba nie mam do niej jakiegoś pociągu.
XP power!

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." John Lennon
Napisano 16 czerwiec 2011 - 17:22
Napisano 16 czerwiec 2011 - 20:23
Napisano 16 czerwiec 2011 - 21:00
Napisano 16 czerwiec 2011 - 23:53
Wypada jednak wspomnieć, że początki nie były udane. XP bez SP nie da się używać.
98: ach te wspomnienia z młodości. Jak chce to potrafi powiesić się bez powodu. Za to potrafi zamknąć się w 3 sekundy i wystartować w 30. Dziś mimo upływu czasu nadal sprawdza się w słabszym sprzęcie.
Czasem z niego korzystam, do dziś siedzi w 10-letnim laptopie.
DOS: startuje w kilka sekund i nie trzeba go zamykać, lecz to chyba koniec jego zalet.
Lubię ten system, jednak multimedialny to on nie jest. Żeby w przeglądać internet czy odtwarzać muzykę to trzeba drugiego kompa z internetem żeby mieć pod ręką całą dokumentację i ściągać sterowniki do najprostszych urządzeń jak np. myszka czy karta sieciowa. O pełnej obsłudze nowszego sprzętu nie ma mowy.

Napisano 17 czerwiec 2011 - 09:24
Legendy o wieszającym się Xp można sobie między bajki włożyć (nie mówię o początkach tego systemu, jeszcze bez SP), proszę:

Uploaded with ImageShack.us
Było by dłużej, gdyby nie Windows Update, który darł się o restart po instalacji jakichś aktualizacji
W Viście do szewskiej pasji doprowadza mnie UAC, praktycznie nie da się go wyłączyć, bo jest to jednoznaczne z wyłączeniem całego centrum zabezpieczeń, a wkurza niesamowicie
Napisano 17 czerwiec 2011 - 18:17
Do moich zastosowań mi wystarcza (NetBeans, Java, serwery, bazy danych).
W pracy męczę się Vistą.
Linux może wyglądać nieźle, zobaczcie sobie http://gnome-look.org/ czy http://kde-look.org/, albo to:
Napisano 17 czerwiec 2011 - 23:39
Żeby nie było, nie jestem przeciwnikiem linuxa, każdy z nas używa go na co dzień, nawet o tym nie wiedząc, praktycznie każdy router pracuje na jakiejś tam dystrybucji pingwina. Stale używam m in Knoppixa, głównie jako narzędzia diagnostycznego.
Natomiast dla przeciętnego zjadacza chleba alternatywne (dla Win) systemy praktycznie nie mają racji bytu, no chyba że delikwent przepłaci 300% i kupi sobie maca (tj ogryzek) i będzie się lansował

Wszystkie prawa autorskie Avatar należą do 20th Century Fox