Uwaga! Twoja przeglądarka jest w bardzo starej wersji.
Zaktualizuj ją natychmiast.

Korzystasz z bardzo starej wersji Internet Explorera (6.0). Nie jest ona wspierana przez producenta i stanowi potencjalne zagrożenie. Jeśli jesteś w pracy i widzisz tę wiadomość, skontaktuj się ze swoim administratorem i poproś o aktualizację przeglądarki.

Aby dowiedzieć się, dlaczego powinieneś dokonać aktualizacji, kliknij w poniższy link:

Tak, chcę dowiedzieć się więcej
Logo

Włącz
Logowanie Rejestracja Pomoc
Zaawansowane
  • Forum
  • Użytkownicy
  • Komunikator plemienny
  • Avatar-Forum.pl - Największe w Polsce Forum Avatara
  • > Avatar
  • > Bohaterowie i postacie
  • Nowa zawartość
  • Kanał RSS
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Trudy Chacon

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 25 luty 2010 - 13:57

Ostra z niej babka, nie da się ukryć, postać bardzo pozytywna przez cały film. Jej śmierć w finałowej walce była przewidywalna, choć mogła potraktować smoka i walkirię rakietami. Gdyby posiadała swojego avatara, byłaby idealną partnerką dla Tsu'tey'a. ;) Irayo ma Rouge One! Żółwik. ^^
Dołączona grafika
Dołączona grafikaFìkifkey alor yawne lu oeruDołączona grafika
0
  • Do góry of the page up there ^
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 341
  • Rejestracja 2010-02-18
Napisano 25 luty 2010 - 16:42

To jedna z moich ulubionych postać w Avatarze. Widać że wojsko jej nie obce ale ma też serce po właściwej stronie :).

Żałuję że nie udało się jej trochę bardziej przypiec Quaritchowi :(. Na początku ich starcia miałem nadzieje że Trudy stoczy długą i ciekawą walkę, ale niestety szybko zgineła.
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy."
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Nowy nick dedykuje tym którym stary trudno się wymawiało xD
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Black Jack Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 180
  • Rejestracja 2010-02-10
Napisano 25 luty 2010 - 18:08

No owszem Trudy ciekawa postać, która odgrywa w filmie no może nie kluczową, lecz bardzo odpowiedzialną a zarazem zachęcającą rolę. Osobiście uważam, że powinna zagrać więcej kwestii gdyż w odniesieniu do całego projektu znikomo ją szukać przez większą część filmu - a szkoda. Mimo tego w tych scenach, w których dane nam było ją podziwiać dała się poznać przede wszystkim jako osoba prawa, która ma określone zasady i za wszelką cenę się ich trzyma.
Co jest jednak aż nadto dostrzegalne na pierszy rzut oka: Michelle Rodriguez znów uśmiercona - coś tu jest nie tak. No szkoda, że nie będzie nam dane ujrzeć jej w kontynuacji. Tak naprawdę zawsze mnie inspirowała ta aktorka, jednak fakt iż praktycznie w każdym filmie trzeba było się z nią bardzo szybko żegnać sprawił, iż moje nastawienie do niej jest poprostu obojętne.

Wyświetl postUżytkownik Susano dnia 25 lutego 2010 - 13:57 napisał

Gdyby posiadała swojego avatara, byłaby idealną partnerką dla Tsu'tey'a. ;)

Haha dobry pomysł a i w pełni się zgadzam.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 26 luty 2010 - 16:11

http://www.mypicx.co..._01162010_2.bmp
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyprian Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 139
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 27 luty 2010 - 21:53

A dla mnie to dziwne. Trudy w finałowej walce miała dużo okazji do wystrzelenia w Quaritcha rakiet więc czemu tego nie zrobiła ?? Dziwne... Tyle okazji do pokonania głównego wroga a ona strzeliła trochę z karabinku a potem sie chowała za skałami. Ja bym wolał na jej miejscu utrzymać pola i strzelić chociaż jedną rakietę. Takie jest moje zdanie.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 27 luty 2010 - 21:58

Wyświetl postUżytkownik Cyprian dnia 27 lutego 2010 - 21:53 napisał

A dla mnie to dziwne. Trudy w finałowej walce miała dużo okazji do wystrzelenia w Quaritcha rakiet więc czemu tego nie zrobiła ?? Dziwne... Tyle okazji do pokonania głównego wroga a ona strzeliła trochę z karabinku a potem sie chowała za skałami. Ja bym wolał na jej miejscu utrzymać pola i strzelić chociaż jedną rakietę. Takie jest moje zdanie.

No dla mnie też to było dziwne. Po prostu większość akcji przypisano dla Jake'a. Trudy jest świetnym pilotem, i bez problemu rozwaliłaby smoka, walkirię i jeszcze kilka skorpionów na deser. B)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 28 luty 2010 - 01:12

Cyprian napisał:

A dla mnie to dziwne. Trudy w finałowej walce miała dużo okazji do wystrzelenia w Quaritcha rakiet więc czemu tego nie zrobiła ??

Można to tłumaczyć tym, że trudno jest na raz pilotować śmigłowiec, atakować wroga i jeszcze unikać ostrzału. Nie miała wystarczająco czasu aby uzbroić rakiety i wycelować w smoka.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 01 marzec 2010 - 17:01

Zgadzam się tu z Kubosem, choć w unikaniu ostrzału była całkiem dobra..... do czasu.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Last Shadow Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-03-03
Napisano 09 marzec 2010 - 00:04

Mnie zdziwiło to, że Jake po uratowaniu przez Trudy nie zrewanżował się i gdy tylko Smok był nią zajęty, on mogłby wtedy zaatakowac. Jake! C`mon, wiemy że lecisz na Neytiri, ale inne laski też mógłbyś uratować. A ty mało, że jej nie pomogłeś, to jeszcze zdziwiony jak ją Papa Smerf zestrzelił xD. A tak na poważnie sądze, że Trudy o wiele bardziej by sie przydała pilnując baze z Jake`iem i Norm`em. Bo nie wiem jak inni sądzą, ale Trudy w tej ostatniej bitwie poświęciła się tak troszeczkę bez sensu. Jake zdążyłby uciec na Toruku, bo zaraz przed nim były te góry Alleluja. Ale to tylko moja opinia...
Dołączona grafika

"- Hmm... Ale teraz... Ludzi jest przecież dużo więcej niż... Niż was.
- Bo mnożycie się jak króliki- zgrzytnął zębami krasnolud.- Nic, tylko byście chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło.
(...) To i masz szczerą prawdę i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby. (...)
- Yarpen- rzekł zimno Geralt, podjeżdżając do nich na Płotce- Powściągnij się nieco, jeśli łaska, w doborze słów.
A. Sapkowski
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 09 marzec 2010 - 08:14

Ostatnio będąc na filmie dopatrzyłem się jednego szczegółu, mianowicie:
Dołączona grafika
Spójrzcie na jej wyrzutnie rakietowe. Nie ma w nich pocisków, i to tłumaczy dlaczego Trudy nie zaczęła ostrzeliwać smoka rakietami :)
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Iknimaya Ikona

• Tipani
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 09 marzec 2010 - 14:22

no osobiście uważam że też mogla dać z siebie więcej...:) zgadzam się z tym, że śmierc troszku bezsensowna...przez chwile myślalam, że skoro ma już zamiar się poświęcic, to ostatecznie wleci w smoka;D:D ale to wtedy ona by byla bohaterką tej akcji, a nie jake;p
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Johnas Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 423
  • Rejestracja 2010-02-26
Napisano 09 marzec 2010 - 17:15

Cóż, ludziom zdarzało się ginąć na wojnie bezsensowną śmiercią. Takie już jest życie. Nie każdemu jest dane być bohaterem i pokonywać wszystkich kogo się napotka na drodze. Po za tym trzeba przyznać iż miała dość marne szanse w walce z dragonem, choć prawie Quaritcha usiekła :P.
Z góry przepraszam za moje błędy ortograficzne, stylistyczne, językowe, składniowe itp...
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 11 marzec 2010 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik kubos dnia 09 marca 2010 - 08:14 napisał

Spójrzcie na jej wyrzutnie rakietowe. Nie ma w nich pocisków, i to tłumaczy dlaczego Trudy nie zaczęła ostrzeliwać smoka rakietami :)

Błąd filmowy raczej to nie jest, IMO Trudy rozwaliła rakietami kilka skorpionów, tylko te sceny zostały usunięte, choć mam nadzieję, że będą w wersji rozszerzonej.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   kubos Ikona

• Omatikaya
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 323
  • Rejestracja 2010-02-13
Napisano 11 marzec 2010 - 19:47

Susano napisał:

Błąd filmowy raczej to nie jest, IMO Trudy rozwaliła rakietami kilka skorpionów, tylko te sceny zostały usunięte, choć mam nadzieję, że będą w wersji rozszerzonej.

To jedno z wyjaśnień. Ja natomiast obstawiam że Samson którego zabrali z Bram Piekieł nie miał załadowanych rakiet.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Susano'o Ikona

• Ikran Makto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Kameyu
  • Postów 957
  • Rejestracja 2010-02-25
Napisano 11 marzec 2010 - 20:44

Wyświetl postUżytkownik kubos dnia 11 marca 2010 - 19:47 napisał

To jedno z wyjaśnień. Ja natomiast obstawiam że Samson którego zabrali z Bram Piekieł nie miał załadowanych rakiet.

To był Samson Trudy, łatwo go rozpoznać po charakterystycznym logu "tygrysa", a rakiety ma zamontowane (widać przez moment), inne Samsony i Skorpiony też są uzbrojone.

BTW ciekawe czy inne Samsony i Skorpiony też mają osobiste loga, jak Samson Trudy i Smok?
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Agie Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 34
  • Rejestracja 2010-03-12
Napisano 12 marzec 2010 - 12:41

Jeśli wejdziecie na wiki Avatara dowiecie się, że każdy Samson jest wyposażony w rakiety, jednak w info o Samsonie Trudy jest napisane, że nie używała ich w filmie.
Jednak mimo wszystko nie miała Ona zbyt dużych szans z Dragonem Quaritcha, bo po pierwsze Samsony przeznaczone są do transportu, a nie do walki tak jak chociażby Scorpiony. W filmie Trudy chciała odciągnąć uwagę od Jake'a, który mógłby zginąć sam na sam w walce z bombowcem. Jednak czuję lekki niedosyt, że Cameron zmienił w tym miejscu skrypt i Chacon zginęła w ten sposób, a nie tak jak w scenariuszu z 2007, w którym "wleciała" w Dragona jak kamikaze.
Dołączona grafika
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Ikran Rider Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja 2010-05-15
Napisano 19 maj 2010 - 14:15

nie pamiętacie że oni uciekali z tej bazy więc nie samson nie był uzbrojony miał tylko amunicje karabinową
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Jecht Ikona

• Omatikaya
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 225
  • Rejestracja 2010-04-01
Napisano 19 maj 2010 - 19:00

Cytat

Cameron zmienił w tym miejscu skrypt i Chacon zginęła w ten sposób, a nie tak jak w scenariuszu z 2007, w którym "wleciała" w Dragona jak kamikaze.

Odpowiedź jest prosta - nadmiar heroizmu szkodzi równie mocno, jak jego zupełny brak.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   DoktorNo Ikona

• Pa'li Makto
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 474
  • Rejestracja 2010-03-17
Napisano 19 maj 2010 - 20:30

Co do rakiet: podejrzewam, że to dlatego, że helikoptery poza służbą na lotnisku są pozbawione amunicji (szczególnie rakiet - wyobrażacie sobie eksplozję 8 pocisków na raz?) ze względów bezpieczeństwa. A pamiętajmy, że Trudy startowała bez zezwolenia. Amunicje do karabinów można samemu załadować do ładowni, ale rakiety to skomplikowana sprawa; muszą być ładowane przez wyspecjalizowany personel.

Na marginesie: Samsony najwyraźniej mają zasobniki na pociski niekierowane, coś jak "Hydra" i inne:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydra_70
http://en.wikipedia....g_Aerial_Rocket
http://en.wikipedia.org/wiki/CRV-7
http://en.wikipedia....i/Zuni_(rocket)

Inna sprawa, że na filmie mamy wiek XXII i pewnie nawet tak małe rakiety są kierowane. :)
--
http://doktorno.vot.pl
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemq Ikona

• Skxawng
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 14
  • Rejestracja 2010-05-13
Napisano 19 maj 2010 - 20:42

A po 2-gie pamiętajcie o worteksie :P Nawet gdyby Trudy miała rakiety to ciężko by było trafić... No i oczywiście SA-2 nie jest zbyt dobrze przystosowany do walki... Coś a'la BlackHawk.
0
  • Odpowiedz Cytuj
  • Odpowiedz Odpowiedz

• ← Poprzedni temat
  • Bohaterowie i postacie
  • Następny temat →
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • →